Ružová voda Purity Vision ma až tak neohúrila


Produkt, o ktorom dnes bude reč netreba dlho predstavovať. Bio ružovú vodu od českej značky Purity Vision už poznám hádam každý a keďže som sa minulý rok pustila aj do testovania tej kvalitatívnej lepšej kozmetiky, prišiel rad aj na ružovú vodu z damašskej ruže značky Purity Vision. 


Úprimne si už ani nepamätám, kde a kedy som si túto vodu kúpila, najskôr v DMke kde zase raz zvíťazila moja zvedavosť. Tak ako kokosový olej tak aj túto vodu som objavila až nedávno. Myslím, že ide o veľmi estetický kúsok, čo sa týka vzhľadu vody. A ako na mňa zapôsobil jeho obsah?

Ružová voda je vraj zárak, ktorý sa dá použiť ako odličovač, tonikum, podklad pod krémy, séra či oleje. Rovnako dokáže zafixovať make-up a osviežiť pleť, čo sa zíde obzvlášť v letných horúčavách.  Ja som ju testovala v zime, takže letné osvieženie sa logicky nekonalo, táto zima sa navyše javí ako naozaj tuhá. Voda príjemne vonia, veď ruže sú asi tie najkrajšie a podľa mňa aj najvoňavejšie kvety na svete.

Z tejto zázračnej vody som však až tak na zadok nespadla. Spokojná som bola s jej schopnosťou odlíčiť oči, minimálne v očiach neštípe, čo je veľké plus i keď odličovanie s ňou nie je úplne sekundová záležitosť, no zvláda to. Fixácia make-up teraz v zime nejako nefunguje, neviem, čo robím zle, ale skrátka výdrž make-up nie je o nič lepšia ako bez vody.

Ak mám byť úprimná, tak celkom nechápem, čo na tejto vode všetci vidia. Mne sa nezdá príliš zázračná. Skúšala som ju používať na rôzne účely hlavne čo sa týka starostlivosti o pleť a poviem vám, toto zvládne aj bežná Balea voda v spreji za neporovnateľne nižšiu cenu. Zdá sa mi dokonca, že táto voda pleť vôbec nehydratuje a možno ju aj mierne vysušuje. 

Trochu sa mi zdá povesť tejto vody nadhodnotená, možno je to len výrobcom, veď ružová voda sama o sebe nie je zlá vec, ale najbližšie asi skúsim inú značku a iné ročné obdobie. Určite sa dá použiť na pár spôsobov, no čakala som zázračnejší efekt.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké ružové vody ste už  skúšali. Videli ste nejaké rozdiely v účinkoch jednotlivých ružových vôd? Skúšali ste túto slávnu od Purity Vision?


Komentáre

  1. Ja som skúsila 2 ružové vody, od saloos a Bulgarian Roses a tiež som z nich na riť nepadla. Žiadne plusy som si nevšimla. Aj o tejto som uvažovala, ale po predošlých skúsenostiach som ju nekúpila.

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za tipy, asi tie ružové vody v čistom stave skúšať ani nebudem.

      Odstrániť
  2. Ja ju mám momentálne doma keďže som ju vyhrala, testujem, takže som zvedavá ako to dopadne u mňa :) Ružovú vodu ktorú som mala pred touto som mala veľmi rada, bola od značky Nobilis Tilia a bola fakt skvelá, tak dúfam že bude aj táto :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O Nobillis Tillia som už počula, ale sama som ešte nič neskúšala, takže ďakujem za odporúčanie.

      Odstrániť
  3. Já si jí kupovala před týdnem a to jen díky tomu, že nám přišel slevový kupon z Dm. Používala jsem jí zatím jen dvakrát, takže nijak hodnotit nemůžu. Ale vypadá to, že její koupi už znovu opakovat nebudu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno od tých ružových vôd očakávame príliš veľa a potom príde to sklamanie ako tomu bolo u mňa.

      Odstrániť
  4. Růžové a jiné květové nebo bylinkové vody mám hodně ráda. Baví mě je používat pod bezvodé balzámy a dočišťovat s nimi pleť po odlíčení. A přijde mi, že každá má trochu jiný účinek - jedna víc hydratuje (Soaphoria okurková, Apeiron růžová), další spíš zklidňuje (Cistus Labdanum od Navia, Jasmínová Soaphoria), čistí nebo osvěží (okurková Soaphoria).
    Parádní zkušenost mám s chrpovou vodou Soaphoria, která byla úžasná na otoky kolem očí. Žádná jiná nedokázala tak "splaskávat" opuchliny! :-D A třeba slaměnková Soaphoria na mě osobně funguje jak balzám na nervy a používám ji hlavně kvůli vůni. Ačkoli když se tak zamyslím - vůně hraje prim asi u všech těch "kouzelných" vodiček :-)

    Jestli ti ale růžovka neučarovala, není podle mě důvod lámat to přes koleno. Mě třeba Purity Vision před pár lety voněla mnohem víc, ale v průběhu času něco změnili a z nádherné květinové vůně se stalo cosi zvláštního, co můj nos "nepozře".
    Co do srovnání růžových vod - zkoušela jsem Apeiron, Saloos, Purity Vision a Dulcia. A nemyslím si, že je mezi nimi zásadnější rozdíl - snad kromě ceny a osobních sympatií k té které značce :-)

    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Priznám sa, že ja pleťové vody vôbec nepoužívam, toto je taká svetlá výnimka po dlhom čase. Ani mi až tak extra nevonia, takže možno skúsim skôr niečo krajšie voňajúce. Z tvojho komentára je zrejmé, že by som mala skúsiť nejakú od Sopahorie. Zatiaľ som skúšala len jojobový olej a zarazilo ma, že vôbec nevoňal. Trochu som si však zmýlila pojmy a dojmy keďže čisté prírodné oleje bez esencií nevoňajú. Nejakú ružovú vodu však predsa len ešte skúsim, možno Dulcia tá je slovenská tak aspoň podporím domáci trh. Vďaka za rady Bebe

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.