Alverde púdre dvakrát inak


Už je tomu dávnejšie, čo som po prvýkrát siahla po minerálnom púdri od Alverde, od tej doby sa stal mojou láskou, avšak od leta takmer až do zimy bol beznádejne vypredaný. Používala som farebný v odtieni 01 Porcelain, no nedal sa nikde zohnať, avšak v DMke som si všimla, že vyrobili aj transparentnú verziu v období výpadku tých farebných, tak som si jeden vzala v odtieni 10 Weiss v nádeji, že bude rovnako dobrý ako farebný variant. Realita je však niekde inde.


Púder 10 Weiss je biely, teda zmeny farby make-upu sa báť rozhodne nemusíte. Ide o sypký púder, čiže pri aplikácii si treba dať pozor, aby ste neboli celé biele ako perinbaba. No a práve pri tej aplikácii nastal obrovský problém, púder obsahuje labutienku, no s ňou ho nenanesiete, kam som púder priložila tam ostal, nedal sa rozotrieť na pleti, mala som biele mapky. Tak som si povedala, ok veď existujú aj štetce, skúsila som všetky, ktoré doma mám no nanášanie bolo rovnako desné, fľaky, biele mapky, vyzerala som doslova ako vedúci vápenky. 

Naozaj neviem, kde sa stala chyba, pripisujem to zloženiu prípadne možno namletiu púdru, s pleťou si skrátka nerozumie, nedá sa naň naniesť. Ešte som sa s niečím takým doposiaľ nestretla a to som už púdrov vyskúšala habadej. Ostáva mi teda jediný spôsob využitia a to ako suchý šampón, čo bude však pre mňa ako hnedovlásku fakt náročné.

Hodnotenie: 0 bodov

V porovnaní s týmto bielym nepodarkom je farebná verzia vynikajúca, pekne kryje, nanáša sa vynikajúco, nie je na pleti vôbec vidieť a zmatňuje vcelku slušne, mohlo by to byť aj lepšie, no zatiaľ som lepšie zmatňujúci pleťový púder nenašla, kedysi bol mojím miláčikom sypký púder od Essence, ale už sa vyrába len v kompaktnej verzii, ktorá už ten dlhodobý zmatňujúci efekt pleti neposkytuje. 


Z dnešnej recenzie vyplýva fakt, že ani dva zdanlivo rovnaké produkty nemusia mať rovnaké účinky.

Skúšali ste tento púder? Zaujímajú ma hlavne vaše skúsenosti s bielou verziou. 

Komentáre

  1. Priznám sa, že značky alverde som asi ešte nič nemala, a ak áno tak si to nepamätám. Ale aspoň viem, co si určite nemám kupovať. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne Alverde vcelku vyhovuje, no sú aj výnimku. Ten biely mi proste nesadol.

      Odstrániť
  2. Ani s jednou variantou zkusenost nemam, ale je zajimave, ze se takhle radikalne lisi. Ja obecne moc sypke pudry nepouzivam, davam prednost tem slisovanym :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne práve tie lisované nerobia veľmi dobrú službu a sypké sa v drogériách vyskytujú málo.

      Odstrániť
  3. Od Alverde som mala jeden minerálny púder, tiež transparentný a neviem ,či to nebol presne tento biely. Mne sa dal naniesť, ale zmatnenie bolo asi 2 hodinové. Krásne voňal, ale efekt skoro žiadny.
    Vianočné líčenie

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tento jsem nezkoušela, ale mám normálně tuhý pudr Alverde a ten mám moc ráda :). A měla jsem už jiné bílé sypké pudry a problém jsem s nimi neměla, nanášela jsem klasicky labutěnkou, ale je fakt že ne všema to šlo... Tak možná zkusit jiný typ labutěnky leda? Nebo jiný typ bílého pudru :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skúšala som už viaceré metódy a nejako žiadna nezaberá. Asi to chce iný púder

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.