3 balzamy na pery, ktoré momentálne používam


Balzam na pery sa považuje za takú klasiku, ktorú používajú nielen ženy, ale v zime po nej siahajú aj muži. Takou bežnou záležitosťou je určite jelení loj. Kedysi som ho používala tiež, no dnes už vyhľadávam voňavejšie produkty. Na dlhšie obdobie sa u mňa udomácnil EOS, no dnes vám ukážem ďalšie balzamy, ktoré u mňa doma momentálne sídlia.




Tým prvým je Sensitive Lip Balm, probiotický balzam na pery od značky Yoghurt of Bulgaria,  ktorý sa ku mne dostal z e-shopu bioruza.sk. Až donedávna mi táto značka nič nehovorila, no musím priznať, že Bulhari to s kozmetikou skrátka vedia. Yoghurt of Bulgaria je probiotická kozmetika s obsahom ružového oleja, takže sme zase pri mojich milovaných ružiach a určite si čoskoro zadovážim aj samotný ružový olej. Parabény by ste v nej hľadali márne, čo je ďalšie plus. 

Samotný balzam na pery je veľmi jemný, bielej farby, no na perách pôsobí neviditeľne, takže žiadneho bieleho povlaku sa nemusíte báť. Používam ho buď samostatne alebo ako podklad pod rúž. V oboch prípadoch pôsobí priam zázračne, pery sú vyživené a čo je najlepšie, žiadna opakovaná aplikácia nie je potrebná. 

Ak sa obávate vysušovania pier v dôsledku používania tohto balzamu, tak tu vám to nehrozí. Myslím, že je to práca zloženia, podľa výrobcu sa v balzame ukrývajú samé dobré veci ako: ružový olej, jogurtové probiotiká, UV filter, vitamín E, včelí vosk či bambucké maslo. Jedným slovom paráda.

Nedá mi nespomenúť zaujímavý a netypický dizajn, vrchnáčik v podobe ruže a bielo-ružová farebná kombinácia obalu na mňa zapôsobili. A ako produkt vonia? Veru necitím žiadnu výraznú vôňu, koniec koncov je to produkt sensitive a tak ako celá kozmetika aj tento produkt je určený na citlivú pleť. 

Hodnotenie: plných 5 bodov. 



Nasleduje slávny Blistex conditioning lip balm. Mám ho doma už dávnejšie a keďže som obal už samozrejme vyhodila, nebolo jednoduché zistiť, aký balzam to vlastne mám. Kúpila som ho v zahraničí, no kde presne to už fakt neviem. Našťastie som na nejakej fínskej stránke tento svoj produkt našla a vyzerá to tak, že sa v ňom ukrýva aloe vera a kakaové maslo.

Balzam je hutný, má výraznú žltú farbu, no na perách ho nie je vidieť. Po nanesení vytvorí na perách film, čo sa mne osobne veľmi nepozdáva. Ani jeho účinky ma nejako o kvalitách Blistex balzamov nepresvedčili, mám priam pocit, že pery vysušuje. Mám ho v kabelke ako také sos riešenie, no kandidát na najlepší balzam na svete to asi nebude. Možno som len siahla po zlom variante, netuším, no nejako skrátka nefunguje ako by mal.

Hodnotenie: 2 body, podpriemerný produkt.

Na záver spomeniem ešte EOS, ktorý som cca dva roky považovala za top produkt, no už ho zopár balzamov prekonalo. Je rozhodne lepší ako Blistex, no na balzam s ružovým olejom skrátka nemá. Používam ho hlavne večer pred spaním, keďže si našiel čestné miesto na mojom nočnom stolíku. Ak ste EOS neskúšali, určite odporúčam, je to iný level a partí medzi tie lepšie produkty.

Jednoznačne to vyhral balzam Yogurt of Bulgaria, asi vďaka obsahu ružového oleja je tak úžasný. Blistex ma sklamal na plnej čiare a EOS mám ako takú zálohu. Balzamy na pery kupujem často, je to taká malá nevinná záležitosť, všade sa zmestí a čo si budeme vravieť, balzam sa zíde vždy a všade.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aký produkt na pery najviac vyhovuje Vám. Skúšali ste niektorí z dnes spomenutých produktov?


Komentáre

  1. Já mám ráda kalíškové balzámy Blistex. Ale poslední dobou nejvíce používám balzámky Balmi.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Balmi som ešte neskúšala a s tým Blistexom som sa asi skrátka netrafila.

      Odstrániť
  2. EOS som ešte nemala, prišiel mi vždy strašne drahý, na to že je to balzam na pery. Teraz mám olej na pery od Balei a za mňa nič moc. Je lepší ako klasický balea balzam, ale pery nehydratuje ,tak ako som si predstavovala.

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Škoda tej Belai, mávajú dobré veci a keďže balzam obsahuje aj olej tiež by som čakala, že bude dobrý.

      Odstrániť
  3. Já používám na rty balzám z Havlíkovy Přírodní apotéky a je jeden z nej, které jsem kdy měla :) EOS mám taky, není špatný, ale upřímně za tu cenu jsem čekala více wow efekt :) https://beautybookbyhana.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Havlíka to môže byť tiež skvelý balzam. EOS no ako píšeš spočiatku som bola ohúrená, ale už som našla aj lepšie balzamy.

      Odstrániť
  4. ja milujem taktiež eos - ten bordový, ale zdá sa mi občas pridrahý...dobrým balzamom na pery je aj labello od notina a vôbec nestojí tak veľa a pekne zvláčni, hydratuje a chráni pred vysušením a chladom a k tomu vytvorí na perách pekný bledoružový povlak a vypadá fajne

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som s balzamami Labello tými tyčinkovými nebola spokojná, dosť pery vysušovali. Tie kelímkové sú však veľmi dobré, ako maslá.

      Odstrániť
  5. Ja som tiež taká, že naraz používam niekoľko balzamov. :-) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já můžu doporučit značku Balzamis, ikdyž se velice špatně hledá, většinou seženu v lékárně... Tyto zatím ozkoušené nemám

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.