Večerné rozmaznávanie pokožky


Niektoré z nás majú doslova odpor k pravidelnému natieraniu sa po sprche, ja patrím k opačnej skupine ľudí a natieranie pokožky patrí medzi moje pravidelné večerné rituály. Po sprche sa či už mlieka alebo oleje do pokožky vstrebú oveľa lepšie, ako keby ste si ich nanášali na sucho, mám to už vyskúšané. V poslednej dobe a vzhľadom k ročnému obdobiu siaham častejšie po olejoch či maslách, ako po bežných telových mliekach. Doma sa mi akosi objavili traja krásavci, ktorí sa momentálne starajú o moju pokožku. 




Ako prvé spomeniem úplnú klasiku - Niveu, ktorej v oblasti telových mliek dôverujem už niekoľko rokov a zároveň môžem povedať, že je to taká naša rodinná značka. Tentokrát som si vybrala relatívnu novinku - Telové mlieko s kakaovým maslom a vitamínom E, ktoré je určené pre suchú pokožku. Aj keď ja suchou pokožkou netrpím, zo skúseností už viem, že tieto majú lepšiu hydratačnú schopnosť ako telové mlieka pre normálnu pokožku. 

Mlieko má sladkú vôňu, takže na zimu je ideálne, rýchlo sa vstrebáva a dobre sa rozotiera, avšak hydratuje tak ako všetky telové mlieka, teda pár hodín, možno tak 2 a potom je účinok nemilosrdne preč, ráno už skrátka necítite nič. To je aj dôvod, prečo čoraz častejšie siaham po telových maslách alebo olejoch. 

Hodnotenie: 3 body, proste priemerné telové mlieko. 


Na akomsi blogu som sa raz dočítala o detskom oleji od značky Alpa. Detská kozmetika býva niekedy omnoho lepšia než tá určená pre dospelých a navyše tento olej stál pod 1 euro, takže jasné, že som ho skrátka musela vyskúšať.

Olej má jemnú, ale príjemnú vôňu. Dobre sa nanáša a pomerne rýchlo sa vstrebe do pokožky, jasné, je to olej, takže neudete hneď suchá ako to býva po telových mliekach, ale o to lepšie bude vaša pokožka hydratovaná. Olej a mlieko to sú ako nebo a zem, čo sa výživy týka, pričom olej je to nebo. Po oleji sa mi často stáva, že ho cítim na pokožke ešte aj na druhý deň, je to skvelý pocit, že nie som suchá ako sušienka.

Za nepraktický by som v prípade tohto olejčeka označila sklenený obal, ktorý sa pri používaní oleja šmýka v rukách. Ocenila by som nejaké lepšie riešenie. Skúšala som nájsť aj väčšie balenie tohto krásavca, ale márne, našla som len tieto mini verzie pričom mne samotnej jedno balenie vystačilo na dva týždne.

Hodnotenie: 4 body, bod strhávam za nepraktický obal.



V poslednom čase som akosi prepadla Alverde vášni a dlhšie som sa chystala na Relaxačný ošetrujúci olej divá ruža a rakytník. Zlákali ma hlavne tie ruže, čakala som krásnu ružovú vôňu, avšak skutočnosť nie je až tak ružová, olej vonia, ale nejako zvláštne, tak skôr bylinkovo, ja tam teda veľmi tie ruže necítim.


Olej má sklenené balenie, čo je opäť mierne nevýhoda, avšak aspoň obsahuje dávkovaciu pumpičku. Po nanesení mám mastnejší pocit ako po detskom oleji, ale o to lepší pocit na druhý deň ráno, kedy olej z pokožky stále cítim, cítim, že je pokožka hydratovaná a to je presne ten efekt, aký ja očakávam od telových krémov a olejov.

Hodnotenie: 4 body, čakala som krajšiu vôňu.

A little bit of English: Usually I enjoy the shower and mainly my after-shower rituals including body care by using body milk or body oils. What is the difference between milk and oil? Well, my body know it and so than I. Oils represent miracle for our body so I fall in love to oil nourishment. What about you?

Krémujete svoju pokožku pravidelne? Napíšte mi, aký telový produkt máte najradšej a či ste už skúšali telové oleje.

Komentáre

  1. Ten detský olejček mám zafixovaný, ako nám maminka ním čistila uši na vatovej tyčinke :) Snažím sa natierať pravidelne, pretože mám veľmi suché nohy, hlavne kolená a k tomu mi slúži buď kokosový olej alebo ten brusnicový krém Balea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Suché nohy mám aj ja podľa mňa je to holením, ale čo sa dá robiť, žiaľ ani olej na to nejako extra nezaberá.

      Odstrániť
  2. Já se teď mažu kokosový máslem z Lídlu. Jinak dětský olejíček používáme doma pravidelně. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten kokosvý olej som napriek jeho sláve doposiaľ neskúšala, ale raz určite skúsim, hádam by na moje suché lýtka zabral.

      Odstrániť
  3. Značka Nivea je moje srdcová záležitost, tu značku zbožňuji a do toho kakaového krému/mléka jsem se naprosto zamilovala - teda já mám tělové mléko do sprchy a moc se mi líbí jak vůně tak účinek na pokožku :)

    Jinak co se týká dětské kosmetiky - obličej si nenamažu jiným krémem, než Nivea Baby :D

    CzechIvy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Detskú niveu na pleť som ešte neskúšala, ale počula som už z viacerých zdrojov, že detské krémy sú na pleť vynikajúce. Vďaka za tip, určite to niekedy skúsim.

      Odstrániť
  4. Juj, detský olejček, klasika.. :) škoda tej nivee, keby lepšie hydratoval, aj by som ho vyskúšala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak telové mlieka hydratujú asi všetky rovnako, kedysi by mi to stačilo, ale s olejmi sa to porovnať nedá.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.