Aby vaša farba vydržala čo možno najdlhšie


Po skutočne dlhom čase som sa opäť nafarbila, naposledy som skúšala henu, bolo to asi pred rokom, ale zmena farby nenastala, takže som sa vrátila k môjmu milovanému šampónu od Palette. Permanentná farba je pre mňa zbytočná, šampón plní svoj účel nadpriemerne a som s ním spokojnejšia ako s hociakou farbou. On sa totiž nevymýva, znie to zvláštne, museli by ste to skúsiť. Jasné, že farba časom zbledne, takže áno vymyje sa trochu, no tón ostáva, čo sa mi nikdy pri farbách nestalo. A s novou farbou prišiel aj nový strih, resp. nový, skrátila som si vlasy trochu radikálnejšie, mám ich trochu dlhšie ako po plecia, ale cítim sa ako nový  človek.


Ani sama neviem, prečo na nás ženy nový účes tak čarovne vplýva, ale je to proste tak. Takúto dĺžku som nosievala kedysi a cítim sa s ňou tak viac dievčensky a nežnejšie. Navyše ma konečne chalani na tanečnom kurze neťahajú za vlasy, keď spolu tancujeme, áno veru aj to bol dôvod, nerobili to úmyselne, ale už som ich mala fakt dlhé. Takže moje vlasy chytili druhý dych a preto som musela trochu pozmeniť starostlivosť o ne. 

Kedysi som neverila, že tie zázračné prípravky na farbené vlasy nejako udržia sýtosť farby, ale tento predsudok som už prekonala. Ono to má fakt niečo do seba. Moje prvé kroky po farbení smerovali do drogérie, kde som si kúpila šampón špeciálne na farbené vlasy. Pohľad padol na Baleu a viete prečo? Nuž neobsahuje silikóny a teda si s mojimi vlasmi rozumie najlepšie. V tomto duchu som si kúpila aj šampón na farbené vlasy od Yves Rocher a aby som mala dostatočné zásoby, tak som si pri nedávnej kúpe v Alze objednala aj tretí šampón určený na farbené vlasy značky Goldwell. Takže myslím, že na zimu som, čo sa týka šampónov, zásobená dostatočne.


Čo sa týka ostatnej starostlivosti, veľa sa toho nezmenilo. Kondicionér stále pokrýva Schauma Keratin, masku používam aj naďalej od Yves Rocher Repair a čo sa týka oleja, používam momentálne vlasový olej Inca.

Fénovať som si vlasy neprestala, len sa mi s nimi teraz ľahšie pracuje a zdajú sa mi objemnejšie. Kaderníčka mi povedala, že vlasov mám síce dosť, len sú jemné, veru má pravdu, jemné sú, takže sa snažím robiť možné aj nemožné aby som im dodala objem.  A môj kulmofén od Rowenty mi v tomto smere veľmi pomáha, už veru pozná svoju pani. Lakujem momentálne lakom Syoss, ale tento si nekupujte, vonia nejako chemicky, pripomína mi to lak na plot alebo niečo také, avšak nemastí vlasy, takže to nejako prežijem. 

O farbené vlasy by sme sa fakt mali starať trochu inak, bežné šampóny farbu z vlasov veľmi rýchlo tzv. vyperú. Blondínky to majú navyše ešte jednoduchšie, pretože na trhu sa predáva veľa prípravkov určených špeciálne pre ne, pre brunetky a tmavovlásky je toho podstatne menej, čo je podľa mňa nespravodlivé, ale čo narobíme, musíme len dúfať, že si kozmetické firmy raz spomenú aj na nás.

Ako sa staráte o svoje farbené vlasy? Zvyknete používať špeciálne prípravky alebo používate to čo zvyčajne?Viete o nejakom šampóne špeciálne pre brunetky?

Komentáre

  1. Ja si vzdy menim pripravky podla toho, ci mam vlasy farbene alebo nie :) podla mna su na farbene vlasy viac setrnejsie a hydratujucejsie. Zvycajne prave do tychto vyrobkov aj viac investujem ako ked mam vlasy nefarbene :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som skúšala šampóny na farbené vlasy, ale mne sa vymýva farba vždy rovnako. Mám červenú farbu ,nevšimla som si ,že by mi takéto veci predĺžili farbu na vlasoch. Ale zasa mám vlasy akoby viac vyživené, tak niečo majú do seba :)
    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.