Večerná návšteva kúpeľne


Neviem ako vy, ale u mňa v kúpeľni sa tá kozmetika melie jedna radosť, takmer každé ročné obdobie používam niečo iné. V zime dávam prednosť telovým olejom a sladkým vôňam telovej kozmetiky, s príchodom jari sladké vône odkladám a nahrádzam sviežejšími. Taká sprcha je inak veľmi príjemná činnosť a v poslednom čase si ju veľmi vážim, nakoľko sme mali na byte v poslednom období so sprchou problémy. Všetko je už našťastie vyriešené a ja vám pozývam nazrieť do mojej kúpeľne.

Na používanie sprchových gélov som si už tak nejak zvykla, je to skrátka povinná výbava. Od Yves Rocher iste poznáte sprcháč s brazílskou kávou, vonia fakt božsky, je to sladká vôňa kávy, cítite sa pritom ako v kaviarni a nie pod prúdom tečúcej vody, avšak moja pokožka reagovala na tento sprcháč podráždene, všetko ma svrbelo a nechápala som prečo, tak som sprcháč vymenila za overenú klasiku Palmolive s vôňou čiernej orchidey a problémy zmizli. 

Asi viete, že som patrila medzi poctivcov čo sa týka natierania pokožky po sprche, žiaľ akosi som zlenivela, stále sa natieram, ale nie po každej sprche. Keď je však reč o natieraní tak rozhodne volím telové oleje, kým nie je leto a nelepí sa na mňa všetko tak si oleje doprajem. Aktuálne používam dva - Baleu a Dove.


Baleu som začala používať dávnejšie a čo ma na nej okamžite zaujalo a opantalo bola jej vôňa, sladká a nádherná. Obsahuje jojobový, avokádový a bisabolový olej, vstrebáva sa do pokožky klasicky ako všetky oleje a pokožku hydratuje, lepšie ako telové mlieko to určite áno, ale úprimne som mala už aj lepšie oleje. Tento mi pripadá, že pokožku až tak nevyživuje. 

Hodnotenie oleja: 4 body z 5


Relatívnou novinkou v mojej kúpeľni je olej Dove Derma Spa Uplifted. Tento rad by mal našu pokožku spevniť a dodať jej pružnosť, ideálna príprava na leto. Olej má jarnejšiu vôňu, no úprimne to nie je celkom podľa môjho gusta, avšak ok vôňa je predsa len dosť subjektívna záležitosť. Olej, ktorý sa mi dostal do ruky má pomerne riedku konzistenciu, takže pri aplikácii to s množstvom netreba preháňať. 

Olej sa vstrebáva do pokožky pomerne rýchlo. Hydratácia pokožky sa dá prirovnať k úrovni telových mliek, žiaľ z tohto som vcelku sklamaná, čakala som, že moja pokožky bude vyživená ešte na ďalší deň, ale s tým pri tomto oleji počítať nemožno. Za možnosť vyskúšať tento produkt ďakujem spoločnosti Unilever. 

Hodnotenie: 2 body z 5. 

Klasické telové mlieko u mňa doma momentálne nenájdete, avšak na leto budem určite nútená po nejakom siahnuť. Pri rozhodovaní medzi kúpeľom alebo sprchou volím vždy radšej sprchu, kúpeľ dlhšie trvá a preto si ho nechávam radšej na víkendy, ideálne víkendy doma na východe. Pre úplnú dokonalosť som si nedávno konečne kúpila župan k mojej spokojnosti, mala som jeden cukríkovo ružový hrubý a dlhý až po zem, na zimu možno fajn, ale tá dĺžka mi dosť prekážala. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte z čoho pozostáva váš sprchový rituál. 

Komentáre

  1. Sprcháče od Yves Rocher mě už dlouhou dobu lákají, ale zatím jsem žádný nevyzkoušela, což mi fakt mrzí, i když tvoje zkušenost mě trochu vyděsila. Zatím jsem slyšela snad jen samé pozitivní ohlasy. :/ Jinak se sprcháči od Palmolive zkušenost mám, takže můžu potvrdit, že ty jsou fakt skvělé. :) Nejraději mám však ty od Dove nebo od Nivei. :)
    Diary of Girly Things

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno skús nejaké menej voňavú verziu sprchového gélu a malo by to byť ok, ja som mala vanilku a hrušku zimná edícia a nič mi po nej nebolo, možno len súhrn viacerých faktorov, na túto brazílsku kávu som aj aj čítala len samé dobré veci.

      Odstrániť
  2. Mně zatím přišel nejlepší obyčejný kokosový olej :)
    HAUTE BASICS

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sprcháče od Yves Rocher som kedysi používala pravidelne, sú ozaj skvelé :) Momentálne u mňa vedie Natura Siberica :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.