CCC - concealer, cover stick and camouflage


V poslednom čase tu nejako pribúdajú make-up články, niežeby to bolo nejako plánované, skrátka to ide nejako samo od seba. Make-upy som síce hromadiť prestala to sa však mierne odrazilo v mojej zbierke korektorov, ktorých možno nie je veľa, ale mne už to príde vcelku dosť. V taštičke momentálne sídli jeden tekutý, jeden tuhý a jeden tyčinkový, takže ako sa vraví mám z každého rožka troška. 


A ako Alverde, značka, ktorú si obzerám a nakupujem čím ďalej, tým častejšie, hlavne dekoratívku. Po dobrej skúsenosti s púdrom som sa pustila do tekutého korektoru Alverde v odtieni 02 Porcelain. 

Korektor je pekne svetlý, prirodzene splynie s tónom mojej pleti, je tekutý, takže ho používam hlavne na rozjasnenie očného okolia. Nanáša sa prakticky pomocou aplikátora, lepší názov pre tú aplikačnú vecičku nemám, bežne tieto aplikátory nájdete v leskoch na pery, to už sme asi všetci doma a vieme, o čo ide. 

Jeho tekutosť sa samozrejme podpisuje na úrovni jeho krytia, ktorá je dosť nízka, na očné okolie stačí, ale na maskovanie akné či iných nedostatkov siahnite radšej po niečom hutnejšom. U mňa bol cieľ mať nejaký rozjasňovač, takže v tomto bode splnil, čo som chcela, ale čo mu neviem odpustiť je fakt, že vytvára hrudky, ak si ho nanesiem na make-up tak je to dosť zlé, aj opačný postup mi nie celkom vyhovuje. 

Hodnotenie: 2 body, podpriemer, slabé.

Catrice camouflage korektor

Písmeno B dnes nemá zastúpenie tak prejdeme rovno k Cčku a Catrice korektoru Camouflage cream, ktorý je v blogerskom svete považovaný za celebritu, uctievajú ho všetky blogerky a netuším, či som vôbec čítala negatívnu recenziu. Ako splnil moje očakávania?

Mám odtieň 010 Ivory, ktorý je fajn, nepripadá mi tmavý, sedí mi. Nanášanie prstom je pre mňa maximálne nepraktické, našťastie v tomto som už vo vyššom leveli a používam štetce, takže tento fakt opomeniem. Čo zakryje? Nuž ako vravia všetko, kruhy pod očami, akné,, tuším nič iné som ním zatiaľ nemaskovala. Krytie je vysoké, ale nie je to nič typu Dermacol Make-up Cover, až tak silno nekryje, ale myslím, že to krytie úplne postačuje na bežné potreby. Jediné, čo mu asi ja vytknem je, že akné nelieči, ale zase na druhú stranu, nikto to ani nesľuboval, takže je to len vec, ktorú tajne očakávam. 

Hodnotenie: 5 bodov, dokonalosť samá.

Nemusím ísť ani hlboko v abecede, Dčko preskočme a máme tu rovno E a náš drahý Eucerin, korektor Dermopurifyer, ktorý je svetlý, síce sa mi zdá, že trochu dooranžova, ale stále svetlý. Kryje výborne a akné aj lieči, nemá význam písať viac, už ho poznáte z recenzie. Spomedzi všetkých dnes menovaných sa nanáša najpraktickejšie.

Pokúsila som sa zachytiť aj odtiene jednotlivých korektorov, nech máte aspoň trochu predstavu. Ruka je moja a ako vidíte, korektory si poradili aj s mojím viditeľnými modrými žilami, modrú krv však tuším nemám, aspoň o tom zatiaľ neviem.



Pre väčšiu prehľadnosť som dnes vytvorila aj rebríček naj:
  • Najsvetlejší - Alverde
  • Najlepšie nanášanie - Eucerin
  • Najlepšie krytie - sporný bod, Eucerin aj Catrice sa o túto priečku pobijú
  • Najsympatickejší - Catrice

A little bit of English: Must-have of every woman is certainly some concealer. As we wanted to be as pretty as possible we try everything to achieve this goal. Concealer is our best friend for every occasion and for every problem. This post showed you three different concealers and I must admit that I do not know which one is the best. What about you?

Ako ste na tom vy s korektormi? Tiež ich vlastníte niekoľko tak ako ja?Ktorý sa vám zdá ten najlepší?

Komentáre

  1. Vlastnim iba jeden. Uz dlhodobo si opakovane kupujem korektor od Dermacolu. Vlastne spravila som jeden pokus a skusila som to s korektorom od Lavera a nedopadlo to dobre, takže sa už akosi bojim experimentovať :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten som neskusala, ale citala som o nom, tak mozno raz otestujem

      Odstrániť
  2. Nič z tohoto som neskúšala, ale vyzerá to naozaj fajn všetko :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.