Ružová kozmetika z Bulharska


Jednou z často navštevovaných letných destinácií Slovákov býva Bulharsko. Okrem teplého podnebia sa táto krajina pýši ešte niečím - ružovou kozmetikou z damašskej teda bulharskej ruže. Ruže sú kvety, ktoré my ženy proste milujeme a úprimne - kytica ruží poteší hádam každú z nás. Keby aj nie, ružová kozmetika určite áno. V mojej kúpeľni sa teraz udomácnili dva produkty s obsahom vzácneho ružového oleja.

Ružovú kozmetiku vyrába viacero značiek. Ja som sa dostala k produktom značky Regina Floris with rose oil of Bulgaria - kozmetike s obsahom 100% bulharského ružového oleja. V produktoch tejto značky sa nenachádzajú žiadne parebény, komponenty živočíšneho pôvodu či syntetické farbivá, takže na svoje si prídu aj zástancovia kvalitatívne lepšej kozmetiky. 

Ružový olej sa vyznačuje svojimi protizápalovými, antibakteriálnymi a regeneračnými účinkami. Patrí medzi prírodné éterické oleje a pre svoju úžasnú vôňu sa využíva aj v aromaterapii. Ja si túto aromaterapiu doprajem každý deň počas sprchovania.



Celý riutál začína ako inak sprchovým gélom s ružovým olejom. Gél je bielej farby, pripadá mi skôr ako sprchový krém než nejaký gél. Stačí ho naniesť v malom množstve, no i napriek tomu vytvorí bohatú penu. Samozrejme veľmi príjemne vonia, nie je to žiadna extra intenzívna sladká vôňa, no tú vôňu skrátka cítite a ruže mi rozhodne pripomína. Po sprche je pokožka hydratovaná, takže pokiaľ sa nezvyknete po sprche krémovať, tento gél je pre vás to pravé riešenie.



Ja sa zvyknem po sprche natrieť telovým olejom alebo telový mliekom podľa nálady. Momentálne používam telové mlieko s ružovým olejom. Výrobca uvádza, že toto telové mlieko je super vyživujúce a vďaka obsahu koenzýmu Q10 by malo pokožku spevňovať. 

Spevňujúci efekt cítim pri nanášaní telového mlieka, no zánik celulitídy či strií rozhodne nečakajte. Hydratácia je na môj vkus dosť slabá, za super vyživujúci by som tento produkt určite neoznačila. Pokožka je hydratovaná ako pri bežných telových mliekach pár hodín po nanesení, no celý deň rozhodne nie. 

V poslednom čase ma opäť trápi citlivá pokožka po holení, hlavne na nohách a tak som si skúsila na upokojenie naniesť toto telové mlieko. Pokožka ma vôbec nepálila, bola upokojená a hladká čo pripisujem lepšiemu zloženiu tohto produktu. Telové mlieko som skúšala použiť aj ako odličovač a na pleťový make-up to fungovalo výborne. 

Mňa pri týchto produktoch veľmi zaujímala samotná vôňa a musím priznať, že nie je identická. Sprchový gél má na môj nos krajšiu, viac sviežu vôňu. V telovom mlieku cítim čosi, čo sa mi nepozdáva, no neviem to popísať. Vôňa je koniec koncov vec vkusu, u mňa je na tom lepšie sprchový gél.

Verím, že sa raz do Bulharska dostanem a na prázdno, čo sa kozmetiky týka, určite neodídem. Bulharskú kozmetiku som túžila vyskúšať už dávnejšie a za túto príležitosť ďakujem e-shopu www.bioruza.sk

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste sa už stretli s bulharskou kozmetikou. Máte radi vôňu ruží a ružového oleja?

Komentáre

  1. Produkty majú naozaj zaujímavé designy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obal som asi zabudla zmieniť v článku, no rozhodne ide o zaujímavý a netypický dizajn.

      Odstrániť
  2. Stretla som sa iba s klasickou ruzovou vodou. Kozmetika z Bulharska mi nic nehovori, takze som si rada rozsirila obzory :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Bulharskú kozmetiku som ešte neskúšala, ale vôňu ruže mám veľmi rada. Možno ju skúsim, pretože vyzerá fakt super. :-)

    GIVEAWAY o dva balíčky kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.