Univerzálne tekuté zlato


Pri dnešnom poste si opäť trochu zaspomínam na minuloročné leto, pretože produkt, o ktorom bude reč pochádza opäť z dovolenky vo Wroclawe. Navyše sa leto pomaly, ale isto blíži a tak sa naň treba správne naladiť. Zatiaľ však stále kraľuje pani zima a v kúpeľni telové oleje. Dnes bude reč o  jednom z nich, a to o arganovom oleji.
Arganový olej sa nazýva aj tekuté zlato a ja som sa dostala, aspoň podľa oficiálnych popisov uvedených na produkte, k 100% arganovému oleju. Jeho výrobcom je značka Cece of Sweden, ktorý patrí do skupiny výrobcov profesionálnej vlasovej kozmetiky. Trochu som po tejto značke pátrala a dá sa kúpiť aj u nás, napr.tu , avšak konkrétne tento olej som v ponuke nenašla.

Arganový olej má v kozmetike pestré využitie vďaka svojim účinkom, spomaľuje starnutie pleti vyživuje vlasy či dokonca spevňuje lámavé nechty a to je len zopár z jeho pozitív. Arganový olej sa veľmi často nachádza v zložení vlasových produktov, ale nájdeme ho aj v pleťovej či telovej kozmetike.

Na tomto oleji ma zaujala hlavne jeho univerzálnosť. Možno ho použiť tak na vlasy, ako aj na telo či pleť. Ak vám nesadne v jednej oblasti, stále sú tu ďalšie možnosti. Olej je relatívne mastný, bezfarebný a má jemnú vôňu. 

TELO

Ako telový olej ho využívam najčastejšie, hydratuje veľmi dobre, pokožke je hydratovaná až do ďalšieho umytia. Jediné, na čo si treba dať pozor je, aby bola pokožka pri aplikácii vlhká, pretože do suchej pokožky sa oleje aplikujú ťažšie a špeciálne tento sa pri aplikácii nasucho aj ťažšie rozotiera.

VLASY

Na tomto olej totálne pohorel, skúšala som ho párkrát naniesť do mokrých vlasov a aj napriek tomu, že som použila veľmi malé množstvo a naniesla si olej iba na končeky, vyzerali moje vlasy po uschnutí ako neumyté, mastné, skrátka nijaké, bolo potrebné ich umyť odznova. 

PLEŤ

Pleťových olejov som zatiaľ vyskúšala málo, Saloos levanduľa mojej pleti sedel úplne, tento až tak nie, nakoľko ide o mastnejší olej, takže vyhovovať bude skôr pleti suchej.

Hodnotenie: 3 body

Aj napriek univerzálnosti tohto produktu bol u mňa žiaľ reálny len jeden spôsob použitia a to ako telový olej. V tomto smere však uprednostňujem voňavejšie varianty telovej kozmetiky, takže som z oleja tak nadšená nebola a čo ma najviac sklamalo bol mastný efekt na vlasoch, to som od oleja skutočne nečakala, na príčine bude pravdepodobne jeho koncentrácia.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte svoje skúsenosti s arganovým olejom.

zdroje:


Komentáre

  1. Arganový olej jsem zatímnevyzkoušela, ale ráda bych :) Zatím používám převážně kokosový.

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja ho mela ve forme oleje od Saloos, ale nebyl 100%, byly tam jeste dalsi oleje, ale vyhovoval mi :) Na vlasy oleje nepouzivam vubec a na telo mam radeji kremy, mleka nebo masla :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aranový olej ponúkajú viaceré značky, túto som si kúpila zo zvedavosti.

      Odstrániť
  3. Arganovy olej som myslim raz mala, ale uz si vobec nepamatam ako na mna posobil, jednoznacne ma tento ale tak pekny obal :) ze by som mu len tak asi neodolala

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obal je nádherný a to sa mi stalo osudným, skrátka obal fakt predáva.

      Odstrániť
  4. S arganovým olejem mám zkušenost jen jako s přísadou do šamponů:) a musím říct, že na vlasy je skvělý:)

    ...Instantní krása...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som mala nejaké vlasové produkty s jeho obsahom a bola som spokojná, v čistej forme však tie moje mastil.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.