Značka mojimi očami - Dermacol CZ



S Českom sme kedysi tvorili neoddeliteľnú dvojku, dnes už kopeme každí za seba, no to puto ostalo a sme si skrátka blízki. Tak vníma aj značku Dermacol ako kvázi svoju. Táto značka sa vryla do povedomia ľudí natoľko, že miesto nanesenia make-upu povieme ideme sa nadermacolovať. Veru áno, tak silný ohlas má táto značka a veru právom.Úprimne patrí medzi moje obľúbené, najmä v oblasti make-upov, ale poďme na to postupne.
Ako iste viete, Dermacol nie je na trhu žiaden nováčik, svoju históriu si starostlivo buduje od roku 1965, jeho počiatky sa spájajú s FilmStudio Barrandov v Prahe, kde má značka momentálne sídlo. Spolupráca tohto filmového štúdia a dermatológov priniesla krycí make-up, ktorého licencia bola v roku 1969 predaná až do samotného Hollywoodu. Takže možno povedať, že americkí hercia vďačia za svoju krásu práve českému Dermacol. Dermacol získal svoj názov vďaka spojeniu dvoch slov - Derma ako koža a Color ako farba. Musím priznať, že to značka fakt vystihla. Dnes sa jej produkty vyvážajú nielen po Európe, ale aj mimo nej do USA, Kanady, Austrálie a ďalších krajín.

S pleťovou kozmetikou mám isté skúsenosti a moje pocity sú zmiešané. Micelárna voda pre mladú pleť s výťažkami z morských rias je vynikajúca, nedám naň dopustiť, kupujem si ju fakt často. Rad pre mastnú pleť so zinkom mi však akosi nesadol, po géli sa mi tvorili suché miesta. 

Aj moja pokožka sa už dostala do kontaktu s Dermacolom v podobe kému na ruky Beatiful Hands a telového mlieka Enja. V blízkej dobe sa určite vrhne aj na sprchové gély, na blogoch sú hodnotené dosť pozitívne, tak uvidíme, čo je na tom pravdy. Mimochodom, krém na ruky sa veľmi páčil môjmu kolegovi, hlavne ten obal, mne vyhovoval krém aj čo sa týka obsahu.

Asi by som nebola správna Slovenka, keby som obišla dekoratívnu kozmetiku a predovšetkým make-upy. Legendárny Make-up Cover mám doma stále, kedysi som ho používala ako make-up, v tom čase bolo moje akné v dosť zlom stave, takže krytie som potreboval ako soľ a Dermacol mi ho poskytol. Po čase začal však moju pleť veľmi vysušovať, nepomohol ani podkladový krém, takže som ho používať prestala. Dnes ho využívam len minimálne na príležitosti ako korektor, ak sa vyskytne na pleti niečo, čo treba maskovať.Na krytie neexistuje nič lepšie.
Vynájdeniu 24h Control make-upu sa teším neskutočne, ružové podtóny, vysoké krytie, celodenná výdrž na pleti, žiadne vysušovanie, oxidácia, hrudkovanie či mapy nehrozia. Make-up používam už nejaký ten rok a lepší som neskúšala.


Veľkej sláve sa teší aj sypký púder Invisible Fixing powder, u mňa až taký úspech nezožal, pretože pleť nezmatňuje, na možno hodinku, ale to je pri mastnej pleti dosť slabý efekt. Čo sa na ňom však dá oceniť je jeho konzistencia, ktorá je pre pleť ľahšia ako kompaktné púdre a odtiene.

Z lakov som raz k nákupu dostala zdarma One Coat. S ním som bola vcelku spokojná až na ten štetček. Ak hľadáte univerzálnu ceruzku a tieň na oči v jednom, tak ste na správne adrese rad Black Sensation takýto produkt ponúka, výdrž je výborná, ceruzka je mäkká a dobre sa s ňou pracuje.

Na značke najviac oceňujem širokú škálu odtieňov, cenovú primeranosť a dostupnosť, nájdete ju všade, v kamenných predajniach aj na e-shopoch a ak nakúpite priamo v Dermacole či už v kamennej predajni alebo cez e-shop bez vzorky neodídete. Takto nejako si predstavujem zákaznícky servis. 

Ak neviete, po akom make-upe siahnuť, určite sa pozrite po Dermacole, odtieň si vyberú aj bleduľky to vám ako bleduľka môžem zaručiť. Môj celkový dojem zo značky je vynikajúci, jednak podporujem takmer domácu výrobu a jednak som s kvalitou fakt spokojná. 

Čo vy a Dermacol? Poznáte legendárny Make-up Cover? Aké produkty ste okrem make-upov vyskúšali?

zdroje:
http://www.i60.cz/clanek_3308_serial-o-ceskych-znackach-dermacol-prvni-cesky-make-up.html#.VcUTVfmzkXg
http://www.dermacol.sk/znacka-dermacol/historia-a-filozofia/

Komentáre

  1. mne vyhovuje od nich práve tá telová kozmetika a dekoratívna zatiaľ ani nie :) vodeodolné linky sa mi otláčajú, ceruzka nedrží a make-upy majú ružový podtón a ja som práveže až moc do žlta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to áno ich make-upy sú doružova, mne sa však také ťažko hľadali, z drogérie mi pripadá väčšina produktov do žlta. Rúže som nikdy neskúšala, takže neviem povedať, aké sú.

      Odstrániť
  2. Make-up Cover je něco, co má v mém toaletním stolku stálé místo (používám ho jen jako korektor, ale je super) A pak ještě kompaktní pudr s reliéfem krajky a báze pod makeup, to je z dekorativky Dermacol asi vše:-) A sprchové gely Aroma Ritual jsou skvělé:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já mám od Dermacolu ráda krémy na ruce, sprcháče Aroma Ritual, bázy pod oční stíny, s tou jsem spokojený a stojí jen 99 Kč. Jinak jsem zkoušela ještě krém na celulitidu, oční linky a to bude asi vše :) Tuto značku mám celkem ráda :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja musím priznať, že túto značku až tak neobľubujem, ale na krycí a zmatňujúci korektor nedám dopustiť, patrí medzi moje must have z dekoratívnej kozmetiky.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zaujimavo napisany clanok. Davnejsie som si kupovala veci od tejto znacky pomerne casto. Odradilo ma vsak, az by som povedala, ze ma totalne znechutilo to, ze Dermacol prehana spolupracu s blogerkami a recenzie na najmä sprchove gely vyskakuju z kazdeho druheho blogu. Vsetko by malo mat mieru. Od Dermacolu si teraz kupujem uz iba korektor. Ako odlicujes ten Make-up cover, kedze je vodeodolny? Mas nan specialny pripravok?
    /Kaviareň u mačky/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemám špeciálny prípravok, na odličovanie používam zvyčajne micelárne vody buď Eucerin alebo Biodermu. Teraz už Make-up Cover používam málo, ale pár rokov dozadu som ho používala ako make-up a s micelárkami bol dole raz-dva. Podľa mňa na spoluprácach nie je nič zlé, pokiaľ sa recenzie píšu pravdivo, objektívne a nekričia reklamou.

      Odstrániť
  6. Od Dermacolu mi vyhovují spíše tělové produkty, hlavně sprchové gely a peelingy, ty jsou nejlepší!!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásny článok!:)
    Ja mám túto kozmetiku celkom rada, no priznám sa že tieto produkty som zatial ešte nevyskúšala. Aj keď som mala zálusk na Makeup Cover, nebola som si nim istá. :)

    http://nikolaknazikova.blogspot.sk/
    http://nicoleworldcharm.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Úžasný článek :) já mám od dermacolu nějaké linky, pudr, pleťovou vodu a dokonce i ten makeup cover, ale koupila jsem si naprosto nevyhovující odstín :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nič si z toho zlého odtieňa nerob, mne sa to tiež kedysi stávalo. Aspoň ako korektor sa hádam bude dať použiť.

      Odstrániť
  9. Makeup Cover je výborný, ale fakt len ako korektor, na celú tvár si ho predstaviť nedokážem. Inak, ja od Dermacolu veľmi rada používam sprcháče, telové mlieka atď.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.