Jeden štetec dokáže veľa - Real Techniques



Už tomu bude nejaký ten mesiac, čo sa ku mne dostal štetec na blogoch dosť slávnej značky Real Techniques. Nejako extra som netúžila po zmene môjho milovaného štetca na make-up značky Ebelin, ale trochu ma niekedy hnevali šmuhy, ktoré po aplikácii na pleti ostávali. Zmizli síce do pár minút, ale keďže som tvor zvedavý a zlepšiť nefunkčné ma baví ešte viac, hľadala som vhodnejší štetec. Momentálne nanášam make-up štetcom Stippling Brush.

Pri hľadaní oficiálnych informácií, na čo všetko je vhodné tento druh štetca použiť som narazila na značné protiklady. Anglická verzia tvrdí, že je vhodný na všetky typy make-upov, pričom však slovo make-up nemusí v angličtine a slovenčine mať ten istý význam. Slovenské stránky ho odporúčajú použiť na nanášanie púdrov, bronzerov a líceniek. Osobne mi však na nanášanie make-upov, hlavne tekutých pripadá tento štetec vhodnejší, neviem si predstaviť naniesť si ním lícenku, ale možno sa to dá. Na to však ja používam iné štetce.

So štetcom sa  mi pracuje dobre, make-up mám hotový v priebehu pár sekúnd a žiadne ťahy štetcom na pleti neostávajú. Mám pocit, že tento štetec dokáže make-up do pleti zapracovať lepšie ako ploché štetce. Spočiatku som si však so štetcom veľmi nerozumela, bola som zvyknutá naniesť celú jednu pumpičku make-upu na jedno miesto a odtiaľ som ho rozotrela. Pri takýchto typoch štetcov je však lepšie spraviť si viacero menších bodiek make-upu na pleti a následne ich štetcom do pleti poriadne, krúživými pohybmi zapracovať.


V porovnaní s plochým štetcom mi pripadá, že tento do seba nasáva viac make-upu, ale možno je to len môj subjektívny pocit, na spotrebe make-upu sa to nejako neprejavilo. Čo sa týka čistenia, to realizujem každý deň, z hygienického hľadiska by sa štetce mali čistiť po každej aplikácii, tak načo si robiť zbytočné problémy. Na čistenie nepoužívam žiaden špeciálny prípravok, aký šampón alebo sprchový gél doma mám, ten použijem, no úprimne detské a jemné šampóny sú na čistenie štetcov najlepšie. 

S plochým štetcom Ebelin už tak často nepracujem, len v núdzových prípadoch, tento sa mi zdá omnoho lepší a aj kvalitnejší, zo štetca Ebelin mi pri každom čistení vypadne pár štetín. 

Hodnotenie štetca: plných 5 bodov

Za tento skvelý zázrak musím poďakovať portálu zelania.sk, s ktorým stále aktívne spolupracujem.  

Aké štetce používate na nanášanie make-upu vy?Skúšali ste už nejaké z dielne Real Techniques?

zdroj článku:
https://realtechniques.com/shop-collection/stippling-brush
https://www.pinkpanda.sk/produkt/real-techniques-stetec-stippling-brush

Komentáre

  1. Real Techniques jsem ještě neměla možnost vyzkoušet :) Třeba časem :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zaujímavé, vždy som si myslela, že ploché štetce sú na make-up a takéto guľaté, rovno strihané na púder. Aspoň ja to tak používam.... v každom prípade mi tento článok padol vhod, lebo som práve v stave hľadania nového štetca na make-up, tak si robím prieskum. Tiež používam Ebelin a podľa mňa je to príšernosť. Pri jednom maľovaní mi ostane toľko štetín na tvári, až sa čudujem, že na tom štetci ešte nejaké sú.=D A čo sa týka umývania, tiež používam čo doma nájdem ... ale našla som mydielka a šampóny akurát na štetce, za veľmi peknú cenu, tak ich plánujem vyskúšať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z toho Ebelin plochého štetca fakt hrozne vypadávajú tie štetinky, pri líčení u mňa až tak nie, ale pri umývaní, tiež sa čudujem, že je ešte celý.

      Odstrániť
  3. Tenhle štětec používám každé ráno a nemůžu si ho vynachválit, je skvělý :)
    HAUTE BASICS

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vypadá pěkně, já jsem si teď oblíbila round top od Petry Lovely hair :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Petra Lovely Hair sú vraj veľmi dobré, možno tiež niečo vyskúšam.

      Odstrániť
  5. stippling brush je super, od RT mám takú sadu štetcov na tiene a som tiež spokojná :)

    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si tiež plánujem kúpiť ďalšie štetce, tento je fakt skvelý.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.