Nedeľné beauty okienko - 5 krokov zimnej starostlivosti o pleť



Zima nás vždy prekvapí a zmení naše zabehané rituály. Prekúrené miestnosti, klimatizácia a do toho studený, mrazivý vzduch vonku vedia s pleťou narobiť poriadnu šarapatu. Z mastnej sa stane suchá, vytvoria sa šupinky a my hľadáme cesty, ako z toho von. Presne tento scenár sa u mňa deje každý rok, pleť sa vysuší a ja musím svoju pleťovú rutinu zmeniť. Ľahké textúry nahrádzajú hutnejšie a výživnejšie krémy či oleje. Túto zimu som objavila novú 5 krokovú starostlivosť vďaka ktorej je moja pleť opäť vo forme.

TONER

Tie som ja nikdy nepoužívala a nechápala som, čo na nich všetci  vidia. Problém bol v tom, že po aplikácii pomocou tampónov, ostala polovica produktu na tampóne a na pleť už proste nezvýšilo. Avšak potom som videla jedno video Katky zo Zrkadielka a tá radila nanášať toner rukami priamo na pleť alebo pomocou gázy. Ja som skúsila ruky a od tej doby už toner cítim. Momentálne používam hlavne Jarischov roztok z lekárne. Obsahuje glycerín a kyselinu bóritú, je lacný a pleť citeľne hydratuje.

SÉRUM

Na séra ma namotala opäť Katka. Moje prvé bolo značky Bioderma, no prišlo mi dosť silikónové. Momentálne používam sérum od Bielendy. Nanášam ho v malom množstve na krk a dekolt a pleť je na pocit okamžite hydratovanejšia. Na sérach sa mi páči, že sa okamžite vstrebú do pleti, čiže nehrozí žiaden mastný efekt. V blízkej dobe chcem určite skúsiť nejaké sérum od značky The Ordinary.

RUŽOVÁ VODA

Prípadne iná kvetinová voda na pleť. Až sa sérum vstrebe, nastriekam si pleťovú vodu. Nejaký extra hydratačný efekt na moju pleť tie ružové nemajú, no pre nanesenie olejov či fixáciu líčenia ich používam rada. Navyše vôňa ružovej kozmetiky je niečo pre mňa.


PLE'ŤOVÝ OLEJ

A nasleduje olej, niečo vraj len pre suchú pleť. Tá moja je mastná, suchá nikdy nebude avšak aj tak si s olejmi rozumie. Oleje sú totiž vhodné pre všetky typy pleti, treba si len vybrať ten svoj. Ja mám momentálne šípkový olej slovenskej značky Modrá púpava. Na blogu Bielej Mačky som sa dočítala, že si poradí aj s jazvami po akné. To je vlastne jediná nedokonalosť, ktorú na pleti aktuálne mám. Olej aplikujem na navhlčenú pleť, jedine tak sa do nej skutočne vstrebe. Predtým som oleje nanášala na sucho, no nebola som spokojná, sedeli mi na pleti. Šípkový olej nejako extra nevonia, no účinky na pleti vidím hneď. Jedine moje suché čelo si po tomto oleji pýta ešte niečo nevyše.


HYDRATAČNÝ KRÉM

Kedysi som používala jedine krémy, žiadne kroky pred ani po. Keď si na to dnes spomeniem, až sa za seba hanbím. Krémy totiž vytvárajú akýsi štít na to, aby mohli ostatné produkty pracovať. Asi tak hodinku po nanesení pleťového oleja nanesiem ešte na suché časti pleti krém Skin Food. Nerobím to vždy, niekedy krém po oleji už neaplikujem, ale vraj by sa to malo. Skin Food je fakt potrava, mega dávka výživy pre pleť. Poradí si aj s extrémne suchou pokožkou od mrazu či šupinkami. Je to proste trieda, navyše prírodná.


V lete by som si takýto postup nevedela predstaviť, avšak zima je špecifická. Vtedy sa moja pleť akosi upokojí, prestane sa mastiť a začne sa naopak vysušovať. Dokonca aj s pleťovým púdrom musím byť v zime obzvlášť opatrná. Momentálne som dokonca na stope nejakému hydratačnému make-upu, ktorý by stav pleti nezhoršil. Tak uvidíme, ako táto stopárska akcia dopadne.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké špeciálne kroky v zimnej pleťovej rutine podnikáte vy. Aký produkt považujete za svojho zimného záchrancu?

Komentáre

  1. Mojej problematickej pleti paradoxne vyhovuje čo najjednoduchšia starostlivosť. Takze ak mám na sebe makeup, odlicim ho ružovou Biodermou, pleť si vycistim pomocou Carbon mydla od Soaphoria a na noc nanesiem upokojujúci krém od A derma. :) Ráno zase používam mydlo a nanesiem nejaký ľahší krém, momentálne fluid od Lavery. Plus raz za týždeň maska, ktorá je z kvetinovej vody a zeleného ilu od Soaphoria :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V lete ani ja nepotrebujem nič extra, avšak zima má svoje špecifiká. To mydlo od Soaphorie som počula, že je dobré, určite ho vyskúšam.

      Odstrániť
    2. Mám už druhé balenie, nič mi tak nepomohlo s cystickým akné ako toto, takže určite skús. :) Ale treba potom dobre hydratovať, dosť sťahuje, no pleť naozaj vyčistí, máš po ňom taký špecifický pocit.

      deerly lost / blog instagram

      Odstrániť
  2. Ja používam na pleť čistiace kombo od weledy, mandľový olej na odlíčenie, makový olej od havlíka na hydratáciu, avokádový krém od navie, sprej od havlíka a očný krém od pompom natur :)

    Nie vždy použijem všetko naraz, striedam to a moja pleť je opāť vo forme :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako vidím, tak samá prírodná kozmetika, čo je skvelé. Tiež toho používaš viac, v zime sa to však iba s krémom však nedá. Makový olej znie zaujímavo aj tie čisiace produkty Weleda.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.