Umývanie vlasov ako kedysi alebo zázrak tuhých šampónov


Náš trh je presýtený zahraničnou kozmetikou a tak nám ani nenapadne, že by sme my Slováci mohli mať aj nejaké vlastné kozmetické značky, opak je však pravdou. V kamenných obchodoch by ste ich síce hľadali márne resp. s veľkými ťažkosťami, ale online svet, to je iná káva. Aj značka Navia je slovenského pôvodu, vyrába sa na východnom Slovensku v meste Humenné a vo svojom sortimente má okrem iného aj dnes tak slávne tuhé šampóny.

Myslím, že v podobných značkách prírodnej kozmetiky nájdete tieto produkty bez ťažkostí. Tuhé šampóny fungujú na princípe mydiel  a teda pre ich správnu aplikáciu je nutné si vlasy najprv namočiť a následne prechádzať tuhým šampónom po jednotlivých pamienkoch, zjednodušene možno povedať, že si vlasy skrátka namydlíte no a sme doma, vraciame sa späť pár rokov dozadu, ich účinky by však mali byť na naše vlasy ďaleko lepšie, než klasické mydlá.

Ja som siahla po šampóne Santalové drevo, ktoré je určené hlavne pre tmavovlásky, no znesú ho všetky typy vlasov. Obsahuje predovšetkým esenciálny olej zo santalového dreva a orechový prášok. Podrobnejšie sa o jeho zložení a účinkoch dočítate na tejto stránke.  

Chuť skúsiť tuhý šampón som mala už dlho a musím priznať, že šampón na mňa spravil dojem. Vonia síce jemne, ale fakt pekne, na to, že ide o prírodný produkt. Pení fakt veľmi dobre, samozrejme pri styku s vodou. Vlasy si ním umývam štandardne na dvakrát, tak ako som bežne zvyknutá. Aké benefity priniesol mojim vlasom? Predovšetkým neskutočnú ľahkosť, ani bezsilikónové šampóny vám tak ľahké vlasy nespravia. 



Asi už viete, čo je pre mňa pri šampónoch najdôležitejšie - objem a rýchlosť mastenia sa vlasov. S objemom som spočiatku bola na vážkach, no ukázalo sa, že to chce len čas, aby si vlasy zvykli na lepšie zložky, po dvoch umytiach som už registrovala objem ako predtým. Vlasy sa mi mastili dá sa povedať rovnako rýchlo, niekedy pomalšie, no 1 deň navyše k intervalu umývania mi šampón teda nepridal, ale nevadí.

Niekto by sa mohol obávať svrbenia vlasovej pokožky, no u mňa sa nič také nekonalo a to občas mávam tieto problémy, no s týmto šampónom to nehrozí. 

Farbu vlasov nejako nezvýrazňuje, takže ani svetlovlásky sa nemusia báť používať tento druh tuhého šampónu.

Samozrejme, keďže ide o prírodný šampón, zauzlenosť vlasov je samozrejmosťou a teda aj použitie kondicionéra, bez neho by ste vlasy rozčesali len veľmi ťažko. Tiež si musíte zvyknúť na iný spôsob umývania vlasov, ktorý mi príde pracnejší, ako použitie bežného tekutého šampónu. 

Šampón používam mesiac a zatiaľ sa mi zdá, že z neho príliš neubudlo, takže si myslím, že je to dokonca aj veľmi ekonomické riešenie. Jediné, čo by som možno vylepšila je balenie, nakoľko tuhý šampón nemôže stáť len tak voľne v kúpeľni a nesmie zmoknúť, ocenila by som nejakú plastovú krabičku ako súčasť balenia, štandardne sa dodáva v papierovej. Ja som to vyriešila kelímkom od jogurtu, no zišlo by sa niečo menšie.

Hodnotenie: 4 body z 5

Musím priznať, že moja zvedavosť bola uspokojená a asi to nie je môj prvý tuhý šampón. Keď sa to tak vezme, tak aj na cesty je to praktickejšia vecička ako zo sebou ťahať tekuté mililitre. Malá šikovná a fakt účinná vecička konečne uzrela aj svetlo mojej kúpeľne za čo ďakujem e-shopu konvalinka.sk.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste už skúšali tuhé šampóny a ak áno, aké s nimi máte skúsenosti príp. aké značky ste už otestovali. 



Komentáre

  1. Tuhý šampón som nikdy neskúšala, miesto toho používam lávovú zem alebo reetha prášky. Ale uznávam, že je to lepšie, ako tie sulfátové bomby.

    SlavikStories
    Čítanie je sexy

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Táto nová značka ma moc zaujala, nevedela som, že predávajú aj tuhé šampony. :) Ja som doma mala raz tahú šampon, ale bola som s ním veľmi spokojná. Nečakala som, že bude taký dobrý. :)

    Na mojom blogu prebieha giveaway, budem rada ak sa zapojíš. :)
    http://blogbyweilynn.blogspot.sk/2016/10/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž ja som nečakala vôbec nič, trochu som sa bála toho, ako sa mi s ním bude pracovať, ale prekvapil ma.

      Odstrániť
  3. Já jsem zkoušela tuhé mýdlo na vlasy od Manny. Podle recenzí jsem očekávala buď, že bude hrozné, anebo naopak skvělé. No nebylo ani jedno :D Účinky mi přišly stejné jako po klasickém tekutém šamponu. Akorát vlasy tak nějak víc klouzaly a lítaly, což tedy moc nemusím.

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Každá máme iné vlasy, mne niekedy nefungoval objem, ale inak som bola fakt spokojná.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.