Long-Lasting make-up - Tak nech ten make-up trváaa



Peknú slnečnú, teplú a hlavne konečne jarnú nedeľu želám. Sviatky Veľkej Noci aj ich mokrú časť máme všetky úspešne za sebou a môžeme sa vrhnúť do jarného nakupovania či inej činnosti. Ja som to nakupovanie absolvovala včera, dnes som tu len a len pre vás a prichádzam s ďalším beauty okienkom, dnes zameraným na líčenie. Ako sa vonku otepľuje tak sa aj zosvadobnieva, mňa samú čakajú tento rok až tri svadby a na takýchto či obdobných príležitostiach si nemôžeme dovoliť fo pa v podobe roztečeného či zlezeného make-upu, ten musí byť skrátka perfektný po celý čas. Idem vás do týchto tajov dnes trochu zasvätiť. 



Samotný názov príspevku už našepkáva, že bude reč hlavne o make-upe, pretože ten je najpodstatnejší. Základom každého líčenia by malo byť nanesenie podkladového krému. Na trhu je už dnes k dispozícii obrovské množstvo týchto krémov, stačí si len zvoliť ten správny podľa typu pleti, hutnejší pre suchú a ľahšie verzie krémov pre mastnú pleť. Keď už sme pri mastnej pleti tak vás chcem len povzbudiť, aby ste sa nebáli používať podkladové krémy, sama mám mastnú pleť a dlho som sa tomu tiež bránila, v lete ho ešte stále občas vynechávam, ale v ostatných ročných obdobiach sa bez neho moje líčenie nezaobíde, make-up sa potom nanáša fakt lepšie. Po nanesení krém je vhodné pár minút počkať, aby sa účinné látky stihli ako-tak do pleti vstrebať.


Dostávame sa k tej najdôležitejšej fáze líčenia a tým je nanesenie make-upu. O tom, že na tento účel možno zvoliť rôzne techniky sme sa už bavili v tomto príspevku. U mňa sa už dlhší čas udomácnila táto silná dvojka - štetec Ebelin a dlhotrvajúci make-up od Dermacolu, pokiaľ použijem tieto dva produkty tak viem, že sa nemusím báť, či moje líčenie zvládne celý deň v práci. Zvládne a to hlavne vďaka štetcu, ktorý verte či nie trvácnosť make-upu na pleti predlžuje o pekných pár hodín. Myslím, že tento benefit by sme rozhodne podceňovať nemali.


Make-up nikdy nezabudnite zafixovať nejakým fixačným púdrom, mastnej pleti odporúčam skôr sypké verzie, tie kompaktné sú na našu pleť ťažšie. Pri tej fixácii ešte trochu ostaneme, pretože vďaka jednej výhre v giveaway som mala možnosť a stále mám možnosť svoj make-up fixovať úžasným fixátorom od Elfu Make-up Mist and Set.

Spreje na fixovanie make-upu sú relatívnou novinkou na trhu, do svojho sortimentu ho napr. zaradil aj Avon, s tým síce skúsenosti nemám, no tento od Elfu je skvelý. Stačí nastriekať na hotový make-up a máte zaručené, že váš ranný make-up prežije aj večernú párty či vaše popracovné rande. Skrátka si s ním môžete byť 100% istá.

Tak si to zhrnime ešte raz: 

  • naniesť podkladový krém, kto chce môže aj bázu,
  • naniesť make-up štetcom alebo nejakým iným aplikátorom,
  • všetko to zafixovať púdrom,
  • pre úplne dokonalý a dlhotrvajúci make-up odporúčam naniesť fixačný sprej.

Keď si to tak čítam, zabudla som podotknúť, že darmo budete dodržiavať všetky tieto kroky a riadiť sa týmito zásadami, keď budete používať nekvalitný make-up, tým myslím najmä make-up, ktorý nie je dlhotrvajúci, ja už po iných ani nesiaham, pracovná doba si vyžaduje svoje, školské časy mám už za sebou a aj keď možno tie dlhotrvajúce make-up nevydržia až toľko hodín, koľko uvádza výrobca, sú však garanciou dlhotrvácnosti. V tomto smere je môj Dermacol 24h Control zatiaľ bezkonkurečný.

Želám ešte pekný zvyšok nedele a teším sa na vaše rady, tipy a skúsenosti s trvaním make-upu. 



Komentáre

  1. Já používám makeup i pudr Sephora a jsem spokojená, akorát je to trošku dražší záležitost než bych si přála. Donedávna jsem používala štětec na MU Hakuro, ale poslední dobou mi přijde, že mi dělá hrozně silnou vrstvu (nebo to prostě neumím :D). Zkoušela jsem vzorek Superstay better skin od Maybelline a ten mi také hrozně vyhovoval, akorát ho nemůžu nikde sehnat v odstínu, který potřebuju. O tom fixačním spreji jsem přemýšlela. Neumím si představit, že si tím ten makeup pak postříkám. Ale dost si mě navnadila, takže si nějaký pořídím :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten sprej veľmi rýchlo uschne, je to fakt sekunda, takže sa netreba ničoho obávať, make-up nezlezie ani nič podobné práve naopak, ostane na pleti po celý deň aj večer.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.