Koľko vrstiev laku je reálne potrebných?

Laky na nechty vzdelavanie krasa

Určite ste už niekde čítali, že dokonalá manikúra by sa mala skladať až zo štyroch vrstiev laku. Začať treba podkladom, potom naniesť dve vrstvy laku a ešte to všetko zafixovať nadlakom. Nejaký zmysel to všetko určite má, no celá procedúra je pridlhá a aj keď som si tie povinné 4 vrstvy párkrát naniesla, nemalo to extra efekt. Ako si teda nalakovať nechty a nestratiť pritom polovicu dňa? 
PODKLADOVÝ LAK LEN POD TMAVÉ ODTIENE LAKOV

Podkladový lak je potrebný, no len v prípade tmavých lakov, tie si prosím na svoje nechty ako prvú vrstvu nedávajte, po odlakovaní na vás budú čakať nevzhľadné dožlta zafarbené nechty, ktoré ani ten najsilnejší odlakovač nevybieli. Pokiaľ plánujem použiť tmavý lak, v mojom prípade červený, tak volím aj podklad, inak lakujem bez.

Rimmel 60 seconds rose


DVE VRSTVY FAREBNÉHO LAKU

Koľko vrstiev farebného laku potrebujete? Záleží od farby a sýtosti laku, svetlé laky sú zvyčajne slabo krycie, takže tie si skrátka naniesť v dvoch vrstvách musíte. Tmavé odtiene lakov majú vysokú kryciu schopnosť už v jednej vrstve, takže tu by som zbytočne ďalšiu nenanášala. Možno radšej počkajte s druhou vrstvou pár dní, lak predsa len trochu zlezie a presne vtedy nastáva pravý čas na doladenie všetkých nedokonalostí druhou vrstvou, hlavne tmavé laky sú náročné na údržbu. 

NADLAK NIE JE NUTNOSŤ

Nadlak je lak, ktorý dodá nechtom lesk, takže pokiaľ túžite po lesklejších nechtoch, môžte si ho dať. Dlhšiu výdrž farebného laku nadlakom veľmi nedocielite, predsa len ide o nechty na rukách, ktoré si denne umývame niekoľkokrát, potom sú tu domáce práce a náš veľký nepriateľ saponát a množstvo ďalších faktorov, ktoré sa podpisujú pod nežiadúce zlupovanie laku. 

Myslím, že aj v prípade lakovania platí zlaté pravidlo menej je viac, laky sú chémia dosť agresívna a našim nechtom skrátka škoda. Častým lakovaním a odlakovaním si môžme vyrobiť neželané štiepenie či lámanie nechtov a po tom určite netúži žiadna z nás. Doprajte nechtom z času na čas oddych a priestor pre regeneráciu. Moja zásada znie - lakuj maximálne raz mesačne resp. podľa príležitostí.

Istou alternatívou sú prírodné laky, no tam treba počítať s dlhšou dobou tvrdnutia a schnutia laku a slabšou výdržou, takže lakovať musíte vlastne ešte častejšie. Sama s nimi skúsenosť nemám, kamarátka ich však používal neustále a aj lakuje neustále, ich výdrž je skrátka slabá. Ja radšej volím agresívne laky, no menej často a skôr príležitostne.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či si nechty lakujete a ak áno, aké zásady pritom dodržiavate. Skúšali ste už prírodné laky na nechty?






Komentáre

  1. Prírodné laky na nechty neexistujú... lak na nechty je proste chémia a aj tie od 100% pure sú chemické, akurát neobsahujú tie najškodlivejšie látky. Ja mám momentálne iba jeden lak - nude od Pacificy (neobsahuje 7/10 škodlivých látok) a je fajn, ideálne kryje v 2 vrstvách :) Inak úplne súhlasím, že podkladový lak pri svetlých nie je potreba, ale pri tých tmavých áno... :)


    Zvláštne dievča
    Čítanie je sexy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím, laky sú skrátka laky a aj preto tie menej škodlivé ani nevyhľadávam a radšej si nechty lakujem menej často.

      Odstrániť
  2. nedávno som si pod červený Catrice nedala podkladový a to odlakovanie bola katastrofa :D nezvyknem si dávať podklad, skôr si dávam nadlak, aby som ich mala lesklé :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no ja si teda dovolim nesuhlasit s tym, ze podklad a nadlak nepredlzuju vydrz :) u mna rozhodne predlzuju, mam to x krat odskusane a kvalitny podlak i zlepsuje kvalitu nechtov a nadlak zase aj urychluje schnutie.
    co sa tyka chemikalii, tak to je urcite najlepsie nelakovat vobec, s tym suhlasim. bohuzial ja som si ale x rokov nechty ohryzala a ked ich nemam nalakovane, tak mam tendencie to robit znova. takze lakujem cca raz tyzdenne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já teda podklady ani nadlaky nepoužívám vůbec, nikdy jsem neměla tu potřebu. Lakuji pouze barevný lak a zcela mi to stačí už tak mě nebaví čekat až to zaschne :D

    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moja reč, aj tak to podľa mňa nemá žiaden zmysel, len aby sme si kupovali viac lakov a firmy na nás zarábali. Zlatá stredná cesta je vždy najlepšia.

      Odstrániť
  5. Podlak nepožívam skoro vôbec, len sem tam aj to nejaký s kalciom. A nadlak len keď chcem extra lesk a mám na to čas. Čo tiež nie je až tak často. :-D

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.