Úteky a Da Vinciho code

 
Už nastala tá doba, kedy budeme ku knihám sadať čoraz častejšie, u mňa to však tak vyzerá už takmer celoročne, knihy čítam neustále a ak nie ste práve najrýchlejšie zaspávajúci človek na svete, tak vám knihy dokážu dopomôcť aj k lepšiemu spánku, mám to overené, pravdaže, ak to preženiete, môže nastať opačný efekt, budete si v mysli dotvárať príbeh až do rána a spánok nikde, takže opatrne. 

Domáce zásoby kníh som už takmer vyčerpala, vo svojom druhom domove ich mám navyše fakt obmedzené množstvo, takže knižnica bolo jediné rozumné východisko tejto situácie. Zavialo ma to do oddelenia cudzojazyčenj literatúry a presne som vedela, koho hľadám - Dana Browna a jeho dielo Da Vinciho Code. Toto dielo je tak slávne, že pochybujem, že je na svete človek, ktorý o ňom ešte nepočul. V roku 2006 bolo dielo aj sfilmované. 

Štýl tohto autora som si zamilovala knihou Digital Fortress - Digitálna pevnosť. Toto je už moja druhá a isto nie posledná kniha z jeho dielne. .Da Vinciho code som čítala opäť v anglickom origináli, ten štýl písania je tak pútavý, že keď otvoríte knihu, tak už ju neviete pustiť z ruky, skrátka to nejde. Kniha je úžasná, dozviete sa v nej neskutočné a niekedy až priam šokujúce veci, či im budete veriť alebo nie to už nechám na vás. Rozhodne vám ju však vrelo odporúčam. Dej prezrádzať nebudem, nemalo by to zmysel.
Jedného pekného dňa som zakotvila aj do kníhkupectva Pantha Rhei a odniesla si knihu Zuzany Šedej Úteky, zaujal ma obsah na obale a tak som sa rozhodla knihu si kúpiť. Avšak táto kniha ma veľmi sklamala, je to dosť pesimisticky robená kniha, ktorá nemá veľa svetlých stránok a žiaľ ani koniec som veľmi nepochopila, žiaden happy end nečakajte, nekonal sa. Mala som z nej zmiešané pocity a znovu by som si ju už nekúpila. 

Spraviť fotky k postom je v tomto jesennom, večne zamračenom počasí nadľudský výkon, no robila som, čo sa dalo. Už sa neviem dočkať babieho leta, tak hádam rýchlo príde. Z knižných titulov čítam práve Projekt Manželstvo, už z prvých strán vyzerá kniha zaujímavo, po jej prečítaní sa o svoje zážitky s vami určite podelím.

Aké knihy ste v poslednom čase prečítali vy? Aká tématika vás najviac zaujíma a kto je váš obľúbený autor?

Komentáre

  1. Ani jednu jsem nečetla, ale souhlasím s tvou myšlenkou v prvních řádcích. Někdy mě knížka hezky uspí a jindy se tak vžiju do děje, že o tom pak pořád přemýšlím a spánek nikde :))

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Treba si nájsť nejakú takú tú únosnú mieru čítania, ja napr. ak presiahnem 100 strán tak to so spánkom dopadne zle.

      Odstrániť
  2. Z knih Dana Browna odporucam Inferno. Mne sa zo vsetkych jeho knih pacila najviac.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super, pri najbližšej návšteve knižnice si ju požičiam. Počula som, že je veľmi dobrá. Vďaka za tip.

      Odstrániť
  3. Keďže veľa cestujem vlakom, tak si poslednú dobu kupujem knihu z Evitapressu, sú to super oddychové knihy, pre mňa na cestu vlakom ako stvorené. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evitovky sú na cestu ideálne. Už som ich prečítala niekoľko, začínajú mi však pripadať rovnaké.

      Odstrániť
  4. Super článok :)

    www.blogofmyfavs.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Browna mám veľmi rada a čítala som už všetko okrem Inferna :) druhú knižku nepoznám :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.