Avokádo a bambucké maslo pre regeneráciu vlasov


Pokiaľ by som mala vymenovať jednu oblasť kozmetiky, kde je moja vernosť totálne na bode mrazu, bola by to určite vlasová, špeciálne šampóny na vlasy. Vlasová pokožka má tendenciu zvyknúť si na zloženie jednotlivých šampónov, takže striedanie z času na čas by malo byť bežnou praxou každého človeka, ja som však v tomto smere nahodila vyššiu rýchlosť a len čo miniem jedno balenie šampónu, okamžite si kúpim iný. Už dlhší čas používam šampóny bez silikónov a aj keď ma moja prvá skúsenosť so šampónmi Alverde dosť odradila, rozhodla som sa dať im ešte jednu šancu. 


Rad Repair je veľmi populárny, sama som už skúsila masku na vlasy, ktorá bola fajn, vlasy boli po nej ľahké, čo bola podľa mňa práca absencie silikónov, inak však s vlasmi nerobila nič. Logicky by som si ja ako majiteľka mastných vlasov šampón pre regeneráciu kupovať nemala, avšak niekedy je dobré spraviť výnimku. 

Šampón vcelku slušne vonia, ak ho porovnám s pomerne dosť nevábne aromatizovaným bratom pre farbené vlasy, je to rozhodne paráda. Obsahuje avokádo a bambucké maslo a samozrejme žiadne silikóny. Je číry, asi ako všetky Alverde šampóny a na moje prekvapenie pení veľmi dobre, takmer ako klasické šampóny. 

Pre mňa sa šampón považuje za kvalitný vtedy, pokiaľ sú po ňom moje vlasy nadýchané, objemné a nie sú mastné. Všetky tri atribúty šampón bez problémov zvládol, či vlasy dokáže regenerovať neviem posúdiť, na tento účel sú podľa mňa účinnejšie skôr masky a oleje. 

Možno vás pri šampóne prekvapí väčšia zauzelnosť vlasov, na to som si však už ja pri tých prírodnejších šampónoch zvykla a našťastie to kondicionér vždy dokázal vyriešiť. 

Hodnotenie: 4 body z 5

Musím priznať, že šampón ma veľmi príjemne prekvapil a to nielen krásou svojho obalu, ale najmä jeho účinkami na moje vlasy a opäť raz vyvrátil dogmu, že by sme sa pri výbere kozmetiky mali riadiť výlučne typom pleti/vlasov/pokožky a podobne. Moja pozitívna skúsenosť s kozmetikou lepšieho zloženia sa tak rozrástla o ďalší skvelý zážitok. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či používate šampóny prírodnej značky Alverde a ako ste s nimi spokojné. 



Komentáre

  1. Ja som si alverde toež oblubila až po druhom pokuse. :) odvtedy používam len tieto alverde šampony, no najviac sa mi zatial páči Nutri Care :-) taký žltý :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skusala som verziu na lupiny s bahnom a ten mi nevyhovoval.Tento po Tvojej recenzii vyskusam.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja používam z týchto šamponov akurat tretie balenie vždy iyný druh a som snimi spokojná pri tomto som mala asi tiež trochu take zauzlene vlasy ale používam snimi aj hocijaky kondicioner potom je to fajin, a neviem či práve tento ma skôr také zloženie skoro ako želé take hustejšie ostatne su uplne normalne gelove a penia aj lepšie:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Z této řady jsem měla kondicionér a byl suprovej :) Šampony od Alverde mi ale bohužel nevyhovují - mám po nich zplihlé a mastné vlasy a obsahují navíc coco sulfát, který moje pokožka nesnese :/

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Samponik som z tejto rady nepouzivala, ale maska je naozaj super. Velmi pekne vyhladi vlasy a doda im lesk, rovnako je skvela aj maska z rady Nutri Care :) a tiez ako majitelka mastnych vlasov si kupujem regeneracne sampony a casto sa to vyplati :)

    Girl Goes Bio

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne tá maska s vlasmi nerobila nič, ale šampón sa mi zdá vcelku fajn.

      Odstrániť
  7. Alverde kozmetiku som ešte nikdy neskúsila, ale budem sa musieť na ňu pozrieť keď ju tak každý ospevuje :) Ďakujem za tip :)

    accessoriesforbeauty.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tento som pred nejakým časom používala, nebol zlý.. no oveľa radšej mám Nutri-Care sadu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Musím říct, že se mi tenhle přípravek zalíbil a asi ho vyzkouším, protože vlasům v poslední době moc nedám, ale potřebovaly by to! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ty sa ideš umývať či variť ? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem presne, na čo by som v kúpeľni využila také avokádo, možno ako dočasnú dekoráciu.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.