Úskalia prírodných šampónov


Tento rok sa mi splnili viaceré sny a jedným z nich bola aj dovolenka pri mori. Mojou destináciou bolo Chorvátstko, odkiaľ som si okrem krásnych zážitkov priniesela aj niečo materiálne a kozmetické. Pre pripomenutie si pozrite tento post. Nedávno som sa pustila do skúšania jedného z prímorských úlovkov - šampónu Terra Naturi Glanz. 


Značka Terra Naturi je dostupná v sietí drogérií Muller, najbližšie ich nájdete v susednom Rakúsku. Mne sortimentom aj cenami pripomína privátnu značku drogérií DM - Alverde. Spoločnú majú ešte jednu vlastnosť - obe značky sa radia medzi výrobcov prírodnej kozmetiky. 

Môj šampón Glanz by mal vlasom dodávať lesk, obsahuje ibištek a brusnice, je číry a vcelku príjemne, samozrejme jemne, vonia. Silikóny neobsahuje, no sulfáty rozhodne áno, pretože pení dobre. Podľa obalu ide dokonca o vegánsky produkt, takže ak preferujete takýto druh kozmetiky, choďte do toho. 

Obal produktu na mňa síce zapôsobil, no samotný obsah až tak úžasný nie je. Peniť síce pení, aj nejaký ten objem vlasom dodá, no zdá sa mi, že vlasy sa mi s ním mastia rýchlejšie než bežne, nie nejako veľmi, ale rozdiel je vidieť. Lesk sa samozrejme nekoná, ja mám matné vlasy a tým nedokáže okrem čerstvej farby dodať lesk asi nič, v tomto smere som to už fakt vzdala a lesk som ani nečakala, takže mi to tak neprekáža.

Najviac ma na šampóne sklamalo, že ma po ňom svrbí vlasová pokožka, po prvom umytí si to nevšimnete, ale pri pravidelnom používaní sa u mňa tento problém objavil a to veru nie je nič príjemné. 

Hodnotenie šampónu: 3 body priemer.

S prírodnými šampónmi sa akoby roztrhlo vrece, sama som tento rok skúsila už minimálne tri druhy, tento je štvrtý a musím priznať, že ma o svojich kvalitách nepresvedčili. Šampóny Sante boli veľmi zlé, vlasy boli rýchlo mastné a spľasnuté, objem žiaden. Alverde a tento šampón Terra Naturi sa správajú totožne - spočiatku sú fajn, dodajú objem, no neskôr ma z oboch začala svrbieť vlasová pokožka. 

Myslím, že ďalšie prírodné šampóny testovať v blízkej dobe nebudem, jedine tuhé prírodné šampóny na vlasy, tie ma zatiaľ nesklamali. Ak si už fakt neviem rady, siahnem po osvedčenom kokosovom šampóne, ten moje vlasy vždy zachráni. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste skúšali nejaký prírodný šampón a ako na vás zapôsobil. Poznáte značku Terra Naturi? Skúšali ste z jej sortimentu nejaký produkt?


Komentáre

  1. Ja som používala za sebou možno 4 druhy šamponov alverde a ja som bola snimi spokojná po nich ma vobec nesvrbela pkožka hlavy a myslím že tato značka by mi tiež vyhovovala a vlasysa mi mastili normálne ako vždy:) samozrejme u každeho je to asi individuálne ked tak čítam tvoju recenziu:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, som trochu sklamaná, že mi nejako tie prírodné šampóny nesedia, ale budem hľadať ďalej.

      Odstrániť
  2. O značke som ešte nepočula, ale vyzerá veľmi dobre :)

    Srdečne ťa pozývam na giveaway na mojom blogu ❤

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mám šampon od urtekram s heřmánkem a zdá se mi jako lepší průměr, mám radši tekuté konzistence šampónů než ty krémové. Vlasy po něm jsou hrubší na dotek, ale zase se méně mastí. Chci si ještě dokoupit kondicioner od stejné značky a používat ho delší dobu, abych mohla posoudit :). Jinak přeji krásný Nový rok :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Šťastný Nový rok aj tebe. Utrekam som zatiaľ neskúšala, vďaka za tip.

      Odstrániť
  4. Ja som používala/používam už veľmi dlho Nutri Care od Alverde, a som maximálne spokojná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne Alverde veľmi nevoňajú. Vcelku dobrý je ten s avokádom, ten ušiel.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.