Prírodná dávka výživy od Weledy




Moja pleť je síce mastnejšia, ale v oblasti čela naopak dosť suchá, takže musím svoju pleťovú starostlivosť kombinovať. Skúšala som klasické konvenčné krémy, ale nič nejako nezaberalo, dokonca ani môj milovaný podkladový krém od Biodermy - Hydrabio Perfecteur nedokázal suché miesta na pleti vyživiť. Mala som teda dve možnosti - pleťový olej, čo som však na leto veľmi nechcela alebo siahnuť po nejakom kréme z radu bio a prírodnej kozmetiky. Pohľad padol na Skin Food od Weledy a po takmer dvoch mesiacoch používania sa hlásim s výsledkami. 


Pôvodom nemecká značka Weleda sa zaraďuje medzi certifikovaných výrobcov prírodnej kozmetiky. Ak aspoň trochu sledujete blogosféru, o Welede ste už určite počuli, sú jej plné blogy. Cenovo je trochu drahšia, tento krém stál okolo 8 EUR, no napriek tomu som sa rozhodla ho vyskúšať.


Skin Food by sme mohli doslovne preložiť ako potrava pre pleť a tú tento krém fakt dodáva. Ide o univerzálny bylinkový krém s jemnou vôňou a širokým spôsobom využitia a presne to ma oslovilo, páči sa mi, keď sú produkty univerzálne a dajú sa využiť na viaceré účely.


Krém som skúšala na pleť na suché miesta, nevstrebe sa hneď, avšak ten pocit výživy cítite, nanáša ho hlavne večer. Rovnako je veľmi dobrý aj na pery, dokonca porazil aj môj milovaný EOS a to je už čo povedať. Taktiež ho občasne používam ako krém na ruky, tu si treba zvyknúť na trochu mastnejší pocit, ale ten trvá len dovtedy, kým sa krém celkom nevstrebe do pokožky. Myslím, že tento krém vydrží fakt dlho, je hutnejší a stačí ho naniesť pomerne málo, čo mi príde ako dosť veľká výhoda.


Na Welede sa mi veľmi páči ich obalová politika resp. vzhľad produktov, nejde o nič prehnané, pôsobí to pomerne jednoducho a čisto, no pritom tak krásne.



Hodnotenie: plných 5 bodov.


Keďže šlo o môj prvý krém s prírodným zložením, mala som trochu obavy, ako to bude fungovať, avšak čím viac týchto prírodných produktov skúšam, tým viac som presvedčená o tom, že sú naozaj lepšie ako bežné konvenčné krémy a celkovo bežná kozmetika. Ceny sú niekedy pritom úplne totožné ako ceny bežnej kozmetiky, len dostanete niečo omnoho kvalitnejšie. Samozrejme zatiaľ nezavrhujem ani konvenčnú kozmetiku, ale nevyhýbam sa už ani tej prírodnej, volím skrátka zlatú strednú cestu, tak v kozmetike ako aj v živote.


Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aký je váš vzťah k prírodnej kozmetike. Skúšali ste už nejaký produkt od Weledy? 

Komentáre

  1. prírodnú kozmetiku mám veľmi rada, ale od Weledy nemám žiadny produkt, pretože som o tejto značke ešte ani nepočula. ale z tvojho hodnotenia vyzerá že je veľmi dobra :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž Weleda produkty sú drahšie, zatiaľ som skúšala len tento jediný, ale som veľmi spokojná.

      Odstrániť
  2. Prirodni kosmetiku i znacku Weleda mam moc rada :) SkinFood miluju, pouzivam ho vecer na plet a obcas na suche nohy :)
    Lovely imperfections

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Asi nikoho nepřekvapí, že já už používám jedině přírodní a bio kosmetiku :) Weledu miluju, ale zrovna Skinfood mi moc nesedl. Na obličej mi přijde dost mastný a hodně parfémovaný. Zkusila jsem s ním kdysi namazat i ekzém a pak jsem se mohla uškrábat :D Ale to byla moje hloupost, můj ekzém nesnese jakoukoli parfemaci, bohužel včetně té přírodní.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ekzémy určite parfemáciu nemajú v láske. Ja som však čo sa týka vôní veľmi náročná a táto Weleda sa mi zdá fajn, taká bylinková vôňa, ale dá sa, mne však príde dosť jemná, ale vec vkusu.

      Odstrániť
  5. Skinfood miluju! Hlavně v zimě, to ho používám opravdu hodně, až mě občas mrzí, že pod make up je nepoužitelný :/. Jen v létě po něm tolik nesahám, to spíš preferuji mandlový olej od weledy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No skôr je vhodný na noc alebo ako podkad pod rúž, ale pod make-up to by som asi neriskovala.

      Odstrániť
  6. Vdaka voni tohto kremu som objavila celu znacku Weleda ked ho pouzila moja kamaratka v mojej blizkosti :) hned som zacitila vyraznu bylinkovu vonu, ktora ma uputala a ked som ho skusila, tak mi ucaroval este viac. Skutocne zazracny krem tejto uzasnej znacky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ho používam nonstop a na všetko, aj na ruky, aj na pleť, aj na pery, teraz v zime je to hotový poklad.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.