Top 5 kultúrnych zážitkov v Bratislave


Drvivá väčšina vysokoškolákov, ktorí sú už v zabehnutom pracovnom procese tvrdí, že na nič nemajú čas. Školské časy boli vraj lepšie, ja tvrdím opak. Ako študentka som toho času kvôli školským povinnostiam mala pomenej. Momentálne pracujem a stále mám dosť času na to, aby som si ho vedela užiť po svojom. Ako iste viete, na istý čas som zakotvila v Bratislave a ponúkam vám teraz pár netradičných  miest a zážitkov, ktoré by ste rozhodne mali skúsiť. 

SALSA

Bratislava má hneď niekoľko tanečných škôl, kde sa môže každý amatér naučiť salsu. Ja som skúsila La Fiestu aj Noriku a obe tieto tanečné školy sú perfektné. Salsu pod ich vedením zvládne aj to najväčšie tanečné drevo. Ja síce hudobný sluch mám, no kopec kamarátov, ktorí sem chodili tancovať ako hudobné antitalenty to dali tiež. Okrem kurzov si navyše môžete svoje súčasné tanečné kreácie overiť aj prakticky na tančiarniach. 

Pre milovníkov spoločenských tancov odporúčam tanečnú v UPeCe na Mlynoch. Tanečnú tam vedie sympatická slečna Ivka, ktorej humor vás rozosmeje na každej hodine, aj keby ste boli v tej najväčšej depresii. 

KC DUNAJ

Tak toto je neskutočný podnik. Neustále sa tu niečo deje od Retro párty, cez rôzne prednášky a mojou top srdcovkou súčasnosti sú Cestovateľké kiná. Ide o prednášky, kde sa vždy rozoberá jedna konkrétna krajina. Na prednášky typu koľko tu žije obyvateľov, aké majú podnebie či kto v krajine vládne zabudnite. Prednáša sa formou veľmi zábavných prezentácií v podobe fotiek ľuďmi, ktorí v danej krajine istý čas žili. A tí prezentéri sú vynikajúci, jeden lepší a vtipnejší ako druhý.

LOĎOU NAPRIEČ DUNAJOM

Po Dunaji sa dá plaviť na rôzne smery - hrad Devín, Viedeň, Gabčíkovo a mnohé iné. Ja som už absolvovala Devín, dokonca dvakrát nakoľko patria hrad s jeho okolím k mojim srdcovkám. Tento rok sa chystám preplaviť sa cez slávne náplavové komory vodnej nádrže Gabčíkovo. Ak ste ju na vlastné oči ešte nevideli, tak tam skrátka choďte, je to unikát. 

MARTINUS

V Bratislave má veľmi strategickú pozíciu - nájdete ho priamo v centre mesta na Obchodnej ulici. Je to spojenie úžasnej a podľa mňa najlepšej predajne kníh s kaviarňou. Občas sem chodievam aj ako beauty bloger pracovať na svojich článkoch. Motivácia niekedy príde, niekedy nie, no to je vina pani múzy a nie kaviarne. Tak príjemný podnik ako je Martinus nájdete málokde.



STARÁ TRŽNICA

Miesto podobné KC Dunaju. Koná sa tu veľmi veľa rôznych akcií, koncertov, výstav a aj trhov. Budova pôsobí impozantne a ak ste už niekedy v Starej Tržnici boli, iste to chápete. Ja som tam bola nedávno na výstave Sashe.sk a bolo to neuveriteľné, na fotke môžete vidieť malú ukážku. Oplatí sa sledovať ich stránku, z programu si určite vyberiete. 

Úprimne nie som veľmi človek, čo by si šiel večer sadnúť do kaviarne. Láka ma niečo zažiť, aj keď kaviareň Martinus je výnimka. Momentálne ma najviac chytili plavby loďou a cestovateľské kiná v KC Dunaji. Ak ste aspoň trochu kultúrne či umelecky založený človek, potom sú tieto tipy vhodné práve pre vás. A vlastne, aj v prípade ak nie ste. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké kultúrne aktivity a podujatia v Bratislave radi navštevujete. Poznáte niektoré z dnes spomenutých miest. 

Komentáre

  1. Pekny clanok. Inak tiez viac chodim na vylety a rozne kurzy az teraz ked pracujem. Pocas studia na to nebol cas a ani peniaze.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka Mačka, som rada, že to vidíme rovnako. Predsa len to učenie nám z času dosť uberalo.

      Odstrániť
  2. S tým časom máš naozaj pravdu. Až teraz si konečne môžem dopriať niektoré koníčky a záujmy. Počas školy (hoci študujem aj teraz) sa to fakt nedalo. Jeden rok som sa dala na španielčinu, ale aj to bol problém, hneď keď začala skúškové.
    Do Ba nechodím zas úplne často a na kultúru väčšinou nie je čas. Ale v KC Dunaj som už bola a páčilo sa mi veľmi, takže pri najbližšej príležitosti sa chystám znova. Inak som skôr kaviarenský povaľač a vždy idem do môjho milovaného Mad Drop :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Chodiť na tanečnú je super. Ja som chcela teraz od septembra chodiť na balet, ale žiaľ, pracujem na smeny, takže... sa to nedá.=(
    KC Dunaj osobne nemám rada - strašné hipsteriny sa tam dejú, ale tak...je to otázka vkusu. Ja som ťažký introvert, takže ... nie je to úplne moja šálka kávy. Chodím tam akurát na burlesqu. Tie cestovateľské kiná sú tam tiež dosť strašné... ten priestor sa na to skrátka nehodí.=( Omnoho radšej mám cestovateľské kiná, ktoré robí Whiskey. Ak si ešte nebola, určite odporúčam.=) Robí ich v BA ale aj v iných mestách...
    Ja by som ešte odporučila sledovať menšie kiná- Nostalgiu či Lumiere. My sme si tak pozreli v kine Pulp Fiction, ale aj kórejský či izraelský film... dokonca premietali aj záznam z divadelného predstavenie Frankenstein s Benedictom Cumberbatch.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nostalgiu poznám, raz sme sa tam boli z práce s kolegami najesť. Viem, že je to aj kino, ale zatiaľ som túto možnosť nevyužila. Pozriem aj to Lumiere, príde mi to aspoň podľa názvu známe. No ak robíš na smeny tak hej je to ťažšie ale sú aj také tanečné kam nemusíš chodiť pravidelne. A vďaka za tip na tie cestovateľské kiná.

      Odstrániť
  4. Jéj veľmi príjemný článok, je milé prečítať si aj pozitívny článok na Bratislavu :)
    The Noela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak kam by sme šli keby sme boli len negatívny, ja som skôr optimista a tým sa riadim v každej oblasti.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.