Dve veľké púdrové sklamania


Pleťový púder tvorí vždy bodku v mojom líčení, pri mastnej pleti to ani inak nejde a navyše s púdrom aj make-up má lepšiu výdrž, čo sa do bežného pracovného dňa určite hodí. Osobne som zástanca skôr sypkých púdrov, nie sú síce veľmi praktické na prenášanie pre ich prášnosť, avšak zistila som, že sú ľahšie a moja pleť s nimi vydrží matná dlhšie než s kompaktnými verziami. Dnes tu však mám obe verzie - kompaktný aj sypký a už vopred hlásim, že mojej pleti nesadol ani jeden.


Začnem tým lepším a to Sypkým zamatovým púdrom od Yves Rocher. Úprimne u mňa doposiaľ táto značka príliš nedominovala a z dekoratívnej kozmetiky je toto môj prvý úlovok. Púder som vzala v najsvetlejšom dostupnom odtieni 01 Transparence Rosee. Balenie obsahuje labutienku, takže s nanášaním problém nie je. Tak prečo som nešťastná?

V prvom rade odtieň, nie je vôbec svetlý, odporúčam skôr na leto k opálenej pokožke, podtón mi pripadá viac do žlta ako doružova, ja vám neviem, ale domnievala som sa, že Rosee bude mať s ružami a ružovým podtónom niečo spoločné, v tomto prípade ale nemá. Púder dosť výrazne vonia, čo je ďalšie prekvapenie, ja to viem prežiť, no niekto by nemusel. Kryje dobre, make-up zafixuje, ale matný efekt? Nie je celodenný, čo ma sklamalo, je to lepšie ako nič, relatívne matná som nejakých 5 hodín, ale aj tak som čakala viac. 

A čerešničkou na torte je mierna oxidácia a tvorba fľakov, nie vždy, len občas na hranách tváre, no úprimne to nie je veľmi želaný efekt. Takže opäť som sa raz sypko sklamala. Našťastie však už dodali na Slovensko môj milovaný Alverde púder, takže až dorazím tento, tak už budem konečne spokojná.

Hodnotenie: 3 body, priemer


A teraz sa držte, pretože takúto r na slávny púder Rimmel Stay Matte má len málokto, za mňa je to príšerný púder. Po prvé, žiadna nanášacia pomôcka, s tým si však viem poradiť, no ten efekt na pleti? Hrôza, vyzerám, akoby som už bola na dôchodku, tak úžasne zvýrazňuje aj tie najjemnejšie vrásky, hlavne čelo a oči, mala som doslova ryhy, toto sa mi teda fakt nestalo. 

Dizajnovo sa mi púder páči, dokonca aj odtieňov na výber je fakt dosť, sú doružova a dostatočne svetlé, ja som si vybrala tuším až príliš svetlý 001 Transparent, ale aspoň nehrozí tmavšia farba make-up. Púder neoxiduje to fakt chválim, no len kto vymyslel ten názov Matte? Človek by čakal, že púder pleť fakt zmatní, no na to zabudnite, ak teda máte mastný typ pleti, matnosť sa koná tak 1 hodinu potom je fuč. Navyše púder aj slabo fixuje, make-up mi s ním veľmi rýchlo zliezal, vyzerala som ako rozpadnutá bábika. Toto je fakt strašné. 

Takže Rimmel ako značku mám rada a púder nebol drahý, takže až tak neplačem, že mi nesadol, ale asi to bolo prvý a posledný krát. Myslím, že suchej prípadne normálnej pleti by aj sedieť mohol a tá fixácia je tiež podľa mňa spojená s typom pleti, ako som už v úvode spomenula, pre mastnú pleť sú vhodnejšie sypké verzie, no len nájdite mi taký? Je ich žalostne málo. 

Hodnotenie: 2 body, 1 za dizajn a 1 za odtiene

Kritikou som dnes žiaľ nešetrila, ale kto ma číta dlhšie vie, že sa snažím písať objektívne a to znamená nie vždy len pekne a pozitívne. Avšak bola to skúsenosť, Rimmel skúsim ešte v zime, kedy je moja pleť suchšia alebo na nejaké kratšie prechádzky, tam by sa mohol ujať. Fakt škoda, no aj to sa stáva. 

Aký pleťový púder máte najradšej? Používate skôr sypké alebo kompaktné verzie? Ako ste spokojné so slávnym púdrom od Rimmelu?

Komentáre

  1. Fúha tak to ma teda riadne prekvapilo, najmä ten rimmel. Ja púder používam len na zaffixovanie makeupu a trošku na zmatňenie, keďže po nanesení makeupu sa trošku lesknem a na to milujem max factor.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A u mě zase patří Stay Matte k nejoblíbenějším pudrům :O :D
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To u väčšiny žien, ja som však evidentne výnimika, moja pleť a ten púder si skrátka nesedia.

      Odstrániť
  3. Krásna recenzia Bianka :) Nájsť si vyhovujúci púder nie je vôbec ľahké... Ja mám veľmi rada sypký transparentný púder od Alverde, ďalej mám od Mary Kay, s ktorým som tiež spokojná a dosť som si obľúbila aj lisovaný od Catrice, aj keď zmatňujúci efekt je slabší.
    Inak pozývam ťa do mojej giveaway :)
    GIVEAWAY: Balea, Essence & Freeman

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alverde má skvelé púder, no mne práve ten biely nejako nefunguje, neviem, prečo, vždy som z neho biela, nedá sa mi nejako rozotrieť nech to skúšam s čímkoľvek. Mary Kay je vraj celkovo dobrá kozmetika, ja som ale ešte nič neskúšala.

      Odstrániť
  4. Za mna Rimmel tiez vedie je to podla mna super puder za malo penazi. Inak mozem odporucit aj Dodo puder tiez super fixacia a pekne zmatnenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chápem, ja som v tomto skrátka výnimka, potrebujem extra zmatňujúci.

      Odstrániť
  5. Ten od Rimmelu som si kúpila no zatiaľ neotvorila a teda ani nevyskúšala. Čítala som totižto naň zatiaľ len samé chvály, tak teraz neviem, čo si o ňom myslieť :) ale vyskúšam a uvidím ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja som si chcela ten od Rimmelu kúpiť ,ale už som čítala viacej recenzii, že na mastnú pleť proste nie je dobrý :/
    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.