Kollárová opäť na scéne a hneď dvakrát



 
Lucia Kollárová je spisovateľka, ktorej knihu som v knižnici našla po prvýkrát úplnou náhodou. Jej štýl a kniha samotná ma tak nadchli, že som túžila po ďalšej a tentokrát som už v knižnici išla po jej dielach cielene.




Po Bradatých problémoch s láskou mám za sebou prečítané ďalšie dva tituly - prvotinu Byť tou druhou z lásky a tiež niečo na zasmiatie - O veľrybom chvoste, mindrákoch a kráse. Obe knihy sú pomerne tenké a čítajú sa ľahko, takže ich za pár hodín doslova zhltnete, nie je to však počtom strán, ale spisovateľským talentom, ktorý Lucia rozhodne má.

Kniha Byť tou druhou z lásky bola dobrá, ale až tak veľa som sa toho v nej vlastne nedozvedela. Opisuje ženy, ktoré sa stali milenkami, ale dá sa to prirovnať aj k vzťahu so zadaným mužom. Ani z jedného nikdy nič dobré nevznikne. Táto kniha ponúka osobitý pohľad na vec aj pár návodov, ako z tejto situácie von a čím skôr, tým lepšie, strácať čas nefungujúcimi vzťahmi nemá nikdy zmysel. 

Dielo sa mi páčilo, ale na Bradaté problémy to nemalo, to bola zatiaľ topka, akú som od autorky čítala. 


Druhé požičané dielo - O veľrybom chovste, mindrákoch a kráse sa mi páčilo, autorka vtipne opísala mnohé problémy, pre ktoré sa my ženy trápime, no teda problémy, z pohľadu mužov možno o nič nejde, ale my ženy sme detailistky, ako mi to kamarát minule nezabudol podotknúť, a trápime sa aj pre úplné banality. Myslím si však, že vďaka tejto knihe sa prestaneme trápiť nad mnohými vecami. Ono je fakt pravda, že to, čo sa nám ženám niekedy zdá ako katastrofa, muži vôbec nevidia, nezaujíma ich to a teda dôvod nášho trápenia je fakt nezmyselný. Aby som však bola konkrétnejšia tak autorka rozoberá vrásky, postavu, štýl obliekania a mnohé iné oblasti, stručne, ale výstižne a hlavne vtipnou formou. 

Knihy Lucie Kollárovej si jednoducho zamilujete, inak to nejde, chystám sa na ďalšie a veľmi ma zaujíma aj problematika nespavosti, ktorou tiež občasne trpím a verte mi, nespavosť nie je to, keď niekto nedokáže zaspať jednu noc v roku, taký človek tento problém nepochopí.


Čítali ste niektorú z kníh Lucie Kollárovej? Ako na vás zapôsobil autorkin štýl?

Komentáre

  1. "Ono je fakt pravda, že to, čo sa nám ženám niekedy zdá ako katastrofa, muži vôbec nevidia, nezaujíma ich to a teda dôvod nášho trápenia je fakt nezmyselný"

    Keby mám šampanské tak ho v momente strelím :D :D :D Medailu pre tú ženskú :D :D:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teší ma, že sa ti môj článok páčil, milý neznámy čitateľ. Alebo známy?

      Odstrániť
    2. Netvár sa že nevieš kto ;) bášatko :D

      Odstrániť
    3. Nuž takto ma oslovil doposiaľ len jeden človek - D.

      Odstrániť
  2. tak tú druhú knihu už poznám dávnejšie, ale teraz ma upútala ešte viac z toho ako si ju popísala, určite sa po nej v knihkupectve pozriem!! ;) vzájomné sledovanie?

    Dominika Makarová fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Po prečítaní prvej knihy od Kollárovej som zatúžila prečítať si všetky, lebo ten jej štýl ma fakt dostal. Tvoj blog si pozriem a ak ma zaujme, tak ho sledovať budem. Každopádne ti s blogom želám veľa úspechov.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.