Pár tipov na voľný čas



Sobota dopoludnie, zobudím sa pomerne skoro, pretože v letnom čase nejako dlho v posteli nevydržím, slnko sa už prediera cez okno do izby a ja rozmýšľam, čo pekného napíšem. Pohrávam sa s myšlienkou rozobrať opäť raz nekozmetické témy a tak sa zrodil post o filmovej a knižnej tvorbe.





Už dlhší čas som nebola v kine, naozaj si už ani neviem spomenúť, na akom filme naposledy, no minulý piatok sa moja kino štatistika konečne vylepšila dámskou jazdou a filmom The Mother`s day. Z bilboardov sa mi herecké obsadenie vcelku páčilo, no obávala som sa, že pôjde len o ďalšiu šialenú americkú romantiku. Na moje prekvapenie šlo o veľmi dobrý film, strašne som sa smiala, nebolo to podané tak šialene americky, aj keď isté prvky tam boli, ale našťastie nešlo o žiadnu presladenú bláznivu romantiku. Vo filme sa prelínajú životné príbehy viacerých postáv, niečo na štýl Láska nebeská, tento film je koniec koncov od jeho tvorcov. V závere filmu sa všetko vyriešilo a nikto nezostal sám. Vrelo odporúčam.





Od romantického filmu sa presunieme k akčnému sci-fi filmu Capitan America: Občianska vojna. Pokiaľ ste videli Avengers, tak myslím, že vám postavy budú známe, okrem slávneho Thora ich v tomto filme uvidíte všetkých. Mne sa z celého filmu najviac páčila postava Antmana no a za najkrajšieho herca filmu vyhlasujem rozhodne práve kapitána Ameriku. Do kina ma vytiahol kamarát a na výbere filmu sme sa na moje prekvapenie zhodli takmer jednohlasne, romantické filmy mám rada, ale ak si mám zvoliť medzi romantikou a nejakým akčným filmom, tak u mňa vyhráva akcia. Svoj kino deficit som konečne trochu doplnila a teším sa na ďalšie zaujímavé filmy.






Poznáte Paula Coellha? Som si istá, že áno a ak by vám aj nič nehovoril samotný autor, tak kniha Alchymista určite. Veľmi slávne dielo, ktoré som mala možnosť čítať v anglickom jazyku, ma vcelku zaujala. Už predtým som sa stretla s tvorbou tohto autora pri knihe Démon a slečna Prymová, takže ma až tak neprekvapilo prelínanie reality a psychologického výkladu, nie je to síce úplne môj obľúbený štýl, no Alchymista určite stojí za prečítanie, naučí vás ísť za svojimi snami a ponúkne aj priestor pre uvažovanie.



Momentálne mám rozčítanú knihu od Jennifer Scott - Doma s Madam Chic, opäť úžasná kniha, túto autorku by som dokázala čítať od rána do večera a myslím, že tak skoro sa jej tvorby nepresýtim. Na detaily sa môžte tešiť len čo knihu dočítam.



Majte sa krásne a píšte mi svoje tipy na filmy a knihy, rada si rozšírim zbierku.


Komentáre

  1. Coelha i J. Scott mám velmi ráda. Pokud bys chtěla vyloženě relaxační literaturu, doporučuju Meg Cabot

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem za typ. Už dlhšie rozmýšľam nad nejakým fajn filmom, pri ktorom sa dá aj zasmiať. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.