Pozitivizmus a inšpirácia v podaní dvoch slovenských blogerov


Byť blogger znamená nielen písať vlastný blog, ale aj neustále objavovať nové a nové blogy, pričom je dôležité neostávať len v jednej oblasti, ale prenikať aj do ďalších, neznámych. Tak nejako sa aj stalo, že som sa aj ako beauty blogerka stala čitateľkou dvoch blogov, ktoré s kozmetikou či inými vecami, o ktorých sama píšem, nemajú vôbec nič spoločné. 


Prvý a možno aj jediný bloger, ktorého sledujem je Ľubo a jeho blog Samsebepan. K tomuto blogu som sa dostala vďaka svojmu bývalému kolegovi, ktorý Ľuba osobne pozná. Od prvej návštevy tohto blogu mi bolo jasné, že sa sem budem vracať neustále. Štýl písania pôsobí naozaj pokročilo, ale pritom nejde o žiadnu nudnú odbornú prednášku, Ľubo píše pútavo od prvého slovka po posledné. Je to cestovateľ, ktorý toho už naozaj veľa prešiel a na svojom blogu rozoberá hlavne skúsenosti z ciest, rôzne aktuálne témy a samozrejme vzťahy, hlavne partnerské, ale aj rôzne iné. Mňa osobne zaujali takmer všetky články a vždy sa neskutočne teším na tie nové. A ak neviete, kto je to digitálny nomád, tak jeho blog určite navštívte. 

Na tomto blogu sa mi asi najviac páči otvorenosť a výber tém, bloger nemá problém písať takmer o čomkoľvek, aj čo sa vzťahov týka, píše Ľubo dosť poučne, nielen pre chlapov, ale aj pre nás ženy a som si istá, že ak niekto nevie, ako zbaliť slečnu alebo čo sa nám ženám páči, tu nájde odpoveď. 


Vďaka minuloročnej súťaži Bloger roka 2014 som sa dostala k blogu Lifereset. Píše ho Zuzka a od jej štýlu písania a tém sa opäť nebudete vedieť odtrhnúť, za to vám ručím. Zuzka na svojom blogu opisuje svoj rodinný život, ale nebojte sa, žiadne nudné kecy, ale inšpiratívne články, ktoré vám ukážu, že každá minca má dve strany a že na každý problém existuje riešenie. Myslím, že spôsob života, ktorým táto rodinka žije je viac ako zaujímavý a oplatí sa prečítať si aspoň jeden článok.

Tak Liferest ako aj Samsebepan sú pastvou pre oči, je vidieť, že HTML ovládajú títo blogeri dokonale. 

Možno sa pýtate, čo majú tieto dva blogy spoločné? Pre mňa je to v prvom rade optimizmus a pozitívny prístup k životu, ktorý z oboch blogov jednoznačne srší. Ako som už písala aj ja dávnejšie, byť pesimistom a sťažovať sa, že sa nám nedarí dokáže fakt každý, to nie je umenie, umenie je popasovať sa s problémami a vnímať aj zlé situácie a udalosti v našom živote z inej, pozitívnej perspektívy. Nikto to nemal a nemá na ružiach ustlané, život je len tak dokonalý, ako dokonalý si ho dokážeme spraviť. Ak hľadáte inšpiráciu do života, pozrite si tieto blogy.

Majte sa krásne, verím, že som vás trochu inšpirovala a poteším sa každému ďalšiemu pozitívnemu blogu, ak o nejakom viete, píšte komentáre.

Komentáre

  1. oba blogy poznám, súhlasím že sú pútavé :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. wau super blogy, ďakujem za inšpiráciu, ja osobne nemám moc rada fashion blogy ani beauty(jedine s bio produktami) ale mám rada také iné alternatívne zamýšlajúce blogy alebo cestovateľské ;)

    TeenMumy

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dobře napsáno, díky za tipy na další blogy :)

    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.