Fantasy príbeh o totálnej nespavosti - Insomnia



Ako už iste viete, v máji som oslavovala narodeniny. Okrem kozmetických darčekov, ktoré mi zabezpečili materiál pre tento blog, som dostala aj knižný darček. Knihy čítam veľmi rada, dá sa povedať, že ich doslova jem. Túto som prečítala tiež kozmickou rýchlosťou čo svedčí o jej kvalitách. O akú knihu ide?



Od pre mňa veľmi cenného človeka som dostala fantasy knihu Insomnia. Napísala ju mladá slovenská autorka Vladimíra Šebová. Táto kniha predstavuje prvý diel trilógie, druhý je už napísaný a tretí sa hádam čoskoro objaví na knižnom trhu. 

Insomnia je z medicínskeho hľadiska termín označujúci poruchy spánku. Autorka však problém nespavosti riadne okorenila a vytvorila z neho trvalú nespavosť. Hlavná hrdinka Sara trpí totálnou insomniou, nielen, že spať nemôže, ona to dokonca vôbec nepotrebuje. Vďaka tomu má kopec voľného času a celý život je pre ňu ako jeden nekončiaci sa deň. Nepotrvá to dlho, kým zistí, že s týmto problémom nie je sama. Ako to už však býva, spôsobuje to aj komplikácie a do jej života vstúpi okrem lásky aj nebezpečenstvo. Toľko čo sa týka deja.

Samotná kniha sa číta perfektne, pútavo od prvej stránky po poslednú. Doslova sa od nej neviete odtrhnúť, čo bol presne môj prípad. Dej sa zamotáva, vždy sa objavujú nové skutočnosti a v momente, keď si myslíte, že viete ako to dopadne, niečo sa stane. Takéto knihy sa mi veľmi páčia, nerada viem od prvej stránky, ako príbeh skončí. 

Má však jedno mínus a tým je používanie nespisovných a neslušných slov v texte. Ja viem, aj evitovky sú písané týmto štýlom, no mne tam prekážali. Nebolo ich veľa, fakt len zopár, ale rušili ma pri čítaní. 

Knihu odporúčam všetkým milovníkov napínavých fantasy príbehov. Mňa táto kniha dostala, bola vymyslená, no nie kompletne a asi to ju robilo tak čarovnou. Pokiaľ sa niekedy utápate myšlienkou, že spánok vás len oberá o čas, máte pravdu, avšak bez neho sa fungovať nedá. Táto kniha vás navyše presvedčí o tom, že aj prebytok času má svoje úskalia. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste túto knihu čítali. Máte radi fantasy príbehy? 


Komentáre

  1. Ja spanok milujem, teda casto snivam, takze si neviem predstavit, ze by som on prisla, ale je to zaujimava myslienka :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Spánok je potrebný, toto je samozrejme sci-fi, ale perfektné.

      Odstrániť
  2. Kniha ma podla recenzie zaujala. Ak bude moznost, casom si ju urcite precitam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako vidím, tak sa nám páčia podobné knihy. Táto je relatívnou novinkou a už je tuším v predaji aj pokračovanie.

      Odstrániť
  3. Kniha vyzerá naozaj perfektne. Či už z hľadiska obsahu alebo recenzie. Určite sa po nej v obchode pozriem. A keď ma pár prečítaných strán zaujme, kupujem.

    www.lifi.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Táto ťa chytí od prvej stránky, tiež nemám rada knihy, kde čakám 100 strán, kým sa niečo stane. Táto je napínavá od prvej stránky.

      Odstrániť
  4. Už dlhšie rozmýšľam o tom, aké knihy budem čítať cez prázdniny a táto bude zrejme jedna z nich! Naozaj ma zaujala :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa chystám aj na pokračovania tejto knihy, je fakt perfektná.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.