Ako som si nafarbila vlasy prírodnou farbou


Hnedé vlasy mám už pekných pár rokov, tuším 7 alebo aj viac. Predtým som patrila k blond slečnám, no to je už minulosťou. S touto svetlo hnedou sa cítim ako ryba vo vode. Navyše mi tá farba takmer vôbec neodrastá takže pravidelné farbenie sa ma netýka. Z času na čas však dostanem chuť oživiť odtieň a vtedy príde na rad môj obľúbený hnedý šampón na vlasy. Keďže som však už dlhšie zástanca skôr prírodnej kozmetiky, rozhodla som sa ísť touto cestou aj pri farbení. Siahla som po značke Herbatint. Ako to dopadlo?


Na túto farbu som čítala viaceré recenzie od blogeriek, ktoré s prírodnou kozmetikou fungujú už dlhší čas. Kamarátka ju tiež vyskúšala a tak som si povedala, že to vyskúšam tiež. Výber odtieňa bol trochu random, netušila som presne, čo mám očakávať. Zvolila som si teda odtieň N6 Tmavú blond. Musím priznať, že som si vybrala dobre. Navyše chytili moje vlasy krásne zlaté odlesky čo som nevedela dosiahnuť žiadnou bežnou farbou.



ROZDIEL OPROTI KLASICKÝM FARBÁM

Ten je výrazný. V prvom rade farba vôbec nesmrdí, takže sa pri jej aplikácii nejdete zadusiť. Nanáša sa tiež úplne inak ako bežné farby a to ma trochu zaskočilo. Farba je veľmi riedka, pripomína čistiaci pleťový gél a vďaka tomu netušíte, či ste ju už naniesli alebo ešte nie. Avšak mokrý efekt uvidíte a keď farbu trochu našúchate, objaví sa pena. To som už vedela, že farbu na vlasoch mám. Treba ju však nanášať opatrne, mne kvapla všade možne, aj na oblečenie, ale vyprala sa vcelku dobre. 

Doba pôsobenia je 20 - 40 minút a potom sa môžete tešiť na výsledok. Farba ma vyšla na skoro 12 EUR, no je veľká čiže vystačila aj na moje dlhšie vlasy. Bežných farieb si musím vždy kupovať dve balenia čiže mi to príde cenovo takmer rovnaké. Okrem toho máte v balení aj šampón a kondicionér, ktoré vám vystačia na viac ako len 1 použitie. Balenie je žiaľ sáčkové, čo je pre mňa maximálne nepraktické.

VÝSLEDNÝ EFEKT

Musím priznať, že som bola nadšená. Farba mi perfektne sadla, nebola príliš tmavá ani príliš svetlá. V podstate môj pôvodný odtieň príliš nezmenila, frajer to ani nepostrehol a v práci iba jedna kolegyňa. Najlepšie je, že vlasy chytili krásny zlatistý odlesk. Moje vlasy vyzerajú po tejto farbe veľmi prirodzene. 

Všimla som si ešte jeden efekt, farba dodala mojim vlasom objem. Pôsobia hustejšie na pohľad i na dotyk. Je to zvláštne a neviem si to vysvetliť. 



NEVÝHODY

Samozrejme aj tu som natrafila na pár vecí, ktoré by sa dali vylepšiť. Moje vlasy sú ako viete skôr mastné, no po použití tejto farby sa mi vysušili ako ešte nikdy. Môj šampón Palette sa môže schovať. Momentálne používam skôr hydratačné šampóny, aby som vlasy dostala do normálu. Netuším, či je to bežný efekt, no od prírodnej farby som niečo také skrátka nečakala. Mastia sa mi síce stále rovnako, no pri umývaní sú zároveň extrémne suché. Asi aj z tohto dôvodu ma vlasová pokožka po farbení svrbela, ale tento efekt pozorujem vždy, keď mám vlasy čerstvo nafarbené.

Rovnako som nebola príliš nadšená ani s priloženým šampónom. Moje vlasy boli po ňom rýchlo mastné a preto som siahla po osvedčenom Yves Rocher na farbené vlasy. Kondicionér sa mi zdá dobrý, no šampón bude vhodný asi pre extrémne suché vlasy. 

ZÁVER

Farba ma zaujala, dodala vlasom objem a vyčarila zlaté odlseky. Z tohto som fakt nadšená. Na druhej strane mi však moje vlasy extrémne vysušila a nie som si istá, čo môže byť príčina a ako si s tým poradím. Raz ročne sa to určite dá prežiť, no možno ak si vlasy farbíte pravidelne tak to nebude úplne pre vás. Ja viem, že farbenie vlasy všeobecne ničí, no suchosť som doposiaľ nikdy nezaznamenala. 

Hodnotenie: 4/5 bodov.

Na záver som zvedavá, či ste už túto farbu skúšali. Tiež boli vaše vlasy po aplikácii extrémne suché?
Ako ste na tom s prírodnými farbami?

Komentáre

  1. Já osobní zkušenosti s touhle barvou nemám, ale má mamka ano a ta s ní byla natolik spokojená, že barvu používá stále dokola :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Páni tak to rada počujem, ja ešte uvidím nakoľko mi vysušila vlasy. Nevieš či tvoja mamka spozorovala na vlasoch rovnaký efekt?

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.