Kúpaliská v Bratislave očami blogerky


Toto leto je na horúce dni fakt štedré, no na druhej strane nám aspoň nie je zima, môžeme sa opaľovať, kúpať sa a užívať si pekného slnečného počasia. Aj keď pripúšťam, že dážď a aspoň jeden deň mierneho ochladenia by v tých tropických teplotách bodol, žiaľ počasie nezmeníme a tak sa mu musíme prispôsobiť. Ja som sa rozhodla brať toto leto ako výzvu na nájdenie najlepšieho letného kúpaliska v Bratislave, kde sa zdržiavam väčšinu času. 

Ak bývate v blízkosti Karlovej Vsi, čo nie je môj prípad, tak určite poznáte kúpalisko Rosnička. Nájdete tu dva detské bazény s rôznou hĺbkou, jeden kvázi plavecký bazén, kopec trávnatej plochy na opaľovanie, štyri skvelé šmýkalky do vody pre všetky vekové kategórie, množstvo stánkov s občerstvením a dobrú náladu. To prostredie vás skrátka dostane, kúpalisko sa nachádza mierne na kopci, čiže je to fakt nádhera. Jediná nevýhoda aspoň pre mňa je vzdialenosť a dlhšie čakanie v rade na vstupe, závisí asi od času, ale poobede okolo druhej počas víkendu to proste nebol najlepší nápad.


Presuniem sa teraz na opačný koniec Blavy do Rače na kúpalisko Krásňany. Tiež to nie je najbližšie, ale viem sa sem dostať jednoduchšie a viac priamou cestou ako do Karlovky. Závisí, kde bývate. Ale späť k veci, kúpalisko má jeden plavecký bazén a jeden detský. Tie plavecké bazény sú robené na všetkých kúpaliskách štýlom, že máte na jednej strane plytší a na druhej strane hlbší bazén cca 1.90 m. V plytšej časti je ľudí viac, čo je logické. Podnik je tu asi len jeden, od zastávky električky je kúpalisko veľmi blízko, na opaľovanie máte k dispozícii kopec trávnatej plochy, čo preferujem viac, ako tvrdú dlažbu.


V centre mesta sa nachádzajú až dve kúpaliská - Delfín a Tehelné Pole. Začnem Delfínom, ktoré sa nachádza na Prievoze. Bazény sú opäť dva - detský a plavecký. S plaveckým som bola spokojná najmenej, začína hĺbkou 1.38 m, kde bol každý a nemohla som si poriadne zaplávať, keďže do hblokej vody nechodím, zatiaľ. S pohľadu plávania som si tu užila najmenej, plochy na opaľovanie bolo dosť, ale prevažne betón a dlaždice, čiže pre chrbticu to bol zaberák. Sú tu aj nejaké stánky s občerstvením a jedna super atrakcia - rozprašovač vody, skvelý nápad, toto by som ocenila na každom kúpalisku.


Zakončím to kúpaliskom Tehelné Pole, ktoré navštevujem najčastejšie. Jednak, má skvelú polohu a je to asi najznámejšie kúpalisko. Nachádza sa hneď za novým zimným štadiónom ala Slovnaft Arénou. Pre deti sú tu dva detské bazény, pre nás dospelákov jeden. Plochy na opaľovanie je pomenej, trávnatej strašne málo, väčšinou tvrdý betón. Nájdete tu ako inak aj stánky s občerstvním, tak každý si príde na svoje. Napriek všetkému sme chodievam najčastejšie, pretože plavecký bazén sa hĺbkou zvažuje postupne a viem si tu zaplávať.

Cenovo je vstupné takmer všade rovnaké s výnimkou Krásňan, tam je vstupné lacnejšie, možno kvôli vzdialenejšej polohe. Každé kúpalisko má niečo do seba a je len na vás, čo preferujete resp. čo máte najbližšie poruke. Za seba odporúčam Tehlené Pole a Krásňany.

Navštívili ste niektoré zo spomínaných kúpalísk? Chodievate na kúpaliská vo vašom meste? Ktoré sa vám doposiaľ najviac páčilo?

Komentáre

  1. Ani jedno z vyjmenovaných koupališť jsem nenavštívila, ale líbí se mi podle fotky Rosnička. :) U nás na koupališti je věčně plno, tak se jezdím koupat na písák nebo do bazénu na zahradě.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Domáci bazén je skvelá vec, tiež ho využívam keď som doma no a keď nie som tak musím využiť kúpaliská.

      Odstrániť
  2. Já jsem na koupališti nebyla snad rok :D Naposled jsem se koupala v moři v Indonésii na začátku léta a u kamaráda na chatě :D Veřejný koupaliště moc nemusím, vždycky je tam našlapáno a u nás je navíc hnusný zázemí. Kdybych někdy zavítala na Slovensko, využiju tvoje typy :) Taky se mi podle fotky nejvíc líbí Rosnička :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No hej aj tu v BA býva samozrejme dosť ľudí, ale dá sa to prežiť.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.