3 novinky dekoratívnej kozmetiky - dobré aj zlé voľby


Ani neviem prečo, no make-up posty píšem asi najmenej zo všetkých, rovnako to funguje aj na pultoch drogérií - prezerám si skôr pleťovú kozmetiku. Paradoxne je však líčenie mojou každodennou súčasťou, s výnimkou víkendov, kedy nechávam pleť vydýchnuť, sa líčim denne no a čo by som to bola za blogerku, keby som neskúšala neustále niečo nové a tak tu máme dnes nové rovno tri produkty.

Začnem najlepším z nich a a tým je ceruzka na obočie Catrice. Blogerky si ju dosť chvália, no ja som dávala prednosť tej od Essence, avšak zdá sa mi, že zmenili odtiene alebo som túžila po zmene? Ťažko povedať, skrátka momentálne používam ceruzku Catrice Eye Brow Stylist, odtieň má veľmi zaujímavý názov - 020 Date with Ash-ton, asi myslia toho herca, no úprimne to nie je tak celkom môj typ. Odtieň sa dá preložiť ako svetlohnedý a to je presne to, čo som hľadala.

Ceruzka farbí veľmi dobre a na jej konci sa nachádza kefka, ktorou celé obočie vždy na záver prečešem a tým ceruzku rozotriem do stratena. Veľmi sa mi na nej páči, že sa dá ľahko strúhať, nie je príliš mäkká a tak sa dá zastrúhať do fakt ostrého tvaru, čo pre vykreslenie obočia naozaj potrebujeme. O tom, že bez upraveného obočia sa nevychádza z domu už hádam všetky vieme a  pre tie, ktoré to ešte stále starostlivo ignorujú mám jeden odkaz - skúste to a uvidíte, samozrejme ani úpravu obočia netreba preháňať, aj také skvosty žiaľ na ulici stretávam, myslím, že miernosť sa vypláca aj v tomto smere.

Hodnotenie: 5 bodov, tuším je ešte lepšia, ako moja milovaná ceurzka Essence

A teraz sa už pozitívny duch z postu žiaľ vytratí, totiž ideme k riasenkám, momentálne používam dve a ani s jendou nie som nejako vnútorne a ani vonkajšie stotožnená a spokojná. Po dlhom čase som sa opäť rozhodla skúsiť Rimmel, riasenku by Kate, no je slabá a rovnako slabá je aj moja ďalšia od Gabrielle Salvete Volume Caring Mascara.


Riasenka Rimmel nie je čierna, čo je však moja chyba, nevšimla som si to pri kúpe a tak mám nejakú sivo-čiernu riasenku s modrým nádychom, oficiálne ide o Eye Rock Sapphire odtieň č. 5, našťastie však na riasach vyzerá pomerne normálne, laik si ani nevšimne, že nie je tak celkom čierna. Kefka má zvláštny tvar, no i napriek tomu objem dodáva, nie však taký, aký očakávam a na aký som zvyknutá. 

Riasenka Gabrielle Salvete je na tom podobne, objem dodá, no čakala som niečo viac, tentokrát je to aspoň čierna riasenka.



Najhoršie na oboch riasenkách je slabý volume efekt, čo je u mňa základné kritérium dobrej riasenky. Na druhom mieste je tu aj problém s odličovaním, riasenky som už odličovala všetkým možným - Nivea krémom, micelárkou aj ružovou vodou a nič nepomohlo, riasenka sa zmyla až po umytí tváre aj očí vodou a vyzerala som samozrejme ako panda s čiernymi kruhmi pod očami. 

Hodnotenie oboch riaseniek: 1 bod za aký, taký objem, neodporúčam však ani jednu.

Tak vidíte, aj blogeri sú len ľudia a občas sa pri výbere skrátka seknú, ako tomu bolo tentokrát. Ceruzka je vynikajúca, tú vám môžem len odporučiť, za riasenky by som však ruku do ohňa nedávala, asi sa vrátim k Maybelline Colossal alebo Yves Rocher Sexy Pulp Up, tieto riasenky sú najlepšie na svete a vyčaria objem, po akom túžim.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, čo nového v oblasti make-upu pribudlo do kozmetickej zbierky vám. 

Komentáre

  1. ceruzka vyzerá veľmi dobre :) ale už som si tak nejak odvykla od ceruziek, že by som sa musela trošku do toho dostať :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak určite sú aj lepšie spôsoby úpravy obočia, každému vyhovuje niečo iné, ja niekedy používam očné tiene, nech je zmena.

      Odstrániť
  2. tú ceruzku od Catrice používam aj ja a som spokojná :) potom mám rada ešte set na obočie od essence :) a čo sa týka riaseniek, človek nikdy nemôže vedieť, či bude dobrá .. zistí až keď si ju dá na oči :) ja som raz kúpila obyčko od Catrice za 4 ečka a bola výborná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S riasenkami je to presne ako píšeš, keďže sa nedajú vyskúšať, ťažko predpokladať ako to dopadne.

      Odstrániť
  3. tužka na obočí má pěknou barvu, ale popravdě já si od tužek dala pauzu a když pospíchám použiji jen gel. a když mám čas, tak spíše pudr a štětec :)

    Na blogu probíhá soutěž o novinky E-style: wormake.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ani jeden kousek jsem nezkoušela. Na obočí jsem si teď oblíbila Essence takový ten malý gel :)

    BLOG: Kosmetická taštička

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mala som raz gél, len taký priehľadný a mala som také vyrovnanejšie a hladšie obočie, ale nefarbilo to, takže som to po čase prestala používať.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.