Beauty z lekárne - Excipial U Hydrolotio


Telové mlieka používam v poslednom čase čím ďalej, tým menej, predsa len v zime som si už zvykla skôr na oleje a celkovo už inklinujem viac k maslám a olejom, ako ku klasickým telovým mliekam. Toto telové mlieko však klasickým nazvať nemožno, dostanete ho v lekárni, neviem na 100% či je aj voľnopredajný, ale tuším, že áno. Dávnejšie sme ho mali doma a spomínam si na tú úžasnú vôňu, to musíte vyskúšať. Po dlhom čase som sa k nemu dostala opäť a s potešením vám ho dnes predstavím.

Excipial U Hydrolotio je emulzia určená k liečbe mierne až stredne vysušenej pokožky, takže ideálne riešenie pre moje extra suché lýtka, pripisujem to holeniu, takže je tuším načase začať pátrať po géloch či holiacich olejoch, ktoré pokožku vysušovať nebudú. Zatiaľ som skúsila zabojovať týmto mliekom.

Mlieko je veľmi riedke, takže pozor na aplikáciu. Vonia sviežo, veľmi pekne, ale nie je to nič výrazné, takže verím, že aj citlivejší nos tú vôňu znesie. Rozotieranie a vstrebávanie je bleskurýchle, čo veľmi, ale fakt veľmi oceňujem, pretože kto má čas čakať v dnešnej uponáhľanej dobe, ja rozhodne nie. Oficiálne by sa mal produkt používať 2 - 3 krát denne, čo ja nejako nestíham, nanášam ho raz denne klasicky po sprche.


Neviem ako vy, ale ja dokážem objektívne zhodnotiť úroveň hydratácie telového mlieka najlepšie ráno, tesne po sprche to nemá veľký význam. Na moje prekvapenie sa hydratácia takmer nekonala, necítim, že by bola moja pokožka nejako extra hydratovaná, ale hovorím, možno by ho trebalo nanášať viackrát denne. Pri klasickom použití raz denne účinky nepozorujem, lýtka sú suché rovnako, a aj pokožka na iných miestach je suchá rovnako ako bežne, žiadne extra hydratácia sa nekonala.

Na leto by som si toto telové mlieko určite zamilovala vďaka vôni a expresnej rýchlosti vstrebávania, v zime ale preferujem niečo iné. Excipial sa vyrába ešte v iných variantoch, ale tuším, že všetky ostatné sú bez vône, takže nič pre mňa, ponechám si ho asi na leto. Ak bude aj to budúcoročné tak horúce ako bolo toto, tak sa mi určite zíde.

Hodnotenie: 3 body

Skúšali ste túto emulziu?Vyhovovala vám?Aké mlieka, krémy či oleje preferujete v zimnom období?

Komentáre

  1. Toto mléko jsem používala kdysi na atopický ekzém jako malá, pomáhalo mi :) Teď jsem měla dvakrát krém na ruce Excipial a poměrně mi ruce spravily, takže já jsem příznivec této značky :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja tento výrobok používam na odličovanie očí :-)
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. lipolotio je o nieco silnejsie :) pouzivam ho ale len lokalne na ruky a na podpazusie, sem tam na lytka :) pomaha

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já mám ráda lipolotio, na zimu je super :)
    HAUTE BASICS

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tenhle požívám už léta. Je fakt super, konečně funguje a navíc je to opravdu balení, co jen tak nedojde.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tenhle požívám už léta. Je fakt super, konečně funguje a navíc je to opravdu balení, co jen tak nedojde.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.