Kondicionér bez parabénov a šampón s keratínom

Starostlivost o vlasy

Mastné vlasy nie sú veru žiadna výhra. Vyžadujú si častejšie umývanie a dôkladné chápanie toho, aké zložky im vyhovujú a aké škodia. Myslím si však, že takáto analýza je potrebná pri každom type vlasov. Tie moje sú mastné, no dá sa povedať, že ich už viem udržať na uzde. Začala som totiž, tak ako v prípade mastnej pleti, používať viac hydratačné produkty. To aké konkrétne sa dočítate v dnešnom článku. 


Joana Keratyna sampon

Šampón Keratyna som si doniesla z Poľska, u nás ho žiaľ nekúpite i keď túto značku Joanna registrujem v drogériách Teta. Konkrétne tento šampón sa však na pultoch slovenských predajní zatiaľ nenachádza. Jeho cena bola mega priaznivá takže som neváhala. Síce mi nebolo jasné, ako miniem 400 ml, ale spravila som výnimku. Kamoška ho mala a bola s ním spokojná takže som dala na jej odporúčania. 

Samotný šampón má síce v zložení nejaký silikón, no v tomto prípade mi to nejako nerobí škodu. Ako už vieme, silikóny síce vyhladzujú povrch vlasov, no zároveň ho zbytočne zaťažia a vlasy sú tak mastné skôr, ako je treba. Na druhej strane však obsahuje keratín a teda bielkovinu, ktorá sa nachádza v našich vlasoch prirodzene a zodpovedá za ich kvalitu.

Vôňa šampónu je krásna, mierne sladká, no príjemná. Pení perfektne a na jendo použitie ho potrebujete fakt málo. Vlasy umýva dobre a dokonca sa mi aj ľahšie upravujú a sú menej zamotané. Môj vysnívaný objem dodáva tiež a v časoch, kedy som mala vlasy extra suché už pri korienkoch vďaka prírodnej farbe mi ich dokázal dať do poriadku. 

A mastenie vlasov? Nuž nezdá sa mi, že by boli mastné príliš skôr ako s inými šampónmi. A to je originál určený na poškodené vlasy, na mastné vôbec. U mňa teda v skúške obstál a až pôjdem do Poľska najbližšie, určtie si kúpim ďalšie balenie. 

Hodnotenie: 5/5 bodov, perfektný.

Yves Rocher kondicioner

Od malička som používala kondicionér, rozčesať si svoje dlhšie vlasy bez neho skrátka neviem. Dlho som používala klasické, silikónové produkty, no zdalo sa mi, že aj tu mi tie silikóny škodia. Kamarátka mala tento Repair od značky Yves Rocher a dala mi ho vyskúšať. Očaril ma natoľko, že som si kúpila vlasné balenie. Čím je tak skvelý?

V provm rade obsahuje oleje, konkrétne jojobový olej, ktorý má pozitívne, regeneračné účinky na vlasy. Z olejov sa v ňom ešte nachádza mandľový olej, ktorý vlasy chráni a vyživuje. No a ďalej je relatívne prírodný, neobsahuje tak silikóny ako aj parabény. Keď si ho nanesiem, ani o ňom neviem, no svoju službu spraví. Vlasy sú jemnejšie, lepšie sa rozčesávajú a sú vyživenejšie. Hovorím samozrejme o končekoch, ku korienkom si kondicionér nikdy nedávam. 

Sama už dávno viem, že oleje v kozmetike, či už v čistej forme alebo primešané do zloženia, sú tou správnou voľbou. Pri vlasoch to platí tak isto. Skúšala som už obrvoské množstvo konidicionérov, no tento je asi prvý, ku ktorému sa opäť vrátim a už teraz sledujem, kedy naň bude akcia. Cenovo je trochu drahší, stojí okolo 5 eur, no nie je to nič strašné.

Hodnotenie: 5/5 bodov.

Myslím, že aj vďaka tejto regeneračnej vlasovej starostlivosti sú moje vlasy v oveľa lepšej kondícii. Suchosť spôsobená prírodnou farbou na vlasy zmizla a ja si užívam pocit ľahkých a nemastných vlasov. S lámavosťou vlasov a ozdravením končekov síce nepomôžu, no na tento účel funguje najlepšie čistý, olivový olej. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste tieto produkty už skúšali. Aký kondicionér preferujete?

Komentáre

  1. Ten šampon od značky Joanna mě velmi zaujal. Joanna vůbec neznám :-) Já nejraději používám vždy šampon i kondicionér ze stejné řady, ale není tomu vždy tak.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To sa mne ešte nepodarilo používať rovnaký rad. Zvyčajne mi totiž sedí buď šampón, ale kondicionér nie alebo je tomu presne naopak.

      Odstrániť
  2. Takisto mám kondicionér od Yves Rocher ale iný typ, tuším na vyživenie, taký ružový prúžok namiesto tvojho hnedého :D aa podobne ako ty používam kondicionéry stále hlavne na to rozčesávanie. Ja zase musím povedať, že aj keď tento splní svoj účel u mňa nie je jeden z tých najlepších. Môj zatiaľ najviac top bol Gosh.

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž neviem čo obsahuje, tento má v sebe oleje čiže je fakt super. Avšak je to aj vec typu vlasov, každému vyhovuje niečo iné.

      Odstrániť
  3. Ja teraz - tento mesiac používam Hair Brust - ale ja to mením každý mesiac, čo vidím, že pomáha to kupujem. Takže ďakujem aj za tvoj tip :)

    Klaudia Duranova BLOG  / check my IG

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiež tie produkty dosť striedam, ale pri tomto si fakt kúpim ďalšie balenie.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.