Nedeľné beauty okienko - 3 zložky kozmetiky vhodné pre mastnú pleť


Čas nedeľných beauty okienok je späť. Naposledy ste mali možnosť túto moju rubriku beauty poradne čítať minulý rok v júni. Témou boli laky na nechty. Od tej doby už veľa vody v Laborci pretieklo a po veľmi dlhom čase mi napadla vhodná téma - prezradím vám dnes 3 zložky, ktoré by každá majiteľka mastnej pleti mala poznať a v kozmetike rozhodne vyhľadávať. 

ZINOK

Keď sa povie zinok, určite vám v hlave zasvieti kontrolka o jeho pozitívnych účinkoch na rast vlasov a zlepšenie kvality nechtov. Áno, aj tieto účinky zinok samozrejme má, no dnes tu bude reč skôr o produktoch s jeho obsahom ako o samotných zinkových tabletkách. Zinok sám o sebe patrí medzi minerály a okrem už spomenutých účinkov je veľký bojovník s akné, urýchľuje totiž hojenie rán a má protizápalové účinky. Tiež dokáže regulovať tvorbu kožného mazu a tak logicky zlepšuje stav aknóznej pleti. 

Sama som už skúsila niekoľko produktov s obsahom zinku a všetky fungovali úžasne, efekt bol viditeľný od prvého použitia. Pre inšpiráciu ponúkam niekoľko svojich zinkových zázrakov.


ODPORÚČANÉ PRODUKTY S OBSAHOM ZINKU

  • Zineryt, liek na lekársky predpis,
  • Balea zinková pleťová maska,
  • Zinková mastička voľnopredajná,
  • Essence SOS Spot Killer.
TEA TREE OLEJ

Inak povedané čajovníkový olej pochádza z Austrálie a vyznačuje sa svojou schopnosťou hojiť jazvy. Nemusí sa nutne jednať len o jazvy po akné, zahojiť dokáže aj jazvy po porezaní, moja teta je toho živým dôkazom. Čajovníkový olej má špecifickú vôňu, ktorá nemusí každému vyhovovať, no podľa mňa nejde o nič odstrašujúce. 

Olej môžete naniesť večer pred spaním na vyčistenú pleť aby sa počas noci zregenerovala. Tiež ho môžete použiť počas dňa alebo ho zmiešať s iným olejom, odporúča sa najmä jojobový alebo hroznový. Dovolené je aj lokálne použitie na čerstvé akné. 

Osobne som sa zatiaľ k čajovníkovému oleju nedostala, ale mala by som nakoľko ma z akné trápia momentálne najviac jazvičky. Mala som však aspoň masku na pleť s jeho obsahom od Avonu a tá bola naozaj vynikajúca. 



ODPORÚČANÉ PRODUKTY S OBSAHOM TEA TREE OLEJA

  • Maska s čajovníkom a uhorkou Avon,
  • Dr. Muller Čistý tea tree oil,
  • Saloos Tea Tree Manuka pleťový olej.

ZELENÝ ÍL

Zelený íl pochádza z Francúzska a používa sa najmä na ošetrenie aknóznej pleti. Samotný íl obsahuje hlavne látky ako horčík či železo a je zelenej farby, ako už napovedá jeho samotný názov. Dokáže veľmi dobre absorbovať toxické látky, zbaviť pleť rôznych nečistôt a mastnoty. Veľmi známe sú hlavne pleťové masky s jeho obsahom alebo zelený íl v čistej forme, z ktorého si môžete vyrobiť vlastnú pleťovú masku alebo ho použiť inak.

Na vyskúšanie účinkov zeleného ílu sa ešte len chystám, no čítala som naň veľa pozitívnych recenzií. Nájdete ho hlavne v sortimente prírodných značiek. 

ODPORÚČANÉ PRODUKTY S OBSAHOM ZELENÉHO ÍLU
  • Saloos zelený jíl,
  • Soaphoria francúzsky íl,
  • Nobilis tilia gumovacia rozjasňovacia maska.
Pokiaľ so starostlivosťou o mastnú pleť so sklonom k akné práve začínate, tieto zložky by ste si v zložení kozmetiky mali všímať. Ak vás trápi lokálne akné a vyrážky, odporúčam zinok. Na jazvičky sú vhodnejšie ďalšie dve zložky a to čajovníkový olej či zelený íl. Na ten íl som sama zvedavá, ešte som si ho nekúpila, no najskôr pôjdem do Saloosu. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či vyhľadávate kozmetiku obsahujúcu tieto zložky. Skúšali ste niektoré z dnes spomenutých produktov? Aké ďalšie zložky sú podľa vašich skúseností vhodné pri liečbe akné?

zdroje článku:

Komentáre

  1. Ja ako clovek s divnou pletov, ktora je viac sucha a aknozna a mastna len obcas na nose a liciach, taketo veci vobec nemozem, pretoze by som sa potom skrabala asi pol dna. Ale pre damy s mastnou pletov su to super vecicky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Samozrejme tieto zložky trochu vysušjú, no záleží od typu produktu. Pleťová maska od Avonu bola skôr vyživujúci produkt, nič pre úplné sušienky, ale hydratáciu som cítila.

      Odstrániť
  2. Zinok ? "Keď sa povie zinok, určite vám v hlave zasvieti kontrolka o jeho pozitívnych účinkoch na rast vlasov a zlepšenie kvality nechtov" prepáč Jani :D ale musím sa smiať trochu :D keď sa povie zinok, tak jediné čo ma napadne je žiarové zinkovanie a protikorózna ochrana :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tieto techniky v beauty priemysle asi nevyužijeme. Predpokladám, že vo svojej práci sa s nimi stretávaš pán D.

      Odstrániť
  3. Čajovníkový olej poznám, je celkom dobrý, no najlepšie je používať ho v kombinácii s inými čistiacimi látkami.

    Pozývam teba a tvoje čitateľky na súťaž:
    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skúšala si nejaký dobrý produkt, ktorý by si mi mohla odporučiť?

      Odstrániť
  4. Mne sa okrem spominaneho osvedcil aj biely ichtamol.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento článok mi dosť pomohol, nakoľko som hľadala nejake produkty. Masky od balei som vyskúšala všetky, a môžem povedať že su dosť dobre!
    Na mojom blogu prebieha giveaway, tak ťa srdečne pozývam!:)
    http://lifebyvan.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úprimne sa teším, že som mohla pomôcť. Z masiek Balea ma ešte láka medová, mám podobnú značky Nivea a tá je úžasná.

      Odstrániť
  6. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.