7 vecí, ktoré na blogovaní milujem


Tento článok som písala v kaviarni Martinus, po krátkom zmätku s wifi pripojením už fungovalo všetko hladko. Napísať blog post v prostredí príjemnej kaviarne bol môj sen už dlhší čas s keďže sny si treba plniť, jednu peknú marcovú nedeľu som si ja ten svoj splnila. Mať vlastný blog je skvelá vec, no rozoberieme si to dnes trochu podrobnejšie. 


VLASTNÝ PRIESTOR S VLASTNÝMI PRAVIDLAMI

Definitívne rozhodnutie založiť si blog padlo potom, ako mi portál omlazeni.cz ukázal, že suchopárne písanie recenzií bez príbehu nie je nič pre mňa a pamätať si ceny produktov po takmer mesiaci používania už fakt niekedy nedokážem. S blogom si píšete podľa svojich pravidiel, dávate naň to, čo chcete, nemusíte sa striktne držať jednej témy, ak ste začínali napr. len v beauty oblasti a zistili ste, že vás to už nebaví, pokojne môžete začať pridávať posty týkajúce sa aj iných oblastí, ja som toho typickým príkladom. Začínala som ako čistá beauty blogerka a dnes tu máme aj knižné recenzie či zážitky z môjho života a rôzne zaujímavosti.


ROZVOJ KREATIVITY

Verte alebo nie, blog z vás skrátka robí kreatívneho človeka. Začína to nápadom na príspevok, ktorý príde občas ako blesk z jasného neba, pokračuje napísaním príspevku a jeho vyšperkovaním, čím myslím hlavne prípravu vhodných fotografií, ich úpravu a dotvorenie celkového dojmu. Keď vonku svieti slnko, je ľahké písať, no v sychravom počasí mi niekedy nenapadá nič. Moja rada znie - píšte vtedy, keď vás ako to ja volám "kopne múza".

EXPERT NA DANÚ OBLASŤ

Keď si to vezmem spätne mám pocit, akoby som bola kozmeticky slepá, poznala som pár značiek, ktoré ponúkali drogérie a nič viac. A dnes? Mám pocit, že nastala explózia, vďaka blogom som objavila toľko skvelých produktov a rozšírila si tým svoje obzory, dokonca ma už pár ľudí požiadalo v tomto smere o radu, no nie je to úžasné. A samozrejme som aj ja sama začala v tejto oblasti viac pátrať, samotné sledovanie blogov za vás všetku prácu nespraví.

ZLEPŠENIE IT ZNALOSTÍ

Nie, stále neovládam HTML code dokonale, ale naučila som sa trochu pracovať s nastaveniami blogu, využívam rôzne programy na úpravu fotiek a hľadám a upravujem a dookola zlepšujem svoj blog po všetkých stránkach. Ajťák zo mňa síce nebude, ale myslím, že každá blogerka je svojím spôsobom taký malý IT expert a ak nie je, skôr či neskôr bude.

NOVÍ PRIATELIA

Spočiatku som žila v takej blogo-izolácii, ale to je už minulosťou, aj na FB mám už pár kamarátiek blogeriek a aj v reálnom živote, vďaka faktu, že sama blog mám, poznám viacerých blogerov, s niektorými som dokonca pracovala na jednom oddelení. Prišlo mi to až neuveriteľné, ale je to tak, blogeri sú fakt úplne obyčajní ľudia, ktorí žijú medzi nami. Stretnutie s blogerom tvárou v tvár je skvelé, vymeníte si tak skúsenosti, niečo nové sa dozviete, skrátka paráda.

ZMENA OSOBNOSTI

Jeden môj kamarát tvrdí, že si blog vediem preto, aby som sa mohla vykecať. Jasné, čiastočne má určite pravdu, avšak s blogom rozhodne súvisí určitá zmena v správaní človeka, možno nič zásadné, len si skrátka viac všímate detaily, viete si vážiť slnečné dni, viete sa lepšie vyjadrovať a zábrany a bariéry, ktoré predtým existovali, sa postupne vytrácajú z vášho života. Spočiatku som o svojom blogu okrem rodiny nehovorila nikomu, dnes si ho uvádzam aj do životopisu a hovorím o tom verejne, s negatívnym názorom som sa zatiaľ nestretla a aj keby, neodradí ma to. Blog je skrátka moja osobná značka, ktorou sa prezentujem.



SPONZORING BLOGEROV

Spolupráca a rôzne návrhy, tých už v mojej blogo-mailovej schránke pristálo pomerne dosť, neprijímam každú a rozhodne mám určité svoje predstavy o tom, ako by taká spolupráca mala vyzerať, avšak vždy sa snažím odpovedať na danú ponuku. Aj keď ponuku neprijmem, poďakujem, no naučila som sa jednu vec - rozhodne sa už neospravedlňujem za to, že som ponuku neprijala. Raz som po odmietnutí dostala vcelku nepríjemný e-mail, ale aj to je súčasťou tejto práce. 

Ak máte nejakú vášeň a cítite potrebu ďalej ju rozvíjať, propagovať a podeliť sa o ňu so zvyškom sveta, tak si blog určite založte. Zaberie to síce istý čas, ale nie je to nič strašné, vždy si treba určite priority a všetko sa dá zvládnuť. 

Rada na záver: posty si píšte v čase, keď máte chuť, náladu a cítite sa kreatívni, ale pred zverejnením postu počkajte aspoň deň, znova si ho prejdite a až tak ho uverejnite. S odstupom času získate na vec nový pohľad a váš post bude dokonalý. 

Majte sa krásne, podporte môj blog svojim hlasom v súťaži bloger roka a do komentárov mi napíšte všetko to, čo vy na písaní blogu milujete. Ak blog nemáte, napíšte mi, či sa vám myšlienka byť bloger pozdáva a ako blogovanie vnímate vy.


Komentáre

  1. Moc hezký článek! Se vším do puntíku souhlasím! :-)
    A napsat si článek v kavárně? To bych si jednou chtěla taky splnit :-)
    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odporúčam, bolo to úžasné, kaviarní je dnes strašne veľa, určite máš nejakú svoju obľúbenú.

      Odstrániť
  2. Naozaj krásny článok, taktiež súhlasím :) Vďaka blogovaniu som spoznala kopu nových ľudí, či už dobrých, alebo zlých, ale som za nich vďačná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No vidíš a určite ešte kopec nových ľudí spoznáš, lebo toto remeslo sa v poslednom čase dosť rozšírilo.

      Odstrániť
  3. Perfektny clanok, nie vsetky body sice so mnou suvisia ale niektore urcite☺️

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásny článok :) súhlasím,že blog dokáže byť prínosný pre rozvoj osobnosti :) ja som zatiaľ len začiatočník, no tiež som už stihla odmietnuť jednu spoluprácu, pretože bola pre produkty, ktoré sama nevyužívam a nemám o nej záujem. Páči sa mi, že nepatríš medzi tie blogerky, čo hrabú všetko, len pretože to je zadarmo :)
    Drew's Beauty
    Narodeninová giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je pravdou, že každá blogerka túži po nejakej spolupráci, ale myslím, že aj k tomuto treba pristupovať so zdravým rozumom.

      Odstrániť
  5. Nádherný článok. Vo všetkom s tebou súhlasím. :)
    NINAVE

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pekný článok, veľa si v ňom vystihla. Blog je určite spôsob ako využiť svoju kreativitu a tiež to veľa človeka naučí. Tiež je môj sen napísať post v kaviarni, len som sa k tomu ešte nedostala. Tak ťa beriem ako inšpiráciu ísť konečne do toho ;)

    http://chicmisses.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jééééjjjj písať články v kaviarni je tiež môj sen a ako takú trúbu ma vôbec nenapadlo, že napr. aj nedeľa je deň, aj v nedeľu je otvorená kaviareň, takže výhovorka typu: ale veď ja pracujem, nemám čas vysedávať v kaviarni naozaj neobstojí.=D Inak skvelý článok, s ktorým sa naozaj stotožňujem. Ja som si ten svoj blog založila najmä na prehĺbenie svojich vedomostí o odievaní (dejinách odievania)... nie len na to "vykecávanie". =D A popritom sa mi nabalila kopa iných vecí, o ktorých píšem. A dokonca som bola na jeho základe pozvaná a hodnotená na pohovore! =D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wow pohovor na základe blogu, tak to je fakt veľký úspech, gratulujem. Ja si blog uvádzam do životopisu a na pohovore do práce, kde som nastúpila tento rok som sa tým tiež netajila. Podľa mňa sú to zručnosti, ktoré nemá každý a to nás podstatne odlišuje od zvyšku ľudí nielen na trhu práce, zároveň je to také mini podnikanie, aspoň podľa mňa. Tak skús niekedy kaviareň, bola to skvelá atmosféra.

      Odstrániť
  8. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.