Prírodné medové mydlo Yamuna


V zimnom období nás to nejako automaticky ťahá k sladším vôňam ako sú vanilka, kakao či med. Med musím mať doma neustále, svoju rannú šálku zeleného čaju si bez neho už neviem predstaviť. Medovej kozmetike som tiež naklonená a ak je navyše prírodná, rozhodne to vítam. 


Od jednej mojej známej sa ku mne dostalo medové glycerínové mydlo značky Yamuna Natural Beauty. Táto kozmetika sa vyrába v susednom Maďarsku a nevyrába len mydlá, ale aj rôzne iné produkty pleťovej či telovej starostlivosti. Navyše je to kozmetika prírodná, dá sa zakúpiť aj cez vlastný slovenský e-shop

Samotné mydlo vonia príjemne, cítim z neho med, ale aj nejaké citrusy, nie je to úplne sladká vôňa a ani nejako extra výrazná. Obal sa mi zdá dosť nanič, značka rozhodne marketing na obaloch založený nemá, aspoň nie v prípade mydiel. 

Kým na obale ubrala, na kvalite produktu značka rozhodne nešetrila. Mydlo sa správa ako typické handmade mydlo, ruky po umytí nie sú suché, mydlo sa neroztečie ako klasické mydlá, ktoré vám vydržia veľmi krátko. Toto je skrátka iný level a ja som s mydlom maximálne spokojná.

Samozrejme som ho otestovala aj ako pleťové mydlo a opäť nesklamalo. Ja viem, že by sa to isté mydlo asi nemalo používať na ruky aj na pleť, no za skúšku to stálo. Pleť bola po umytí mydlom krásne hydratovaná, žiaden pocit vysušenia a efekt myslím rovnaký ako pri mydle Dove. 

Hodnotenie: 4 body, bod dole za vôňu.

Jedinú výhradu mám hádam k vôni, medovú si predstavujem inak a sladšie, ale možno som len rozmaznaná voňavou konvenčnou kozmetikou. Nejde o cenovo drahú kozmetiku, dostupná je aj u nás  a navyše mydlo plní svoj účel na výbornú. V tomto studenom počasí sa hydratačné mydlo rozhodne zíde. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste už niekedy skúšali hand-made mydlo. Poznáte značku Yamuna?

Komentáre

  1. Ahoj, túto značku nepoznám, ale ak máš rada tieto zimné vône tak z tejto by si odpadla :)
    vonia ako vianočné salonky, dostala som ho pod stromček od maminy aj s prírodným deodorantom a poviem ti, vianoce som si veľmi užila aj vdaka tejto krásnej vôni :)
    https://www.babickinazahrada.sk/prirodne-tuhe-mydla/tuhe-mydlo-skorica-pomaranc-5954.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ďakujem za tip, pozriem sa aj po týchto mydlách. E-shop babickinazahrada.sk poznám, no ešte som v ňom reálne nenakupovala.

      Odstrániť
  2. tieto prírodné mydlá mám veľmi rada, až na toto medové, pretože med mi vôbec nevonia:/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mýdlo vypadá dobře, značku vůbec neznám :) Tuhá mýdla jsem zatím žádná nezkoušela (co se týče těch přírodních nebo určených na pleť apod.), ale už jich mám pár vyhlédnutých, tak snad se k nim v blízké době konečně také dostanu :)
    LOVELY IMPERFECTIONS

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj pre mňa je táto značka úplnou novinkou. A ktoré mydlá by si rada vyskúšala? Daj nejaké tipy, rada sa po nich tiež pozriem.

      Odstrániť
  4. K požívání přírodních mýdel mě snad od pradávna nutí babička a pomalu jim přicházím na chuť. :) Tohle vypadá obzvlášť dobře, jen bych čekala, že bude i dobře vonět, škoda.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vôňa je vecou vkusu, pre niekoho môže byť práve táto vôňa úžasná, pre mňa je to vôňa prijateľná, no preferujem niečo iné a hlavne sladšie.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.