Vlasový TAG od HairOCD


Len si to predstave, bola som tagnutá na napísanie vlasového tagu touto blogerkou, čo ma neskutočne potešilo a keďže som človek zodpovedný, tak na výzvu reagujem a vy už teda asi tušíte, o čom to dnes bude - o mojich vlasoch a o tom všetkom, čo s nimi stváram a čo som im kedy vyviedla. Zodpovedať na 17 otázok nie je žiadna sranda, ale úprimne sa mi zdajú naozaj dobré.
1. Začneme zľahka. Dokážeš popísať svoj typ vlasov, ich dĺžku a prírodnú farbu?

Myslím, že túto otázku zvládam. Ako malá som bola blondínka, Pred asi 4 rokmi ma chytilo experimentovanie a kúpila som si len tak do náhody nejakú hnedú farbu so zlatými odleskmi, tmavá bola riadne poviem vám, vlasy som mala takmer čierne a vyzerala som mŕtvolne biela, čo som dosť aj bez toho, ale keď sa farba vymyla a bola z toho hnedá tak som nevychádzala z úžasu. Pri hnedých vlasoch som už aj ostala, mám takú svetlú hnedú farbu vlasov a úprimne, každý, kto ma poznal predtým vraví, že hnedá mi pristane viac a ja s nimi súhlasím. 

Inak mám dlhé vlasy, ktoré by som označila ako mastné pri korienkoch a suché pri končekoch, pričom končeky sa mi dosť štiepia. 

2. Farbíš – doma alebo u kaderníčky? Na akú farbu?

Ja si farbím vlasy výlučne doma, pokiaľ teda nejde o melír, tak je moja voľba jasná, vždy to vyšlo ako malo, tak citlivé a neposlušné moje vlasy našťastie nie sú, aj hennu dokonca prežili bez ťažkostí a bez nejakých zelených či červených odtieňov, takže myslím, že pri tom aj ostanem. 

A čím si farbím vlasy? Veru ničím špeciálnym, používam šampón Palette Color Schampoo odtieň 231 svetlo hnedá a je to krásna farba, ktorá sa vymýva minimálne, chytí mi veľmi dobre a zo žiadnou trvalou farbou som nebola tak spokojná, ako s týmto šampónom. 

3. Ako si na tom s tepelnou úpravou? Fúkanie, žehlenie, kulmovanie, krepovanie (zabudla som na niečo?)

Bez fénu by som ja asi neprežila, to mi môžete veriť, resp. bez svojho kulmofénu. Vlasy si takmer nikdy nenechávam uschnúť na vzduchu, pretože to by boli bez objemu, spľasnuté a také nijaké, bez tvaru, nemám prirodzene rovné vlasy, rýchlo sa mi stočia vplyvom vlhka, takže kulmofén to istí.

Žehlenie a krepovanie realizujem, ale v minimálnej miere, žehličku používam skôr na kučery. rovné vlasy mi príliš nejdú navyše sa mi žehlením stráca na hlavne objem a to nechcem. 

4. Ako si upravuješ vlasy do práce/školy?

Väčšinou si ich len prečešem kefou, ak vonku fúka, tak si ich zopnem do copu a ide sa. Zvyčajne ich však nosím rozpustené. Experimentujem málokedy, 

5. Ako si upravuješ vlasy, keď sa chystáš vyraziť na párty?

Na párty sa vždy snažím vlasy si natočiť pomocou žehličky, ale nie som v tom stále tak zručná, ako by som chcela, chce to ešte cvičiť. Rozhodne si ich však vždy natupírujem a nalakujem, bez toho sa párty pre mňa nekoná. 

6. Čo je podľa teba vlasový MUST-HAVE? ( zvoľ si jeden prípravok starostlivosti, jeden stylingový prípravok a jeden nástroj)

Tak čo sa týka bežnej starostlivosti je to určite kondicionér, bez ktorého svoje žuvačkové vlasy nerozčešem. Zo stylingových prípravkov to bude asi olej na vlasy, ktorý si vždy votriem ešte do mokrých vlasov, pre ešte lepšie rozčesávanie. Zároveň mi takto aj vlasy rýchlejšie schnú. No a z nástrojov je to asi moja kefa zo štetinami z diviaka, kúpená na minulej výstave Inter Beauty, je úžasná, neťahá vlasy, dajú sa ňou česať zasucha aj zamokra. 

7. Teraz trochu starostlivosti. Si skôr typ Umyjem si hlavu a idem alebo Dám si na hlavu všetko, čo sa dá?

Nachádzam sa asi niekde medzi, nepreháňam to, ale zase nie som typ, že šampón a dovi, to teda nie. U mňa bežné umytie vlasov predstavuje šampón, kondicionér, raz týždenne maska a po každom umytí olej na vlasy, ak sú extra zauzlené tak aj kondicionér v spreji. 

8. Snažíš sa svoju vlasovú starostlivosť striedať alebo si verná nejakým konkrétnym prípravkom?

Som skôr typ, ktorý rád experimentuje a skúša nové veci, pri šampónoch experimentujem menej, ale čo sa týka ostatných produktov som takmer bez zábran. 

9. Vyberáš si vlasové prípravky podľa typu svojich vlasov?

Šampóny áno, to je u mňa takmer pravidlo, ale teda pozor, nepoužívam šampóny výlučne na mastné vlasy, lebo po tých sa mi mastia vlasy ešte viac, ale hľadám produkty určené pre objem, na jemné vlasy, detské šampóny a podobne. Masky a kondicionéry volím skôr pre poškodené a lámavé vlasy, hoci moje poškodené nie sú, ale keďže tieto produkty dávam hlavne na končeky, tie sa lámu a štiepia jedna radosť. 

10. Používaš vlasové oleje? Ak áno, ktorý je podľa teba ten najlepší?



Oleje používam, aj keď niekedy sama nechápem prečo, na zadok som z nich zatiaľ nespadla. Za ten najlepší považujem olej z Avonu s marockým arganovým olejom, mala som po ňom krásne, jemné vlasy. 

11. Ktorú drogériovú značku vlasovej kozmetiky máš najradšej?

No dlho to bola Nivea, potom som objavila Garnier Ultra Doux a tiež mám veľmi rada Baleu. Zvoliť si len jednu z nich nejako nedokážem. Baleu používam v poslednom čase asi najviac. 

12. Ktorú profesionálnu značku vlasovej kozmetiky máš najradšej?
Ja profesionálne značky veľmi nekupujem, ale z toho, čo som skúšala sa mi zapáčila asi najviac pomerne drahá Kerastase. Mala som už masku, po ktorej boli moje vlasy na nepoznanie, končeky boli zacelené a tá vôňa a konzistencia masky, ja neviem, skrátka bomba. Aj šampóny som už mala možnosť skúsiť a je to úplne iná káva, zdá sa mi, že sa po nich takmer vôbec nemastia vlasy. 

13. Ktorú vlasovú značku alebo produkt naopak rada nemáš?

Tažká otázka, doslova núti k zamysleniu, opäť by sa našlo viac škodcov, no ale asi takými najväčšími sú Loreal Elseve a Garnier Fructis, po týchto produktoch sú moje vlasy mastné, hlavne po šampónoch, je jedno aký typ zvolím, vždy je zle. 

14. Čo si myslíš o predlžovaní vlasov? (Príčesky, clip in, keratín, mirco ring, ultrazvuk, pásky uff.. ešte niečo?



Predĺžiť si vlasy na nejakú príležitosť príčeskom či clip-in vlasmi je podľa mňa normálna záležitosť, nič zlé na tom nevidím, ide o odnímateľné vlasy a pokiaľ nie sú extrémne dlhšie ako tie vaše, tak je to ok. Sama som mala na promócie a na jednej svadbe clip-in vlasy, ktoré skvelo doplnili tie moje, zahustili ich a vytvorili pekný kontrast s mojimi vlasmi, bola som spokojná. Na bežné nosenie by sa mi to ale nepáčilo a trvalé predlžovanie vlasov, nadpájanie a čo ja viem aké iné techniky existujú nie sú nič pre mňa, je to umelina. Najhoršie je podľa mňa, keď má dievča svoje vlasy tak po plecia a na druhý deň príde s vlasmi po pár, no uznajte, je to divné. 

15. Pomáhaš svojim vlasom doplnkami stravy? Pripadá ti, že fungujú?

Ani nie, brala som jeden čas zinok, to bolo ale skôr primárne zamerané na nechty, no paradoxne fungoval len na vlasy, narástli mi nové pomerne rýchlo, ale dĺžku zinok neovplyvňuje. Ešte som skúšala Antioxidant Forte a ten nemal žiaden efekt, myslím, že veľmi nefungujú, je to skôr taký placebo efekt ako keď máte krémy proti celulitíde, tie tiež nefungujú. 

16. Experimentuješ s vlasmi alebo sa skôr držíš pri zemi?

Ja skôr experimentujem s ich výživou, skúšam rôzne masky, zábaly aj domáce recepty. ale inak sa ich snažím neničiť. Pred nejakým časom som však ani ja nebola neviniatko, tiež mám za sebou pár experimentov. 

17. Otázka na záver – čo najhoršie si vyviedla svojim vlasov? Podarilo sa ti napraviť to?

Za osudovú chybu považujem studenú vlnu, ktorú som si dala dokonca dvakrát na vlasy. Pochopte, mastné vlasy nie sú nič extra a je to neustály boj a toto to vraj dokázalo na istý čas zastaviť, čo je pravda, ale len kým nezačala studená odrastať. A potom ste mali vidieť to divadlo - kučeravé vlasy, ktoré neupravíte takmer nijako, malo to objem, ale zvláštny a aké boli zničené, to bola hrôza, bolo to na nich vidieť, každá studená vlasy zničí, vyzerajú akoby spálené. A navyše vlasy čerstvo po studenej smrdia, keď si ich umyjete, nič príjemné fakt, po prvom umytí som myslela, že sa zadusím. Pripadala som si ako Zubatá v Perinbabe a to doslova. 

Varovanie: ak ma to niekedy čo i len napadne, prosím, dajte mi niekto facku, inak to dobre fakt nedopadne. 


Tak ste ma opäť o niečo lepšie spoznali resp. ste o niečo lepšie spoznali moje vlasy, snažím sa o ne starať, aj keď nie vždy sa to darí, tak ako chcem. 

Komentáre

  1. Taky mam vecny problem s mastnymi vlasy, stale jsem nenasla zadny sampon nebo jiny pripravek, se kterym by mi vydrzely v pohode dele nez 1-2 dny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úprimne ja mám pocit, že taký šampón neexistuje, ja som už skúsila všeličo - aj úplne klasické zelené, detské šampóny, šampóny z lekárne, profesionálne šampóny aj tie bežne dostupné a všetko je to o tom istom a šampóny špeciálne určené na mastné vlasy mi robia najhoršie zo všetkých. Najlepšie je vyberať si šampóny pre objem, aspoň u mňa fungujú najlepšie, ale nič mi neudrží vlasy pekné dlhšie ako dva dni.

      Odstrániť
  2. Díky za vyplnění, moc mě bavilo číst tvoje odpovědi. Ta studená vlna by na mě byla až moc velký experiment. I když to bylo savo taky :D. Je dobré vědět, že v tom experimentování nejsem sama :). Také mám za sebou období, kdy se mi z hnědé stala černá. V tu dobu se mi to líbilo, ale když se podívám na fotky, jsem jak smrtka :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No veru ja som s tými takmer čiernymi vyzerala rovnako, len som dúfala, že sa to rýchlo vymyje a bolo to tak, potom už z toho bola pekná hnedá.

      Odstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.