Prírodný očný balzam Manufaktura

ocny balzam manufaktura

Očné krémy beriem ako prevenciu vzniku vrások. Vždy si vyberám také, ktoré majú čo možno najlepšie zloženie a sú bez obmedzenia veku. Nejaký anti-age efekt mi predsa len netreba a trochu sa takýchto produktov bojím. Pri očných krémoch je trochu ťažké určite tú správnu vekovú hranicu odkedy by sa mali začať používať. Podľa mňa je to niekedy okolo 25ky, ale je to individuálne ako celá starostlivosť o pleť. Ja som do tej svojej zaradila opäť jeden prírodný očný produkt značky Manufaktura. 


Manufktura je česká značka prírodnej kozmetiky. Z produktov na oči som v jej sortimente objavila Revitalizujúci očný balzam. Je vhodný pre všetky typy pleti , obsahuje marhuľový olej, vitamín E a beta-glukán. To však nie je všetko, čo sa týka zloženia, podrobnejšie si ho môžete preštudovať na ich stránke. Ja som ho kúpila v kamennej predajni v bratislavskom Auparku.  

Balzam sa dávkuje prakticky pomocou pumpičky. Je bielej farby a čo sa týka vône, tak tá je fakt veľmi jemná čiže určite aj citlivá pleť by ju zniesla, ja ju takmer necítim. Balzam je veľmi ľahký a vláčny až sa mi nezdá, že je to fakt prírodný produkt. Čakala som niečo trochu hutnejšie, toto má konzistenciu asi ako bežné očné krémy z drogérie. Napriek tomu sa fakt dobre vstrebáva a očné okolie hydratuje. 

Zvykla som si tento balzam používať tak ráno ako aj večer. S make-upom sa dobre znáša, rýchlo sa do pokožky vstrebe takže netreba po aplikácii príliš dlho čakať, čo ráno veľmi oceňujem. Svoju úlohu hydratácie plní perfektne, avšak ak som mierne nevyspatá a mám kruhy pod očami, tak s tými mi krém nepomôže. V tomto smere sa mi osvedčil skôr kofeínový krém Dulcia.

Hodnotenie: 3/5 bodov, priemerný produkt.

Sama si nie som úplne istá, či by som si tento krém kúpila znovu. Efekt má rovnaký ako iné bežné očné krémy, avšak prírodné zloženie by ma možno predsa len presvedčilo. Asi najlepší očný krém pre mňa teda zatiaľ ostáva ten už spomínaný od Dulcie. Avšak ako poznám svoju blogerskú dušu, skúšanie nových očných krémov mi skrátka nedá spať.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aký je váš obľúbený očný krém. Kupujete radšej prírodné či konvenčné krémy? Skúšali ste tento očný balzam od Manufaktury?


Komentáre

  1. Skoda,ze si neuviedla cele zlozenie -aspon na foto. Tak by sme vedeli ci ide alebo nejde o prirodny produkt. Podla mojich poznatkov Manufaktura prirodnu kozmetiku nema - len pouziva viac prirodnych latok. Takze to zdanie, ze to nemusi byt prirodny produkt moze byt opodstatnene. Dobre ocne kremy ma napr. Eucerin, alebo z prirodnej kozmetiky Joik.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš tak zjavne sa informácie o Manufakture nejako skresľujú. Ja som ju mala zaradenú medzi prírodnú kozmetiku, no po tomto kréme fakt váham či je to pravda. Ten Joik som u teba čítala a ešte na pár ďalších blogoch takže asi ho vyskúšam alebo sa vrátim k tomu Dulcia očnému krému.

      Odstrániť
  2. Ano je yo pravda co ta slecna vyssie pise . Manufaktura nie je uplne bio prirodna kozmetika. Neda sa o tej znacke toto tvrdit,ma vela skodlivych zloziek. Maju super rozne vone a rozne vyrobky ktore su lakave. Ale ingrediencie nie su na 100% prirodnej zlozke bohuzial. Dulcia,soaphoria, havlikova apoteka a este ine dalsie tym sa da verit su na 100% na prirodnej baze a certifikovane 😉

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru no ten krém je toho fakt dôkazom. Neprišiel mi vôbec nejaký skvelý. Vrátim sa k Dulcii.

      Odstrániť
  3. Este by som dodala,nehovorim ze manufaktura je zla kozmetika mam a mala som zopar kuskov ale niekedy mam pocit ze vo velkom sa chcu prezentovat aka su prirodna kozmetika co vobec nie je pravda a takto chcu ludi nalakat a bohuzial skoda ludia uveria. Aj ceny maju prehnane. Nato ze su obycajna kozmetika.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ceny majú fakt vysoké, na môj vkus až príliš. Mám však rada ich krémy na ruky a celkovo sa mi tá značka zdá sympatická, ale mám s ňou také zmiešané pocity. Ich slávny pivný šampón mi vôbec nesedel.

      Odstrániť
  4. Ano take ako krem na ruky nohy je okej... este nejake mydla som mala. Marketingovy tah maju skvely lakaju roznymi vonami jeden mesiac marhula potom mojito toto tamto ..lakaju obalom...taze...a tiez som mala ten sampon.tiez mi nesadol.. aj sampon s nejakym vinom ci co to bolo take cervene to bolo..ani jedno ani druhe mi nesadlo. Vona super ale nic viac.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Manufakturu příliš nekupuji a oční krémy už vůbec ne. Ale občas zajdu omrknout sezónní limitky :-) spíš skončím u solí do koupele a tuhých mýdel.
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Když nad tím tak přemýšlím, nejsem schopná datovat můj první oční krém. Používám je už asi milion let a nechci domýšlet, jak bych vypadala, kdybych o ně nikdy nezavadila :-)

    A přidávám se ke chvále kofeinového krému Dulcia. Je to fakt pecka :-)

    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.