Alverde news - Nové Alverde kúsky v mojej zbierke


Nedá sa povedať, že by som bola vyslovene zástancom prírodnej kozmetiky, no zároveň nepatrím ani do skupiny odporcov, nachádzam sa niekde medzi, poznáte to zlatá stredná cesta je tá najlepšia. A tak tomu je aj v tomto prípade. Značka Alverde ma však v poslednom čase akosi magicky priťahuje, bodaj by aj nie, má pekné obaly a riešenie na každý problém. Tak som trochu zalovila v DMke a pár vecí som vyskúšala.

Kedysi pre mňa nič lepšie ako telové mlieko neexistovalo, ale vedecko-technologický pokrok a skúmanie kozmetického sveta spôsobili, že pre mňa už dnes existuje kopec alternatív telového mlieka. Jedným z nich sú telové maslá, po dobre skúsenosti s maslom Avon som skúsila aj Alverde telové maslo s olejom z makadamiových olejov a maslom karité pre veľmi suchú pokožku. Vyčerpávajúci názov, no mňa oslovilo hlavne to zloženie - olej a bambucké maslo (karité). O bambuckom masle som sa na blogu už rozplývala v beauty okienku a milujem ho stále.

Alverde maslo má krásny obal, vonia zvláštne, na prvé ovoňanie nie veľmi sladko, čakala som krajšiu vôňu, preto som bola spočiatku sklamaná. Prvá aplikácia nedopadla o nič lepšie, masla som dala priveľa a kým som ho rozotrela, no už to vyzeralo ako prepadák, mini masielka Alverde na mňa nezabrali ako iste viete. Ono toto maslo ani nemá takú nejakú extra hutná maslovú konzistenciu, skôr jogurtovú, je skrátka redšie. Po aplikácii som teda nahnevaná sedela a stále mi tu čosi voňalo a veru áno, na pokožke vonia maslo krásne sladko a vôňa drží dlho. Takže som sa potešila a maslo je vcelku fajn, len to s množstvom netreba preháňať, nech nevyzeráte ako vedúci vápenky. 

Záverečný verdikt: 4 body z 5

Presuniem sa k očiam, kde som si namotaná blogerkou Donny šla vybrať nejaký očný krém, ktorý nemá určený vekový limit a je to len taký hydratačný očný krém, nejde o nič protivráskové a to presne som chcela. A aj som našla - Očný krém s extraktom svetlíka lekárskeho pre všetky typy pleti. Podľa popisu by sa mal rýchlo vstrebať a môžu ho používať aj nositeľky šošoviek, čiže aj ja. 

Krém má fakt krásny obal, nanáša sa dobre, vstrebáva sa fakt rýchlo, povedala by som, že možno až prirýchlo, ale to mi len a len vyhovuje. Avšak neviem, ja cítim nejaké pnutie aj napriek tomu, že na obale tvrdia opak, možno je to tým, že krém je hutnejšej konzistencie než na aké som u očných krémov zvyknutá. Používam ho vždy večer pred spaním, ako takú prevenciu vrások, nejaké účinky som zatiaľ nespozorovala, ale ono od hydratačného krému čakám hlavne hydratáciu očného okolia a tá by mohla byť aj lepšia, ak mám byť úprimná.

Záverečný verdikt: no priemer 3 body.

Tretí krásavec skončil u mňa doma opäť z namotania sa cez blog Bielej Mačky, jej blog mám veľmi rada a tak som si povedala, že na tomto produkte asi niečo bude. A tak mám aj ja Beauty & Fruity 3 in 1 čistiacu penu určenú pre normálnu až zmiešanú pleť.  Opäť krásny obal, to už je u týchto Alverde a Balea produktoch klasika.

Čistiacu penu som mala len raz a vtedy som jej princíp nechápala vôbec, bol to tuším Effaclar od La Roche-Posay. Táto od Alverde má trojitý účinok - čistí a tonizuje pleť plus odstraňuje make-up, tri skvelé účinky ukryté v jednej 150 ml nádobke, prísľub je to fakt skvelý. A som s ňou spokojná? Pleť čistí skvelo, ja ju používam hlavne na odličovanie, pleťový make-up super, na ten očný je trochu krátka, neštípe síce v očiach, ale nie je to ten najlepší očný odličovač, takže žiaľ o univerzálne odličovadlo v mojom prípade nejde. Napriek tomu, je podľa mňa skvelá, nevysušuje pleť, fakt cítim, že je pleť po použití tonizovaná, no nie je mastná. A fakt krásne vonia, ak máte obavy z Alverde vôní, tak toto je výnimka, vonia krásne.


Záverečný verdikt: opäť 4 body z 5, odličovanie očí bolo slabé.

Alverde okienko sa pre dnešok končí, no ja budem v týchto vodách určite pátrať ďalej, značka si získava moje srdce čím ďalej tým viac, kedysi som len prešla okolo a zakotvila pri štandardných značkách, dnes je tomu inak, viete to ten pokrok, tuším som aj ja pokročila.

Ktoré produkty od Alverde máte najradšej?

Komentáre

  1. Skúšala si nechtikovy balzam na pery? :) sú to naozaj poklady :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tělové máslo Alverde miluju. Tu čistící pěnu jsem zatím v drogerce neviděla. Od Alverde mám ještě hodně ráda jejich krém na ruce s měsíčkem.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já zatím s pečující kosmetikou od Alverde moc zkušeností nemám, ale už jsem několikrát jejich produkty obhlížela, no budu se muset konečně rozhoupat ke koupi, to tělové máslo vypadá moc dobře :-) Ale mám doma balzám na rty s měsíčkem, který mi dost pomohl, když jsem měla období věčně rozpraskaných rtů :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ten balzam na pery som mala, ale nejako mi nesadol, pripadal mi príliš hutný, tak som ho posunula ďalej.

      Odstrániť
  4. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Som rada, že Ti pena vyhovuje. Ja ju nemienim zatiaľ vymeniť za iný produkt :-) . S telovým maslom môže byť problém v tom, že je leto. Ja som ho používala v zime a mala som ho v celku rada. Predstava natrieť sa s nim v tejto horúčave sa mi však veľmi nepáči. Očný krém bol u mňa taký nijaký, avšak od Alverde odporúčam očný krém s vyťažkami z góje. To je zatiaľ najlepší očný krém, aký som mala. Len žiaľ si ho nemôžem ešte dlho kúpiť, lebo som podostávala veľa iných očných krémov, ktoré musím minúť :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten problém večne sa hromadiacej kozmetiky veľmi dobre poznám. Už teraz sa chytám za hlavu, že mi to doma len rastie a rastie, rýchlejšie než treba. Ten očný krém je tiež bez vekového obmedzenia?

      Odstrániť
    2. Je od 30, ale pár rokov hore dole by som neriesila :-) . Rezenzia je tu: /ocny krem/

      Odstrániť
  6. já od alverde zkusila zatím pár výrobků a byla jsem celka spokojená :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. taky hydratačny kremik okolo oči by sa pačil aj mne, ja večer stale použivam pod oči mandlový krem a ten je veru dosť hydratačny určite vyskušaj niekedy:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tá pena ma velmi láka a odporúčam vyskúšať balzam na pery nechtíkový,dvojbalenie sa oplatí :)

    Cosmetics addiction

    .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Balzam som skúšala a neviem, nevedela som s ním pracovať, posunula som ho dalej, no možno mu dám ešte jednu šancu.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.