Vianočná knižná nádielka - Hypersomnia a Šlehačková oblaka


Vianoce bez kníh by akoby Vianocami ani neboli. Rada ich darujem a ešte radšej ich ako darčeky dostávam. Do čítania som skrátka blázon. Nedávne sviatky mi tak priniesli ďalšie kúsky do zbierky. Avšak ako inak, už je po nich resp. sú už prečítané. Ešte šťastie, že ku knihám sa po istom čase dá vrátiť znova. Keď však dostanete knihy, ktoré fakt veľmi chcete, nečudo, že sa prečítajú takmer ihneď. Inak tomu nebolo ani v prípade týchto dvoch kníh, ktoré vám dnes predstavím.


Hypersomnia Vladimíra Šebová

Mladá slovenská autorka fantasy príbehu Insomnia už vydala jeho druhý diel. Insomia ma doslova pohltila a človek, ktorý mi ju dal, ma evidentne dobre pozná. Takéto knihy pútavé od prvej stránky po poslednú sú presne pre mňa. Postavy autorka zachovala, opäť sa stretávame so Sarou a Bartonom. Väčšina deja sa premiestnila z Londýna do Los Angeles. Evidentne aj tu medzi hercami sa nachádza veľká skupina insomnikov. Navyše sa v hypersomnii do príbehu zapletie Sarin pokrvný otec, tiež insomnik. Viac vám už prezrádzať nebudem, no kniha je fakt skvelá. 

Túto trilógiu by som prirovnala k Divergent od Veronici Roth. Rovnako pútavé, dych vyrážajúce scény. Veľmi zaujímavý a dôkladne premyslený dej bez zbytočných obkecov toho, ako postavy vyzerajú či ako sa momentálne tvária. Nejaké opisy tam sú, ale rozhodne nič na 10 strán, čo by vás nudilo. Ja sa môžem len poďakovať jednému fešákovi, že mi tak skvelé knihy vybral a daroval.



Šlehačková oblaka od autorky blogu TerezainOslo

Druhou vianočnou knihou ma obdaril brat. Tak trochu som mu načrtla, čo by som chcela, no neverila som, že to aj dostanem. A tak mám aj ja Šlehačkovú oblaku od Terezy Salte, autorky úspešného blogu TerezainOslo. Tereza sa rozhodla odísť z Prahy do Nórska a začať tu svoj život. Šla sem trénovať gymnastiku, v ktorej je fakt dobrá, zaľúbila sa tu a na istý čas tu ostala. Aktuálne sú už opäť aj s manželom v Prahe. Založili si tu svoj biznis a aktuálne už vychovávajú aj chlapčeka. 

Aby ste chápali, jej blog veľmi nesledujem. Počula som o ňom aj som si niečo prečítala, ale po knihe som túžila nezávisle od blogu. Jednoducho ma zaujímalo, ako vyzerajú knihy blogerov.

Šlehačková oblaka je taká pozitívna, inšpiratívna kniha z bežného života. Nejde o žiadnu rozprávku, Tereze dokonca umrela mama a sama viem, aká veľká strata to pre človeka je. Na to, že Tereza nie je originál spisovateľka a ide o jej prvú knihu sa mi zdá veľmi dobrá. Aj ten štýl písania sa mi páčil, je vidieť, že Tereza má písanie v krvi. Kniha ma zo začiatku bavila, potom tu boli aj trochu nudné pasáže, ale ku koncu to opäť nabralo zaujímavý spád.

Obe knihy sa mi páčili, no tá Hypersomnia predsa len o niečo viac. Zo Šlehačkovej oblaky som pozitívne prekvapená, čakala som možno ešte trochu viac životnej motivácie, ale na začínajúcu autorku je kniha fakt dobrá.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste tieto knihy čítali a ak nie, aká kniha si v poslednej dobe získala vaše srdce.

Komentáre

  1. Na Hypersomniu sa chystam. Zvlastne vsak, ze som ju nikdy nevidela v knihkupectvach aby som si v nej prelistovala a zistila, ci mi sedi styl pisania. Najblizsie sa budem musiet spytat predavaciek. Co sa tyka druhej knihy, tak ta ide uplne mimo mna.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V Martinuse ju mávajú vystavenú v oddelení Fantasy tuším tak sa skús spýtať. Je dobré prelistovať si knihu a zistiť, či to je alebo nie je podľa nášho gusta.

      Odstrániť
  2. Teda nic z toho jsem nečetla, ale u všech slyším o té knize šlehačková oblaka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Trochu to ovyplnilo aj mňa resp. vďaka blogom a youtube kanálu Martinus som sa o tejto knihe dozvedela.

      Odstrániť
  3. Nečítala som ani jednu, ale zaujala ma Hypersomnia ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Táto trilógia sa číta sama, ani sa nenazdám a je po knihe. Už sa teším na záver.

      Odstrániť
  4. Skvela kniha, odporucam

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.