Denníková trilógia o bláznivej Bridget Jonesovej

Veru, uletené americké romantické komédie neboli nikdy moja káva, ak si pozriem romantiku, tak rozhodne niečo v štýle Pýcha a predsudok alebo Večne mladá. Keďže ma však kamarátky vytiahli do kina na film Dieťa Bridget Jonesovej, rozhodla som sa utvoriť si celistvý obraz a dnes po prezretí všetkých troch častí prinášam svoje dojmy.


Začnem v pozitívnom duchu, pretože niečo na tých filmoch predsa len je, i keď som to musela hľadať lupou. Prvý diel sa mi zdal zo všetkých najvydarenejší, ten druhý sa skôr podobá návodu pre všetky tie, ktoré sa chcú zbaviť svojich partnerov a nevedia ako na to, tu radím rozhodne použiť štýl hlavnej hrdinky. Tretia časť teda záverečná predpokladám končí vcelku pekným happy-endom a teda svadbou dvoch hlavných hrdinov, mimochodom pán Darcy je vcelku fešák. 

Trochu som čakala nejaké to zlepšenie hlavnej hrdinky v priebehu celej trilógie, ja viem, že ľudia sa zvyčajne nemenia, ale veľmi pozitívne na mňa tento koncept nepôsobil, no čakala som aspoň nejaké to zlepšenie či už správania alebo štýlu, no toho som sa nejako nedočkala. 

Je to skrátka americká romantická komédia, čo hovorí podľa mňa samo za seba. Hlavná hrdinka je typicky americká, bláznivá, problémy rieši alkoholom a trepe piate cez deviate, tento koncept mi pripadá už strašne otrepaný. Zasmiať sa na tom dá, no pre mňa to nebol nejaký top film, ktorý by som si chcela ešte niekedy v živote pozrieť. 

V poslednom období sa mi zdá, že to s filmovou tvorbou ide dole vodou a to nielen čo sa týka romantických filmov, všetky pokračovania mojich obľúbených filmov, ktoré vyšli tento rok ma nejako zvlášť neohúrili, hlavne som asi čakala viac od pokračovania príbehu Jasona Bourna. 

Denníkova trilógia teda rozhodne nie je nič pre mňa, filmy sú však rozhodne záležitosť vkusu a všetci preferujeme niečo iné. Pokiaľ hľadáte niečo veľmi ľahké, na čom sa dá dobre zasmiať tak si to pred spaním pokojne pustite. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, ako na vás zapôsobila táto trilógia.

Komentáre

  1. Já bych jej chtěla strašně moc vidět, takže na mě zatím přinejmenším působí lákavě. BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Líbila se mi jednička, zbytek jsem neviděla. Takový filmy beru jako odreagovačku, čas od času si něco podobného pustím, ale často už to není :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To si úplne vystihla, mne to však aj na odreagovanie prišlo slabé.

      Odstrániť
  3. ja sa musím priznať že film sa mi páčil, síce miestami zbytočne moc smiechu a trápností, bavila som sa :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No veru tie trápnosti keby tam neboli vyznelo by to oveľa lepšie. Hlavne to boli také fakt divoké nereálne hlúposti.

      Odstrániť
  4. ja som to videla a teda priemer. Hlavne ten jej botox na tom čele, kedy tam nemala ziadne vrasky bolo na mna moc :-D

    www.donnaiveh.com

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.