Pleťové púdre - najlepší je

pletovy puder fixacia

Spomedzi všetkých filmov, ktoré sledujem mám najradšej tie akčné a prečo? No logicky pre akciu, že sa v nich skrátka niečo deje, ja viem, že zvyčajne tam nájdeme nereálne scény hlavne čo sa prežitia týka, ale je to sranda sledovať. Taký trochu akčný film bude vlastne aj tento post, možno to trochu nedáva zmysel, ale v akčných filmoch sa zvyčajne zvádza nejaký súboj a tak tomu bude aj dnes, len pôjde skôr o súboj účinkov a vlastností ako o súboj zbraní prípadne znalostí bojového umenia. Reč bude o púdroch, ktoré ja žiaľ používať musím, pretože mám mastnú pleť a bez púdru sa leskne ako divá. 



Alverde prirodny puder

Dnes pôjdem abecedne a prvé písmenko je A teda Alverde, ide o sypký minerálny púder, ktorý som si neskutočne zamilovala. Mám k tomu aj opodstatnené argumenty, nič sa nebojte: 
  • je svetlý a to fakt nekecám, odtieň mi sedí, hnedé púdre mi zvyčajne nesedia, ale tento áno
  • dá sa bez problémov naniesť s priloženou labutienkou
  • zmatňuje pleť, nie však na celý deň
  • obstojne kryje a v lepších dňoch ho používam miesto make-upu.

No má to aj svoje negatíva a tou je hlavne jeho trvácnosť, ako make-up nevydrží dlho, také 4 hodiny a tiež keď si ho nanesiem ako púder tak som matná asi tak 6 hodín, potom sa už začínam lesknúť a cítim, že moja pleť je mastná. S prášnosťou som počítala, pretože je to sypký púder, ale na domáce použitie je výborný. 


V abecede budeme pokračovať písmenom C a púdrom od Catrice Prime and Fine - biely transparentný púder, ktorý sa už ale obávam, že v drogérii nenájdete a asi už nikde, prestali ho vyrábať. Mala to byť náhrada za sypký biely púder Essence, ktorý sa už nevyrába, ale žiaľ s Catrice som až tak spokojná nebola. 

Vyjadrím to stručne jednou vetou: Zmatňuje pleť fakt slušne, prepudrovať sa netreba, avšak na dôvažok toho nechápem prečo, ale make-up mi s ním stmavne, zoxiduje a ja vyzerám po pár hodinách ako oranžový pomaranč. Neprípustné, nie som už na strednej kedy len objavujem kúzlo make-upu, mám svoj status a v práci už skrátka nemôžete vyzerať neupravene. 

Odložený mi stojí na políčke a ani neviem, či sa k jeho používaniu ešte niekedy vôbec odhodlám. 

Max Factor Creme Puf

A posledný v dnešnej abecednej zostave je Max Factor Creme Puf, toto balenie už v obchode nenájdete, obal sa už medzičasom zmenil na zlatý, ja však tento púder už určite nikdy používať nebudem, pretože som po ňom veľmi rýchlo mastná a navyše po pár hodinách aj oranžová. čo je ako som už písala neprípustné. Keďže je však hnedý tak ho aktuálne ocenili aspoň moje vlasy ako náhradu suchého šampónu. Škoda ho, pretože pekne kryje, ale je fakt tmavý a to mám odtieň Transloucent čiže farebne prispôsobivý - pardon neviem komu sa farebne prispôsobuje, mne určite nie a ani tónu mojej pleti. 

V závere akčného filmu prichádza rozuzlenie a to prichádza na rad aj v tomto prípade, nemilosrdný záverečný verdikt: 

1. miesto - Alverde, je cenovo dostupný, farebne kompatibilný s mojou pleťou, skrátka môj víťaz
2. miesto - Catrice, len keby som po ňom tak oranžová nebola
3. miesto - Max Factor, kedysi môj milovaný púder, dnes katastrofa. 

A little bit of English: In my daily make-up routine I can not forget to use face powders which make my face smooth and perfect. From my experience I can say that loose powders are the best ones - maybe they are less practical for the trips, but if  you use them at home there is no danger. 


Komentáre

  1. Ja uz dlho pouzivam mineralny puder Mary Kay, mam vsak v plane vyskusat tento puder od Alverde, kedze ho chvalis😉😉😉

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vcelku príjemne ma prekvapil, veľmi rada ho nosím aj miesto make-upu.

      Odstrániť
  2. To bych vůbec , že Alverdenetiplae nejlépe, o tom Catrice pudru jAlverdepudrulyšela pozitivní ohlasy, ale každému hold sedne něco jiného ;) za sebe můžu doporučit NYC a Maybelline Affinitone, který je sice barevný, ale hezky se dokáže přizpůsobit ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten Affinitone musím rozhodne skúsiť, je to legenda, ale nemala som zatiaľ tú česť.

      Odstrániť
  3. ten od Catrice vyzerá super, ja používam od Dermacolu s tou krajkou :)
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Alverde som mala už niekoľkokrát a je skvelý ,aj keď treba občas prepúdrovať ,ale mne to neprekáža. Mala som aj od Dermacolu ten s čipkou ,ale ten na mne moc nefungoval.
    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som tiež niekde počula, že ten Dermacol nie je taký dobrý čo sa týka zmatnenia a to je pre mňa kľúčový faktor pri výbere púdru.

      Odstrániť
  5. Ten max factor transparentny je dost tmavy, mas pravdu. Su tam aj svetlejsie odtiene, ktore by ti mozno sadli. Ale celkovo kvalitou je podla mna vyborny. Ja radsej pouzivam sypke pudre, mam pocit, ze mi plet zmatnia lepsie. Skus vyskusat sypky, co to urobi :)
    http://theraspberrylipstick.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V tomto s tebou plne suhlasim sypke su lepsie len ich je pomerne malo v ponuke drogerii

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.