SOS odličovacie prípravky


Univerzálnosť je heslo, ktorým sa snažím v kozmetike riadiť čoraz častejšie. Nejako ma už nebaví mať preplnený byt produktmi, ktoré sa dajú použiť len na jeden konkrétny účel. Presne takto vznikla myšlienka dnešného článku, v ktorom vám predstavím tzv. SOS odličovače. Produkty, ktoré primárne v popise práce odlíčenie nemajú, no sú tak milé, že to skrátka dokážu aj bez toho.


TELOVÉ MLIEKO

Telové mlieko má doma asi každá z nás. Ja som v poslednom čase na krémovanie pokožky po sprche extrémne lenivá. O to viac využívam telové mlieka práve pri odličovaní. Pleť je po odlíčení hydratovaná a to je heslo, ktorým sa momentálne dosť riadim. Ešte v začiatkoch líčenia som v podstate nič iné ako telové mlieko na odlíčenie ani nepoužívala. Myslím, že pre suchší typ pleti je to fakt ideálne riešenie. Pre mňa je telové mlieko ako odličovač momentálne veľmi príjemnou zmenou.

PLEŤOVÝ GÉL

Áno, aj gélové produkty sa dajú použiť na odlíčenie make-upu. len prosím nie toho očného, to by nešlo. Pleťový make-up sa však dá hravo odstrániť s použitím akéhokoľvek gélu. Ja tento spôsob praktizujem skôr v letných horúčavách, kedy sa mi mlieka zdajú príliš hutné. Pokiaľ máte mastnejšiu pleť, skúste sa poobzerať po nejakom gélovom produkte príp. vyskúšajte ten, ktorým si čistíte pleť. Pokiaľ neobsahuje nejaké čiastočky, tak to pôjde a navyše ušetríte miesto v kúpeľni aj peniaze v peňaženke.



RUŽOVÁ VODA

Môj najnovší objav v pleťovej starostlivosti. Aj keď naše prvé rande s vodou nedopadlo podľa mojich očakávaní, postupne sme sa spoznali a teraz sa z tejto vody stala láska možno aj na celý život. Momentálne používam klasiku od Purity Vision, no doma už v zásobe čaká ďalšia od Dulcie. Ružovou vodou sa dá odlíčiť dokonca aj očný make-up, v očiach vôbec neštípe a niečo spraví aj s linkami. Nevýhodou tohto odličovača je asi len to, že odlíčenie trvá dlhšie. Pokiaľ sa však balíte na cesty a nechcete si so sebou brať celú kozmetickú výbavu, zbaľte toto.

OČNÝ ODLIČOVAČ

Asi sa pýtate, čo robí odličovač v tomto článku. Svojím spôsobom je to však tiež akýsi typ SOS produktu. Ja mám doma vždy nejaký špeciálny odličovač na oči, linky si skrátka žiadajú svoje. Nedávno mi však došiel klasický odličovač pleťového make-upu a s týmto očným sa všetko hravo zvládlo.

Univerzálnosť či minimalizmus sú heslá dnešnej doby a sama sa k nim v určitom zmysle hlásim. Mať menej zbytočností pôsobí lepšie aj na psychiku človeka. Pre mňa ako pre beauty blogerka je ťažšie udržať si optimálny počet kozmetických produktov, no snažím sa o to. A ako som nedávno zistila, špeciálne pleťové odličovače nie sú až taká nutnosť.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké rôzne alternatívne odličovacie prípravky používate. 

Komentáre

  1. Mne sa najviac na odlíčenie osvedčila 2-fázová micelárka od Garnieru. S ňou ide všetko dole, nech mám akýkoľvek silný make-up a hlavne, s čim mám problém, že neštípe v očiach :)

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to áno, to je taká moja klasika. Teraz som sa však zamerala na alternatívne produkty.

      Odstrániť
  2. Růžovou vodu mám velice ráda. Ten Balea odličovač jsem tuším měla, ale nesednul mi.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj :-) Ja si myslím, že multi univerzálnou vecou je kokosový olej - ja ho používam primárne na odlíčenie očného make-up, kde funguje fantasticky a navyše aj zhydratuje pokožku, dá sa použiť aj na telo, a aj na vlasy a ak si kúpiš taký bez vône a naberáš si ho na kozmetické úlohy napr. špachtličkou alebo lyžičkou, môžeš ho použiť aj na varenie.

    Mám otázočku - tá ružová voda vonia príjemne??? Mala som totiž ružovú vodu od soaphorie a tá neskutočne smrdela, s ružami to nemalo nič spoločné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kokosvý olej je perfektná vec, najlepšie mi sadol v starostlivosti o telo. Skúšala som sa ním aj odličovať a bol perfektný, oleje sú tie najlepšie odličovače. Avšak odličovanie očí týmto olejom mi nerobilo dobre, mala som také suché oči, niekedy ma dosť štípali. Táto ružová vodia vonia perfektne, trošku cítim aj alkohol, ale je skôr v pozadí.

      Odstrániť
  4. Také se mi osvědčilo tělové mléko na odlíčení, když mi došlo to pleťové :-) Odličovač Balea mi šíleně dráždnil oči,lepší alternativou je pro mě kokosový olej :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne zase ten kokosový olej v očiach nejako nerobil dobre, stále mi trochu zašlo do očí a mala som ich také suché.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.