Prírodná alebo konvenčná riasenka?




Líčenie je vec, ktorú praktizujeme my ženy pomerne často a nalíčené riasy sú jeho bežnou súčastou, ten rozdiel, kedy máte a nemáte riasenku sme si už v zrkadle dávno všimli všetky, očiam skrátka bez riasenky niečo chýba. Za svoje najobľúbenejšie riasenky som dlho považala Rimmel Scandaleyes, no po objavení zázraku od Maybelline som už zmenila názor. Ak hľadáte niečo skvelé a vodeodolné na leto, odporúčam klasiku od Essence.




Aktuálne v mojej kozmetickej taštičke sídlia dve riasenky - Dermacol a Alverde. Dermacol používam už cca dva mesiace a aj keď som bola spočiatku voči tejto riasenke skeptická a mala som sto chutí ju hodiť von oknom, nejako sa časom zlepšila, asi na ňu moje hrozby zaúčinkovali. Alverde používam kratšie a zatiaľ som dosť sklamaná.


Dermacol Mega Lashes je klasická čierna riasenka s veľkou kefkou, asi už viete, že takéto kefy pri riasenkách preferujem, robia lepší objem a lepšie sa mi s nimi aj pracuje. Spočiatku mi prišlo, že riasenka nerobí nič, žiaden objem, žiadne zvýraznenie, vyzeralo, že ani nefarbí. Aj to ma videlo ku kúpe ďalšej riasenky, zvyčajne totiž používam súčasne len jednu, aj tak by mi viacero riaseniek len zbytočne vyschlo. Po asi mesiaci sa však riasenka prebrala k životu a síce stále nerobí objem ani taký wow efekt ako riasenky Maybelline, ale už je to lepšie. Riasenka vie riasy pekne oddeliť a aj dodať aký taký objem, no mala som už aj lepšie riasenky. Odličuje sa dobre, dá sa povedať bezproblémovo. Keďže však ide riasenku sľubujúcu objem rias, ten sa podľa mojich očakávaní príliš nekonal.
 


Hodnotenie: 3 body, priemer






Alverde False Lashes som si kúpila hlavne z dôvodu, že sa mi zdalo, že po odlíčení akejkoľvek konvenčenj riasenky ma štípu oči, takže prechod na prírodnú kozmetiku bol teda logickou voľbou. Pri rozhodovaní, ktorú riasenku si zvoliť mi bol veľmi nápomocný aj článok blogerky Somethingbiutiful.


Riasenka má plastovú kefku, ktorá je tenká a riasy dobre rozčeše, opäť čakajte skôr efekt predĺženia než objemu, čiže u mňa si týmto riasenka príliš nešpĺhla. Efekt na riasach nie je extra výrazný a čo mi najviac prekáža na tejto riasenke je fakt, že sa dosť zle odličuje, môj jemný odličovač Nivea, ktorý si hravo poradí s tekutými linkami je na túto riasenku prikrátky. Po odlíčení a umytí pleti ma jednak zo zvyškov riasenky opäť štípu oči a pomerne dosť a jednak mám klasické čierne šmuhy pod očami, toto sa mi už nestalo dávno.


Hodnotenie: 0 bodov

Momentálne ostávajú u mňa aj naďalej najlepšími riasenky od Maybelline, ten efekt a dokonalé odlíčenie stoja za to. Dilema z titulku článku je teda vyriešená - ostávam zatiaľ pri konvenčnej dekoratívnej kozmetike, zrejme čoskoro opäť zavítam do regálov Maybelline.


Ako ste na tom vy s riasenkami? Ktorú považujete za tú naj? Poznáte nejakú naozaj skvelú prírodnú riasenku, ktorá nedráždi oči?

Komentáre

  1. Vidím, že Alverde má rovnaký obal ako catrice. A riasenku, ktorá štípe by som jednoznačne nechcela. :/
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Od Alverde som mala asi 3 riasenky, každá stála za prd,.. inak mám Alverde veľmi rada, ale do dekoratívky sa hrnúť nebudem :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja im ešte možno dám šancu, pleťové púdre majú zase veľmi schopné.

      Odstrániť
  3. Pro mě je momentálně nej Astor Big & Beautiful Boom waterproof. Řasy prodlouží, zahustí a hlavně mi vydrží i u vody celý den. Přírodní kosmetiku miluju, ale bohužel ještě dekorativní není na takové úrovni, jako zbytek přírodní kosmetiky. Nebo jsem nenarazila na tu "vyhovující".

    Přírodní giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V tom s tebou súhlasím, pleťová prírodná kozmetika mi pripadá oveľa lepšia ako tá konvenčná, ale dekoratívna to je iná káva, kúpiť si make-up prírodnej značky sa doslova bojím. A tá riasenka Astor mne zase nerobila nič, kozmetika je fakt strašne subjektívna záležitosť.

      Odstrániť
  4. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Taky jsem si tu Alverdku z fotky spletla s Catrice. Škoda, že ti nevyhovala... ale aspoň ji nemusím zkoušet já :D

    Zrzavá katastrofa

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Este by som to s tymi Alverde riasenkami nevzdavala, nastastie maju pomerne siroky vyber takze sace, ze ti sadne aspon 1 su :D ja som mala presne tuto a potom este taku so zelenym uzaverom a tiez ma vobec neohurili, ale potom som skusila First Class Volume a teraz mam 12 hours long stay a s oboma som maximalne spokojna :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak asi skúsim tú 12 hours, o tej som už počula, že je dobrá z viacerých zdrojov. Mne ide hlavne o to, aby sa mi stále neotláčala a spravila objem. Vďaka za tip.

      Odstrániť
  7. Od alverde false lashes mi tiez nesadol. Tiez som sa inspirovala od blogerky somethingbiotiful ale skusila som spiralu raz 2x a uz mi tam stoji aj pomaly rok. Taze za mna tiez nie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa už tých Alverde fakt bojím, asi ostanem pri Maybelline riasenkách.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.