3 beauty oleje, ktoré doma musíte mať

Prirodne oleje

Oleje sa postupne vracajú na vrchol svojej slávy. V dávnych dobách ich ženy používali ako súčasť beauty rituálov. Potom sa na ne zabudlo resp. panovala fáma, že sú vhodné iba pre suchú pleť. Dnes už vieme, že to vôbec neplatí. Navyše, oleje sú všestrannými pomocníkmi. Viete ich využiť v kuchyni, ale aj vo svojej dennej beauty rutine. Dnes vám ukážem tri oleje, ktoré by nemali chýbať v beauty výbave žiadnej ženy. 

Purity Vision kokosový olej

Začnem trochu netradične a to abecedne kokosovým olejom. V posledných rokoch sa tento olej teší obrovskej obľube. Nájdete ho dostupný bežne v drogérii a okrem varenia sa dá všestranne využiť. Vie vám vybieliť zuby, skvelo hydratuje a vyživuje pokožku a je vhodný aj na odličovanie. Veľmi často o ňom počúvame aj v súvislosti s vlasmi, kokosový olej je totiž skvelo maskou na vlasy. A teraz v letných časoch dokonca dokáže upokojiť aj spálenú pokožku. 

Mne sa osvedčil hlavne v starostlivosti o telo. Je skvelý na holenie, žiletka po ňom krásne kĺlže a navyše nohy zároveň aj hydratuje. Ak mi to nestačí, tak si po holení nanesiem ešte jednu tenkú vrstvu oleja. V zime mi kompletne nahrádza akékoľvek telové krémy či mlieka. Aj v lete by bol super, len vtedy mi akosi oleje trochu prekážajú. Predsa len nosím skôr krátke strihy. Ak starostlivosť o telo, tak určite kokosový olej. Nedávno som sa rozhodla skúsiť ten od českej značky Purity Vision. Vonia krásne, len v lete sa mi samozrejme vplyvom tepla topí. Ideálne je ho držať v chladničke. 

Olivovy olej

Nasleduje môj milovaný vlasový olej - olivový olej. Určite viete, že práve tento olej dokáže zachrániť vaše rozštiepené končeky. U mňa úplne vytlačil z diania akékoľvek vlasové masky. Nanesiem si ho pred umytím do končekov, končeky trochu navlhčím aby sa olej lepšie vstrebal a chvíľu počkám. Následne vlasy umyjem a ten výsledok je neskutočný. Okrem toho využívam olej aj v kuchyni takže o vlasovú masku mám vždy postarané. Pozor len na množstvo, ak to preženiete, môžu sa vám vlasy zbytočne mastiť. 

Aj tento olej je vhodný tak ako všetky ostatné na odličovanie. Záleží čo preferujete. Na pleť som ho neskúšala i keď aj toto využitie je možné. Holenie s ním ide tiež ok, ale kokosový mi v tomto smere robí o niečo lepšiu službu.

prirodna kozmetika sipkovy olej

To najlepšie nakoniec - šípkový olej. Ok ten možno v kuchyni nevyužijete takže jeho kúpa sa môže zdať mierne riskantná. Opak je však pravdou. Tento olej patrí totiž medzi suché typy olejov a vďaka tomu sa hodí pre všetky typy pleti, vrátane tej mastnej. Podľa mňa je vhodný hlavne v starostlivosti o pleť. Vyhladzuje vrásky, zosvetľuje pigmentové škvrny a dokonca odstraňuje jazvy po akné. V telovej starostlivosti pomáha hojiť rany a tiež zjemňuje strie. 

O šípkovom oleji ste už na blogu počuli, je to môj pleťový miláčik. Jazvičky po akné mi krásne vyzmizíkoval. Nanášam ho ako nočnú starostlivosť o pleť, niekedy aj na očné okolie. Fakt nie je extra mastný, ak ho aplikujem s vodou vie sa rýchlo vpiť do pleti. Okrem toho sa s ním veľmi rada aj odličujem. 

Môj život bez olejov si už akosi neviem predstaviť. Na trhu je ich obrovské množstvo a stále pribúdajú nové, o ktorých existencii som doposiaľ vôbec nepočula. Najbližšie sa chystám na squalane, teraz sa o ňom dosť píše tak uvidíme, či stojí za to. 

A čo vy a oleje? Používate nejaké alebo sa im skôr vyhýbate? Ktorý je váš najobľúbenejší?

Komentáre

  1. Já mám dma oleje od Saloos a jsem s nimi docela spokojená. :)

    Deni ze stránky Lifestyle and beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Saloos majú skvelé oleje, môj prvý pleťový olej som si kúpila práve od nich.

      Odstrániť
  2. Kokosový olej mám doma skoro pořád a dále jsem donedávna měla i ricinový na řasy a obočí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Počula som, že ricínový je účinný na obočie, no neskúšala som zatiaľ.

      Odstrániť
  3. Na oleje nedám dopustiť, doma mám arganový, moringový, ricínový, kokosový, konopný, ružový, olivový, makový a kedysi aj úžasný marulový :) striedam podľa potreby a podľa časti tela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super, tak vidím, že sa v olejoch už fakt vyznáš. Ten moringový je taký nevšedný no vraj je dobrý takže možno ho skúsim.

      Odstrániť
  4. Kokosový aj olivový mám doma, to proste musíš mať doma ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mám doma hodně olejů, většinou jsem je dostala k otestování, ale většina z nich mi nesedne, tedy alespoň ne na pleť a to mám pleť suchou. Na druhou stranu, kokosový olej mám doma pořád a používám jej na podrážděnou pokožku. Na spálenou kůži od sluníčka jsem jej nezkoušela, ale na dovče to určitě prubnu :) Ten šípkový olej bych i zkusila, ale jak říkám, oleje mi prostě nesednou a vím, že bych asi byla zklamaná

    CZECHHONEY - V.'s World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak poradiť olej na suchú pleť úplne neviem nakoľko môj typ pleti je úplne iný. Avšak na telo sa dá použiť prakticky akýkoľvek olej. Špeciálne ten kokosový sa mi zdá na telo ako uliaty.

      Odstrániť
  6. Kokosový i olivový olej má u mě doma své místo stále :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ma teší, tiež musím mať tieto dva oleje stále doma.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.