Kozmetika, na ktorú nedám dopustiť




Asi ako každá blogerka, aj ja sa snažím kozmetiku striedať a skúšať stále nové a nové veci. Neplatí to však v každej oblasti, sú produkty, na ktoré nedám dopustiť a držím sa ich zubami-nechtami. Dnes vám predstavím moju silnú päťku, ktorej som verná už roky.

Inak ako mydlom Dove sa začať ani nedá, úplne nahradilo akékoľvek čistiace gély, emulzie, peelingy či iné čistiace prípravky. Mydlo pleť jemne čistí a zároveň hydratuje, navyše sa mi pri jeho používaní rapídne zlepšil stav pleti a akné už takmer nepoznám. Niet čo dodať, je to moja láska.

V dekoratívnej kozmetike príliš verná nie som, avšak je tu jedna svetlá výnimka a tou je make-up Dermacol 24h Control. Už som ho spomínala niekoľkokrát, lepšie krycí, dlhotrvajúci make-up s ružovým podtónom bez neželaných oranžových efektov som zatiaľ nenašla. 

V pleťovej kozmetike sa vyžívam asi najviac, aj v obchodoch ma zaujímajú práve tieto prípravky. Prírodnej kozmetike síce až tak veľmi neholdujem, no pár skúseností s ňou už mám a tento fluid od Alverde považujem za hotový zázrak. Áno, mydlo Dove mi s pleťou značne pomohlo, ale v kombinácii s týmto fluidom je moja pleť bezchybná. Fluid pleť nevysušuje, nanášam ho večer a ráno sa zobúdzam krásna ako princezná. 

Už si ani nespomínam, kedy naposledy som si kúpila niečo od Avonu, nejako nemám prístup k žiadnej avonlady a úprimne mi to až tak veľmi nechýba. Pleťovú masku s marockým ílom Rhassoul z tureckých kúpeľov Hammam som si kúpila už asi pred rokom a spočiatku mi prišlo, že je to priemerná, nič nerobiaca maska, avšak postupom času som zmenila názor, jasné, čierne bodky sú na ňu tvrdý oriešok, ale keď je moja pleť v hroznom stave, čo sa niekedy stáva aj napriek mojej veľkej snahe, tak vtedy nastupuje táto maska, ktorá dokáže dať moju pleť do poriadku. Pozor ale na jej časté používanie, maska pleť dosť vysušuje, takže po jej použití odporúčam naniesť ľahký krém. 

A keďže sa deň končí nocou a pred spaním si vždy krémujem ruky, ani tento post nemožno uzavrieť ničím iným ako krémom a maskou na ruky Balea. Krém krásne vonia a dáva mojím rukám presne toľko hydratácie a starostlivosti, koľko potrebujú a ak nestačí jemná vrstva, nanesiem hrubšiu, natiahnem bavlnené rukavice a je po probléme.

Myslím si, že každý človek má svoje kozmetické stálice, je to ako s obľúbenými šatami, ak ich milujeme, chceme ich mať na sebe neustále, v kozmetike platí to isté.

Majte sa krásne a do komentárov píšte svoje kozmetické stálice, rada sa nechám inšpirovať. 



Komentáre

  1. Ja som sa tomu fluidu od Alverde vyhla, lebo som mala čistiacu vodu a tá strašne štípala a ani šampón z tejto rady nebol nič moc, tak som radšej fluid neskúšala.

    Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som skúšala len tento fluid a fungoval vynikajúco, ale chápem tvoje rozhodnutie, keďže čistiaca voda ti nesadla, pri kozmetike je to žiaľ bežné.

      Odstrániť
  2. Balea krem som už minula druhé balenie a myslím že nie je posledný, minule som akurat voňala aj citronový a tenkrasne voňal tožvie či je tiež takyto dobry. Od Alverde by som rada vyskúšala viacej vecí len keď tam maju toľko toho veľa a neviem si vybrať že čo by sa mi hodilo radšej odídem na prázdno:))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten fluid od Alverde som mala aj ja, veľmi mi žiaľ nepomáhal :/ a mydlo od Dove mi dávnejšie predpísala kožná lekárka, ale žiaden zázrak sa taktiež nekonal :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.