Menší test korektorov

korektory

Každá žena by mala mať vo svojej kozmetickej taštičke aspoň jeden korektor. Ja som mierna výnimka a korektorov mám hneď niekoľko. Kedysi som používala len tie tuhé na zamaskovanie nedokonalostí. Neskôr som však objavila a pochopila zmysel aj tých tekutých. Dnes vlastním obe formy a rozhodla som sa trochu tie korektory medzi sebou porovnať. Ak teda práve hľadáte top korektor, čítajte pozorne.

Dermacol Matt Control

Aj keď ma už akné trápi len občasne, tuhý korektor musím mať vždy po ruke. Veľmi obľubujem korektory Catrice, no tentokrát som vyskúšala Dermacol Matt Control Corrector. Ide o tyčinkový korektor s krycím a zmatňujúcim účinkom. Na stránke dermacol.cz som dokonca zistila, že obsahuje zinok a má antiseptické účinky. Môj je v odtieni 01, čo bleduľkám s ružovým podtónom hravo sadne. 

Nakoľko je moja pleť už v celkom dobrom stave, korektor používam skôr príležitostne. Perfektne splynie s make-upom, pleť zbytočne nevysušuje, dobre sa nanáša a fakt kryje. Niekedy ho používam aj na očné viečka ako podklad pod očné tiene. Na tento účel je fajn, no zvykne sa trochu zlievať. Či dokáže vďaka svojmu zloženiu nejako zlepšiť akné to netuším, skúšala som to párkrát a u mňa to nefungovalo. Pre mňa je to skôr taký priemerný korektor, čakala som trochu viac.

Hodnotenie: 3/5 bodov, priemerný korektor.


Max Factor Pan Stick

Ďalším tuhým krycím produktom je tuhý make-up od Max Factor - Pan Stick. Má vysoko krycí účinok, čo môžem len potvrdiť. Oficiálne je to vlastne make-up, no na tento účel ho nepoužívam. Vlastne mi tento korektor tak nejak nesedí. Aj keď výrobca uvádza, že ide o krémový produkt, na mojej pleti doslova sedí, nevie sa do nej vsiaknuť a extrémne vysušuje. Použila som ho párkrát a ani netuším, čo s ním spravím. Moja pleť je po ňom okamžite extrémne suchá, tvoria sa mi šupinky a nemôže mi ani ten najhydratačnejší pleťový krém. Za mňa od Max Factor veľké sklamanie, ich make-upy sú skvelé, no toto nejako nevyšlo. Okrem krycieho efektu na ňom nič nevidím.

Hodnotenie: 1/5 bodov, veľmi slabý produkt


bourjois radiance korektor

Posledným korektorom v mojej zbierke je tekutý Bourjous Radiance Reweal concealer. Na blogoch sa tento korektor objavuje často. Ide o rozjasňujúci tekutý korektor, ktorý by mal dodávať pleti hydratáciu. Nejaké extra krycie účinky od neho nečakajte, jeho hlavnou úlohou je pleť rozjasniť. Nanášam ho beauty blenderom pod oči a niekedy aj na viečka a poviem vám, fakt rozjasňuje. Očné okolie je okamžite viditeľne svetlejšie, ten efekt spozorujete aj voľným okom. Len si treba dať pozor na množstvo.

Mne korektor vyhovuje, niečo tak super rozjasňujúce som dlho hľadala. Ak ho porovnám s korektorom Catrice Camouflage tekutým, tak tento rozjasňuje viac. Na druhej strane však kryje omnoho menej ako spomínaný korektor od Catrice. Jeho odtieň je svetlý, no podtón nie je ružový, je skôr neutrálny, no našťastie na mne počas dňa nemení farbu. Myslím, že korektor je super, no ja budem asi hľadať niečo, čo rozjasňuje aj kryje zároveň.

Niekedy sa tento korektor nedá zohnať v drogérii či parfumérii, ja som si ho objednala cez e-shop www.notino.sk. 

Hodnotenie: 4/5 bodov, veľmi dobrý.

Ak váhate, aký typ korektora si kúpiť, zvážte typ pleti. Suchšej sedia viac krémové a tekuté formy, mastnejšej pleti tie tuhé. Na druhej strane však do oblasti očného okolia iné ako tekuté korektory neodporúčam. Pokožka je v tejto oblasti veľmi jemná a tuhými korektormi by sme ju mohli zbytočne vysušiť a natiahnuť a to predsa nechceme. Čo sa týka krytia nedokonalostí, tu rozhodne odporúčam skôr tuhé formy korektorov. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aký korektor najradšej používate a prečo. Vyhľadávate viac krycí alebo rozjasňujúci efekt? 

Komentáre

  1. Dermacol jsem taky zkoušela, a názor mám stejný jako Ty - průměr :) teď mám nejradši k maskování pupínků camouflage - Artdeco (ten zakryje opravdu všechno!) a také Double Wear korektor od Estée Lauder. Na rozjasnění pod oči používám korektory od Essence, zkoušela jsem i nějaké dražší, ale výrazný rozdíl oproti Essence nevidím :) hezkou neděli!H.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Artdeco by mohlo byť dobré aj keď o korektore tejto značky počujem po prvýkrát. Estée Lauder je určite skvelý, no zdá sa mi zbytočne drahý. Možno to Artdeco skúsim.

      Odstrániť
  2. Dermacol korektor je celkom dobrý ale dosť ma hnevá že sa rýchlo minie....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne vydržal dosť dlho, avšak používam ho asi najmenej zo všetkých takže asi preto.

      Odstrániť
  3. Ja použivam korektor strašne málo a jediný, ktorý mám je od avonu myslím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten korektor od Dermacol jsem také měla a byla jsem s ním spokojená, ale naprostá topka je pro mě korektor od Catrice :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.