Fashion hrôzy pouličných scenárov


Aj vám sa stáva, že idete po ulici a nad niektorými vecami len krútite hlavou? Asi je to bežný jav, veď dnešná doba vlastne čo sa týka obliekania nikomu nič nezakazuje a nikoho v ničom neobmedzuje. Každá máme svoj vlastný štýl, to chápem, avšak sú niektoré veci, ktoré mi skrátka nejdú do hlavy. Poďme spolu dnes trochu uvažovať o móde ulice.
1. Tepláky sa hodia všade a pokojne naradia nohavice - toto je hit hlavne väčších miest, v menších sa to až tak nenosí, ale vo väčších vládne väčšia voľnosť a ľudia si skrátka myslia, že si môžu dovoliť všetko. Ak si to niekto vezme do obchodu do nejakej samošky v blízkosti jeho bydliska tak budiš, ok, prežijeme to. Ale ak takto niekto cestuje vlakom alebo nakupuje v obchodnom dome tak to už nechápem. Toto je inak hit, ktorý som si všimla tak u žien ako aj u mužov.
2. Slnečné okuliare miesto čelenky - neviem, odkiaľ prišil tento trend, ale trvá už dlho a ja to skrátka nedokážem pochopiť. V zamračenom počasí sa to chápať ani nedá, ale to ešte nejako prežijem, síce je to bez logiky, ale nevadí. Čo je ale podľa mňa totálne fo pa keď svieti slnko a to fakt ostré a slečna žmúri oči tak, že si hádam zaraz vyrobí zbytočné vrásky a pritom má slnečnú okuliare, žiaľ nie tam, kde treba - nie na očiach, ale zase na hlave, šak vlasy musia držať svoj tvar za každého počasia. Na to poviem len jednu vec - slnečné žiarenie je fakt škodlivé a oči máme len jedny, viac k tomu niet čo dodať, kto si to neuvedomuje, poriadne riskuje.


3. Priesvitné legíny a pod ne čo si oblečieme? No tangá a najlepšie v kombinácii biele legíny čierne tangá. Tu je cieľ asi aby hlavne mužská časť obyvateľstva mala čo obdivovať, no možno sú miesta, kde sa takéto oblečenie hodí, ale v pracovných priestoroch by som sa mu radšej vyhla.


4. Kabelka na zápästí - no pokiaľ viem mala by sa nosiť na ramene, ja viem, že to vyzerá štýlovo, ale podľa mňa tým riskujeme rôzne problémy, ktoré si možno teraz neuvedomujeme ani to necítime, ale skrátka zaťažujeme pomerne tenkú časť ruky obrovskou váhou. Priznajme si to dámy, tie kabelky vieme napratať poriadne ťažkými vecami, jasné, že polka vecí sú zbytočnosti, ale my chceme byť vždy pripravené, ja nie som výnimka, tiež v nej nosievam kopec somarín. Nosiť kabelku na zápästí mi ale pripadá zvláštne, opäť asi nejaký americký trend.

A zopár pikošiek na záver:

1. Spodné prádlo vytŕčajúce spod nohavíc - toto je inak trend, ktorý máme spoločný s mužmi, niektorí to tak nosia, asi je to štýl.


2. Ponožky do balerínok - no tak toto prosím nie, jedine ak silónkové a jedine k nohaviciam, k šatám a sukniam radšej naboso.


3. Nedá mi nespomenúť mužskú časť pokolenia - len si to predstavte, je leto, vonku 30 + stupňov a chalan čo si obuje sandále, to je ok len už nerozumiem načo sú mu do nich tie ponožky a ešte k tomu ponožky ako pre futbalistov pomaly až po kolená.

Ja módu nejako extra na blogu nehodnotím, mám svoj štýl, ktorý je prevažne elegantný, ale nad niektorými vecami sa občas skrátka pozastavím, to je asi normálka. Nedávno som bola na koncerte v Prahe - koncert filmovej hudby, ktorý sa konal v Kongresovom Centre Praha a tam som tiež našla pár špecialít napr. chalan v obleku, fešák a v ruke nesie tašku New Yorker, to mi pripomenulo skúškové na výške, pár exemplárov tiež preferovalo tento trendy style.

Najlepší bol ale iný chalan v teniskách a maskáčovej vetrovke. A chybu nemala ani slečna v hrubých prúžkovaných pančuchách ala práve ma pustili z väzenia. Tu by sa dalo polemizovať fakt dlho, berte to s nadhľadom, článok som písala viac-menej pre pobavenie. Každý máme svoj štýl a je dobré sa ho držať, len pozor na extrémy.

Napíšte mi, čo vám najviac privádza do rozpakov čo sa módy týka a z čoho zalamujete rukami. 


Komentáre

  1. Jo, tak teplaky do spolecnosti fakt nesnasim, ale fajn, neni to moje vec, co se vsak tyce pruhlednych legin, ktere jeste casto vidam na slecnach, ktere jsou "trochu" rozmernejsi postavy, to fakt uz nepochopim :-) O ponozkach v balerinach ani nemluvim, nejlepe kdyz jsou prouzkovane :-D Jinak me taky dokaze rozesmat kdyz si holcina vezme vzorovane leginy a k tomu nejake vzorovane tricko uplne jinych barev a jeste treba ty prouzkovane ponozky :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je dalsia vec tie vzory niekedy sa to s nimi prezenie, nie som sice odbornik na modu, len niektore veci su skratka proti mojej logike

      Odstrániť
  2. ja mám napr. jednu kabelku a nemá veľké ucho a tým pádom sa musí nosiť len tak cez ruku a mne to nejak neprekáža :) občas ju nosím len tak v ruke lebo inak sa ani nedá, keďže nemá ani dlhý pás cez rameno :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super článok! Pravdivý ale zároveň som sa poriadne zasmiala :) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super, se vším naprosto souhlasím a dokonce tu kabelku jsem takto nosila, teď mám batoh a jsem mnohem spokojenější, i moje záda cítí úlevu :D a ty brýle na hlavě, to je v naší třídě úplně normální :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie okuliare vidavam velmi casto aj ja len tak na ulicu a v skoke to bok skutocny hit, ken ked este k tomu vonku svieti slnko a okuliare su furt na hlave tak to nechapem

      Odstrániť
  5. Ja neviem, mne nevadí kabelka na ruke, tiež to tak niekedy nosím :D ale najradšej na pleci :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Zrovna chystám článek o "prdelačkách". Vůbec nechápu, jak někomu může koukat zadek a ještě v takový zimě :D. Tuhle jsem viděla moc hezkou slečnu, byla hezky oblečená a aniž by se nějak ohýbala, koukala jí půlka řiti...vždyť to musí cejtit!!! Jinak kabelky na zápěstí/předloktí taky nosím a nevadí mi to, teda pokud nejsou těžké...což se mi nedávno poštěstilo a myslela jsem, že mi upadne ruka od ramene.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne niekedy pripada ze to pradlo nosia dievcata viditelne schvalne, este si spominam ako na strednej skoro kazdej spokuziacke trcali tanga z rifli a to aj ked stali.

      Odstrániť
  7. Já potkávala lidi v teplákách i ve škole. Také nechopím ty, co si vezmou bílé tílko a pod to černou podprsenku. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.