Ako sa vyhnúť suchým rukám v chladnom počasí



A už to začalo, chladné rána, chladné večery, posledný týždeň už dokonca miestami pripomína zimu a aj keď sa mnohí z nás z chladnejšieho počasia tešia, prináša so sebou aj isté úskalia a tými sú aj práve ruky. Tie moje sú na chlad extra citlivé, dá sa povedať, že sú také malé rosničky, akonáhle je vonku chladnejšie pociťujem svrbenie a suchosť. Bojovať s tým len v hodine dvanástej sa nevypláca a preto si dnes ukážeme recept na to, ako mať ruky hebké a hydratované neustále, špeciálne v tomto chladnom období.


DENNÁ RUTINA

Možno sa vám to bude zdať zbytočné, no pravidelné natieranie rúk krémom je rovnako dôležité ako denné používanie pleťového krému. Vytvárate si tým určitú ochrannú vrstvu a ruky sa vám za to poďakujú. Ja si ruky krémujem vždy večer pred spaním, nemilosrdne aj v horúcich letných dňoch a takisto aj v zime, skrátka celoročne. V kabelke síce krém na ruky nenosím, no na mojom pracovnom stole rozhodne nemôže chýbať, klimatizované prostredie tiež robí svoje, plus mydlá a utierky na ruky a výsledok sa dostaví. Denné krémovanie praktizujem už pár rokov a len vďaka tomu sa mi konečne ako tak darí vyhnúť popraskaniu pokožky rúk v mrazivom počasí. Kedysi som si krémovala ruky len v zime a presne tak to vyzeralo, koža popraskala, dokonca začala krvácať a ruky vyzerali hrozne.

SOS POMOC

Aj keď robíte všetko možné i nemožné, mínusové teploty dokážu spraviť škrt cez rozpočet. V takýchto prípadoch siaham po SOS zbrani a tou je maska na ruky, nemusíte mať žiadnu špeciálnu, bohate postačí naniesť si bežný krém na ruky v hrubšej vrstve, zabaliť do bavlnených rukavíc a šup do postele, počas noci sa ruky zregenerujú a výsledok stojí za to. Ak nemáte čas a potrebujete sa zbaviť nepríjemného štípania a suchosti okamžite, stačí masku naniesť na cca 15 minút. Ja sa v tomto spolieham na krém a masku na ruky od značky Balea, má krásnu vôňu, je hutnejší, no dobre sa vstrebáva a svoju úlohu plní dokonale.

ĎALŠÍ POMOCNÍCI

Ako to už býva zvykom, kozmetika samotná by nestačila, v extrémnej zime určite nie. Ja rozhodne odporúčam nosiť rukavice, aj v časoch, kedy ešte tak celkom nemrzne, veď na trhu je dnes toľko krásnych modelov a typov, tak prečo si jedny krásne nekúpiť. Rovnako by ste mali používať ochranné rukavice aj pri domácich prácach a svoj bežný prostriedok na umývanie riadu vymeniť za jemný, možno to znie až príliš jednoducho, no výsledok je zaručený.

ČO MOMENTÁLNE POUŽÍVAM

Krémov na ruky nie je nikdy dosť a aj keď si s krémom a maskou na ruky Balea veľmi rozumieme, skrátka som blogerka a chuť skúšať vo mne vždy zvíťazí. Cestovné balenie krému Balea je vhodné skôr v letných mesiacoch, ruky hydratuje slabšie, ale v lete alebo počas ciest vám to postačí a ten obal, to musíte mať.

Večer zaspávam s medovou vôňou krému Avon Royal jelly s materskou kašičkou na ruky a nechty. Je to hutnejší krém, stačí ho naniesť v malej vrstve, má takú trochu gélovú konzistenciu, nie je to klasický krém na aký som zvyknutá, no musím priznať, že jeho vyživovacie schopnosti sú na vysokej úrovni.

Neviem síce, či po prečítaní tohto článku zaľahne každá z nás do postele s nakrémovanými rukami, rozhodne to však netreba brať na ľahkú váhu, ruky sú našou vizitkou tak nech je tá vizitka pekná a príjemná na dotyk.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké krémy na ruky zvyknete používať a ako často si ruky krémujete. 





Komentáre

  1. Teda, o maske na ruky som ešte nepočula. Zaujímavé. Ja si nerada krémujem ruky, pretože potom nemôžem nič chytať, kým sa aspoň trochu nevstrebe. :-D ale tiež to riešim tak, že si ich teda nakrémujem aspoň večer, keď idem spať. Ale musím priznať, že to nie je často. To prvé mini balenie na foto sa mi veľmi páči. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Masky už existujú hádam na všetko, možno čoskoro vymyslia aj masku na chodidlá, ak už taká nie je.

      Odstrániť
  2. Oh, presne... V posledných dňoch som mala nepríjemný pocit takých suchých rúk, tak si ich každý večer a ráno krémujem bambuckým maslom a tak :)

    SlavikStories
    Čítanie je sexy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A aké bambucké maslo používaš? Máš nejakú konkrétnu značku?

      Odstrániť
  3. Na suché ruce nějak netrpím, ale co tak používám krém na ruce je od Dove ty jsem si vážně moc oblíbila :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hm Dove tie majú peknú vôňu, no tuším jedine krém na ruky som zatiaľ nemala, musím sa zlepšiť.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.