Ako prebrať vlasy zo spoločenskej únavy


Svadby patria medzi udalosti, na ktoré sa všetci veľmi tešíme. Obzvlášť leto je pre svadby tým pravým obdobím. Keď idem na svadbu ja, venujem tomu náležitú prípravu. Premyslím si šaty, doplnky, líčenie a objednám sa ku kaderníčke. Inak tomu nebolo ani tento rok, kedy sme v rodine jednu svadbu mali. Okrem straty opätku bolo všetko tip-top. Aj môj účes sa vydaril, no vlasy dostali ako inak riadne zabrať. Podarilo sa mi vrátiť ich do formy a rozhodla som sa o tieto poznatky podeliť aj s vami.

Podľa rád z časopisov a internetu som si mala vlasy umyť okamžite po skončení akcie resp. na druhý deň ráno. Asi ma už poznáte, nespravila som to. Vlasy boli ešte v dobrej forme, neboli mastné a zbytočne ich vysušovať šampónom mi prišlo proti logike.

 ROZČESAŤ, ALE NEUMÝVAŤ

Môj prvý krok teda namiesto umytia bola príprava vlasov na ich umytie. Vzala som do ruky hrebeň so širokými zubami a vlasy pomaly, od končekov jemne rozčesala. Lak som z nich teda čiastočne vyčesala a moje vlasy nabrali týmto krokom krásny objem, takže umývať ich nebolo treba. Pri tom česaní však treba byť maximálne opatrní, vlasy sú veľmi suché takže ak to fakt nejde, použite tekutý kondicionér na zlepšenie rozčesávania. Ja som nepoužila nič a v takomto rozčesanom stave som vlasy nechala, kým neboli pri korienkoch klasicky mastné. Vtedy nastala fáza umývania.

Gliss Kur kondicioner ultimate repair

VLASOVÝ ZÁBAL PRED UMYTÍM

Pred umytím som vlasy opäť jemne rozčesala, no už za pomoci tekutého kondicionéra a olivového oleja. Moje vlasy boli vďaka laku extrémne suché, končeky rozštiepené a tak mi olivový olej prišiel ako dobrý nápad. Používam ho aj počas roka namiesto masky na vlasy a funguje úžasne, ak ho aplikujete na suché končeky vlasov, do dĺžok radšej nie. V tomto kondicionérovo-olejovom zábale som vlasy ponechala cca hodinu a šla do kúpeľne.


EXTRA VÝŽIVA POČAS UMÝVANIA

Úplne netradične som na mokré vlasy naniesla najprv kondicionér. Po tej vrstve laku si to fakt žiadali. Následne som si vlasy umyla trikrát šampónom, inak by som ten lak a všetko styling z vlasov dole nedala. Stále sa mi však zdalo, že tým vlasom niečo chýba a tak som im ešte dopriala výživnú masku, momentálne túto od Loreal. Maska sa o vlasy dobre postarala, vyživila ich, končeky trochu zacelila a hlavne, pomohla mi vlasy rozčesať.


HYDRATÁCIA A STAROSTLIVOSŤ PO UMYTÍ

Určite to poznáte, po náročnom účese je síce fajn vlasy umyť, no vyžadujú si mega dávku výživy a hydratácie. Na zlepšenie rozčesávania som opäť aplikovala trochu tekutého kondicionéru a ako finálny krok použila tekutý hodváb Biosilk. 

Vďaka týmto krokom sa moje vlasy spamätali a dali dokopy. Končeky sú už relatívne v norme, aj keď to ešte možno bude chcieť jeden olivový zábal. Ak ste aj vy svoje vlasy nadmerne zaťažili žehlením, kulmovaním, lakovaním a iným stylingom, skúste môj návod. Nie je to úplne tradičný postup, aký nájdete na internete, ale poznáte ma, rada skúšam nové možnosti. Tento postup sa mi veľmi páčil, nemala som s vlasmi žiadne trampoty a výsledný efekt sa dostavil.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké špeciálne kroky a prípravky používate po náročnom vlasovom stylingu. Zvyknete si vlasy po takejto námahe umývať hneď alebo trochu čakáte ako ja?

Komentáre

  1. Super tipy, ja vlasy väčšinou umývam po akciach pod sprchou, lebo ich mám stále po použití laku neskutočne polepené a pomotané... ale neskutočne, niekedy mám vtedy chuť odstrihnúť z nich polku :D
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám chuť ich ostrihať všetky. No len čo by mi potom ostalo, asi by som to ľutovala. Kedysi som to riešila veľmi radikálne, vlasy som si proste umyla, dala kondicionér a potom som ich nemohla rozčesať už nikdy. Teraz som skúsila iný postup a zabralo to.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.