Welcome summer - poďme sa opaľovať

Slnencna kozmetika leto

Mám chuť kričať od radosti, pretože skutočne "milujem leto". Je to vášeň, láska na celý život, kedy vás nič netrápi, všetky starosti viete hodiť za hlavu. Milujem ten pocit, keď sa môžem donekonečna čľapkať v bazéne a potom si mokrá ľahnúť na lehátko a len tak nečinne ležať prípadne počúvať nejaké skvelé letné pesničky. Opaľovanie by nebolo opaľovaním bez poriadnej nádielky opaľovacích inštrumentov. Čo ma sprevádza letom tento rok?

V prvom rade podotýkam, že ak sa idem cielene opaľovať tak zásadne nikdy bez opaľovacieho prípravku. Zdravie je prvoradé, máme ho len jedno tak prečo si ho zbytočne ničiť. O rakovine kože a podobných veciach ste už určite počuli, rovnako sa snažím vyhýbať opaľovaniu počas obeda, kedy je to slnko fakt najnebezpečnejšie. Opaľujem sa dobre, spáliť sa veľmi nezvyknem, niekedy na ramenách, ale inak minimálne. 

Nižší faktor ako 20 nepoužívam, vraj to nie je dostatočná ochrana pred slnkom, ak sa fakt opaľujete. Možno závisí od fototypu, to určite áno, ale skrátka tejto zásady sa držím. Rovnako dôverujem skôr prípravkom z lekárne, Baleu či podobné značky mám rada a nemám nič proti, ale skrátka vôči lekárenským produktom mám väčšiu dôveru. 


Tento rok mi spoločnosť budú robiť Daylong 25 mlieko, ktoré mám ešte od minulého leta, je ľahké, dobre sa rozotiera, nevonia, ale aspoň nelepí na pokožke. Najčastejšie používam faktor 30, tento rok v sprejovej nekomedogénnej forme od Avene, ale poviem vám, ten rozprašovač sa stláča extrémne ťažko, ale pekne vonia a nie som po ňom mastná plus podľa tohto testu obsadil 1. priečku, takže som si vybrala fakt dobre.

Ak je veľmi horúco a hrozia vysoké teploty tak siaham aj po faktore 50, ten používam fakt výnimočne, s ním sa človek až tak neopáli a je vhodný skôr k moru, naše zemepisné šírky ho až tak nevyžadujú, ale mám ho vo forme nemastného oleja Anthelios XL od La Roche-Posay. Olej je mastnejší, veď je to olej, takže je to logické, ale je aj výživný a celkovo ho mám rada a plusom je pekná vôňa. 

Spomedzi mojich opaľávok je najlacnejší asi ten Daylong, túto značku mám celkom rada a doma mám aj nejaké telové mlieko tejto značky, takže až pôjdem na dovolenku, tak spravím fotky a bude recenzia. 

Balea voda v spreji leto

Vody v spreji či termálne vody už určite dobre poznáte, ja sa bez nich opaľovať neviem, hlavne tvár perfektne osviežia a vy môžete pokojne ležať na slnku ďalej. Tento rok som skúsila aj celkom lacnú vodu v spreji od Balei a poviem vám, je to zázrak, úplne totožná s drahšími termálnymi vodami čo sa týka všetkého - účinku, chladenia, rozprašovania plus má oveľa krajší obal než ktorákoľvek lekárenská termálna voda. Dobre, oficiálne to nie je termálna voda, ale plne ju nahrádza a nestojí vás viac ako 2 eurá. 

Hodnotenie: plných 5 bodov

Slnečné okuliare a gumička tiež nikdy nesmú chýbať, k tomu dostatok vody a nejaká dobrá kniha a najlepší relax je na svete. 

Balea telove mlieko magic summer

Opaľovaciu procedúru treba poriadne zakončiť, pokožka je vysušená a tak je na mieste hydratácia. Na to mi slúži hlavne nejaké poopaľovacie mlieko, aktuálne ešte míňam Posthelios od La Roche-Posay a na obdobie po opaľovaní alebo keď nebudem stíhať dopĺňať bronz prirodzene vymyslela Balea svoje úžasné, krásne voňajúce telové mlieko Magic Summer, milujem ho, kupujem ho každý rok a som s ním maximálne spokojná. Dodáva jemný opálený efekt a nevytvára fľaky. 

Môj opaľovací magazín sa končí, ale opaľovanie to zďaleka nekončí. Želám vám pekné leto a veľa skvelých zážitkov.

Čo používate na opaľovanie vy?Ktoré značky a faktory vám najviac vyhovujú?

Komentáre

  1. Letošní léto používám Biodermu Photoderm Bronz 30 a neviditelný sprej od Nivey 20.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teší ma, že prípravky na opaľovanie používaš, je to s nimi určite bezpečenjeiše ako bez nich.

      Odstrániť
  2. Vodu od Balei mám doma také a ještě chci vyzkoušet vodu z Rossmanu. A na vlasy nějaké ochranné přípravky proti sluníčku používáš? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úprimne na vlasy nepoužívam buď vôbec nič alebo si nanesiem olej na vlasy. Ja sa zvyčajne totiž neopaľujem nasucho, ale až po plávaní v bazéne, kedy si pekne namočím aj vlasy. Viem, že to nie je úplne správne, ale tak to robím, niekedy som si nanášal opaľovák aj na vlasy, ale nebolo to ono.

      Odstrániť
  3. Já bych taky bez opalováků nedala ani ránu a věci z DM mám moc ráda, už jenom proto, že se tak skvěle umísťují v testech :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.