Nedeľné beauty okienko - základné laky, ktoré musíte mať

Nedelne beauty okienko

Nájsť niečo nové a zaujímavé v tomto preplnenom kozmetickom svete, kedy máme k dispozícii už naozaj všetko možné býva náročné. Pomerne náročnou, predovšetkým časovo náročnou činnosťou, je aj také lakovanie nechtov. Ono sa to nezdá, ale celý proces trvá dlhšie, než sa môže zdať, my ženy o tom vieme svoje, chlapi veľmi nie a aj preto im niektoré naše procedúry pripadajú nelogické. Dnešný článok hádam vnesie trochu logiky aj do tejto problematiky.

Každá žena by mala vlastniť zopár základných lakov, s ktorými si dokáže na istý čas vystačiť, veď povedzme si úprimne, vlastniť 30 lakov nie je veľmi praktické, laky časom uschnú a z tých 30 nestihnete poriadne spotrebovať ani jeden, takže to nemá ani žiaden ekonomický zmysel, ale každý niečo zbiera, ja som maniak na šaty a náušnice. 

Zakladne laky na manikuru


Medzi základné laky, ktoré by mala vlastniť každá žena, ktorá si aspoň z času na čas svoje nechty lakuje možno zaradiť tieto:
  • podkladový lak,
  • výživný lak pre zlé obdobia,
  • červený lak,
  • matný lak svetlej farby,
  • lesklý svetloružový lak,
  • ďalší lak obľúbenej farby pre radosť.
Podkladove laky bazy

PODKLADOVÉ LAKY

Ich význam pochopíte, až si raz nalakujete nechty načerveno a po odlakovaní ostanú vaše nechty zafarbené dožlta a ten nádych veru umytím nezmizne, musí odrásť, neplatí to len pre červené laky, ale všeobecne pre všetky sýte odtiene lakov. Podkladový lak na jednej strane vyrovná povrch nechtu, takže sa vám krycí lak bude nanášať ľahšie a jednak sa vďaka nemu nemusíte obávať spomínaného žltého efektu. Ja na tento účel používam buď priesvitný lak alebo pre lepší pocit používam občas ako podkladový lak Vápnik pre nechty značky Four Seasons. Nevšimla som si nejaký extra posilňujúci či vyživujúci účinok tohto laku, ale ja som čo sa týka lakovania nechtov zdržanlivejšia, keďže laky nechtom dosť škodia a jedno obdobie sa mi v dôsledku toho aj štiepili, lakujem len raz do mesiaca, častejšie iba ak je výnimočná príležitosť. 

Rimmel Salon lycra lak


ČERVENÝ LAK PRE FEMME FATALE EFEKT

Dať si červený lak na nechty je pre niektoré ženy odvážny krok, u mňa je to azda najpoužívanejší lak spomedzi všetkých, nemám problém s výraznou farbou laku na nechtoch, navyše to pôsobí fakt nadčasovo, elegantne a verím, že aj trochu zvodne. Nie nebojte sa, na svoje nechty som ešte nikoho nezbalila, i keď už mám na svojom konte zopár ocenení za pekné nechty a to aj z radov mužov, ale červenú by ste skrátka mali mať, veľmi sa hodí k čiernym šatám, aby ste pôsobili sviežo a celý outfit oživili, rovnako sa hodí na svadby či večierky, je to skrátka farba, ktorá je a vždy bude v kurze. Ja používam Rimmel, ešte starý rad Lycra Pro, moje milované laky, žiaľ už sa nevyrábajú, vlastním odtieň 402 Urban Purple, je to taká trochu vínovo červená. Výhodou tmavých lakov je, že zvyčajne vám stačí jedna vrstva. Tento od Rimmelu má navyše neskutočnú výdrž, fakt škoda, že sa už nevyrábajú. 



MATNÝ LAKY

Nechápala som ich význam a krásu, kým som sama neskúsila, mojím miláčikom je momentálne Rimmel 60 seconds Super Shine v odtieni 203 Lose Your Lingerie, v preklade strať svoju spodnú bielizeň, no tento efekt na mňa lak nemá, páni sa nemusia tešiť a my ženy obávať, ale farba je nádherná - púdrovo ružová. Vcelku schopne kryje aj v jednej vrstve, ale pre dokonalý efekt odporúčam naniesť dve vrstvy. Lak vyzerá úžasne, hodí sa na bežné dni ale aj do spoločnosti. Je na vás, či sa vám páči pepermintová, biela, svetlofialová či iná farba, svetlý matný lak je zázrak a vyzerá na nechtoch neskutočne. Ak neveríte, tu je dôkaz. 



LESKLÝ SVETLORUŽOVÝ LAK

Asi sa pýtate, prečo trvám na svetloružovej, nuž odpoveďou je vytvorenie slávnej a nikdy nestarnúcej francúzskej manikúry, ja zvyčajne biely lak na špičky nechtov nepoužívam, mám biele nechty, ale ak aj nechty úplne biele nemáte, myslím, že to bez laku na špičky prežijete, bez trblietavého svetloružového laku však určite nie. Musím sa priznať, že tento lak v mojej zbierke momentálne chýba, našla som jeden od Essence, no nepáčil sa mi, takže ho posúvam ďalej a ja pokračujem v hľadaní. Ak chcete svoje nechty len jemne zvýrazniť, tak odporúčam toto, vhodné aj na pracovný pohovor, kam by sme oficiálne mali mať nechty len jemne upravené, ja som však v tomto trochu rebel a na pohovory chodím zásadne s červenými. 



ĎALŠÍ LAK PRE RADOSŤ

U mňa je to momentálne fialovo-modrý lak Sephora, čudujem sa, že ešte nezaschol, mám ho už dobré  2 roky a lakujem minimálne, ale zjavne stále žije. Tento lak vyzerá skvelo na opálenej pokožke, takže v lete ak si ním nalakujem nechty na nohách, tak to vyzerá skvelo. Skúste akýkoľvek tmavší lak nečervenej farby použiť na nechty na nohách, obujte si sandále a uvidíte ten efekt. 

Nech je v móde čokoľvek, lakovanie vlastných nechtov z módy nevyjde nikdy a z času na čas sa chce peknými nechtami pýšiť každá z nás. Pri lakovaní však tiež platí striedmosť a preto doprajte svojím nechtom od lakovania aj oddych, mať každý deň inú farbu laku je náročné nielen na čas, ale odrazí sa to aj na kvalite nechtov a to predsa nechceme. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či povinnú lakovaciu výbavu máte a ako ste na tom s používaním podkladových lakov.

Komentáre

  1. Podkladový lak používám vždy :) o lacích jsem zrovna také psala článek :)
    HAUTE BASICS

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež používam väčšinou tie isté laky dokola. A to podkladový, ten používam teraz Eveline 8v1, pretože moje nechty mali zlé obdobie. :-D priesvitný mám tiež ten od Miss Sporty, a taký Rimmel ako máš ružový mám ja červený a tiež čierny. :-D väčšinou tieto používam najviac, občas mám naladu aj na niečo ružové, či trblietavé. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ako hodnotíš lak Eveline? Zdá sa ti, že naozaj pomáha? Mne tento vápnik extra účinný na pomoc nechtom nepripadá.

      Odstrániť
  3. Vápnik pre nechty sa mi páči mám moje dosť mäkke, asi zato že si ich obhrýzam, keď som si ich nechala narásť mám doma niekoľko lakov od vtedy a teraz si nechty zas pokušam nechať dorásť aj keď je to ťažké:) Ja mám olejovú výživu na nechty Eveline argan elixir je to mastnejšie ale večer keď si to dám pred spaním je to v poriadku

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa ešte veľmi osvedčil krém Flexitol, mám ho už dlho a keď je veľmi zle, tak dokáže nechtom pomôcť, ale od štiepenia nie.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.