Kus Grécka v mojej kúpeľni - lávové mydlo Santorini

Santorini lavove mydlo na akne


Grcéko je krajinou, ktorú by som raz určite rada navštívila. Aktuálne mám o tejto krajine aj kopec offline informácií vďaka kolegom, ktorí sem prišli za prácou práve z Grécka. Mnohí z nich sa stali mojimi kamarátmi a tomu už hovorím skutočný pracovný benefit. Určite ste už počuli o romantickom čare ostrova Santorini. Jeho biele budovy s modrými vežičkami priťahujú aj tú najmenej romantickú dušu. Raz sa tam hádam dostanem aj ja, zatiaľ som si však pre vás pripravila recenziu na čierne mydlo z tohto ostrova.


Už dlhší čas ma lákalo skúsiť tie povestné čierne mydlá. Olivové mydlo Santorini lava obsahuje aktívne čierne uhlie. Ide o detoxikačné a čistiace mydlo vhodné pre ľudí trpiacich ekzémom, psoriázou či akné. Oficiálny popis znie skvelo, no úprimne som sa obávala, že toto mydlo bude pleť vysušovať. Na telo som ho veru neskúšala, keďže sa v popise uvádza zlepšenie akné šlo logicky priamo na pleť. 

Asi vás zaujíma, ako toto mydlo vonia. Neviem to presne opísať, no nie je to nič nepríjemné. Nečaká vás síce krásna, kvetinová vôňa, no mne osobne tá vôňa vyhovuje. Jasné, Dove vonia krajšie, no musíme zvážiť aj zloženie mydla. Iste viete, že Santorini bolo oplvyvnené sopečnou činnosťou a toto mydlo obsahuje navyše čierne uhlie. Je preto logické, že jeho vôňa bude špecifickejšia. 

Santorini mydlo cierne

Mydlo používam už nejaké dva mesiace a musím sa priznať, že je perfektné. Asi viete, že mydlo Dove bolo dlho mojím pleťovým favoritom. Hydratačné a navyše krásne voňavé mydlo nevedelo nič prekonať. Toto mydlo nemá síce tak vábnu vôňu, no hydratuje pleť rovnako ako mydlo Dove. Ok možno o malý kúsok horšie, no nejako extra to necítim.

Najviac som bola zvedavá, aké účinky na stav pleti mydlo bude mať. Aj v tomto smere som spokojná, pleť je čistá, žiadne akné sa netvorí. Efekt je teda totožný ako s mojím Dove mydlom. Samozrejme som mydlo vyskúšala aj alternatívne využiť - na holenie či čistenie štetcov. Všetky úlohy zvládol na jednotku. Jeho jedinou nevýhodou teda ostane jeho dostupnosť na Slovensku. 

Hodnotenie: 4/5 bodov, bod dole za dostupnosť.

Produkt ma rozhodne prekvapil a vyvrátil moje obavy z tmavých mydiel. Mala som totiž mierne vysušujúce predsudky. Nič z toho však nie je pravda. I keď je toto mydlo pôvodom z Grécka nemusíte sa báť. Aj na našom slovenskom trhu existujú podobné, čierne mydlá. Ak sa však chystáte na dovolenku práve do tejto krajiny, určite sa po ňom pozrite. Alebo vám ho možno niekto z Grécka daruje, presne tak ako tomu bolo v mojom prípade. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, či ste skúšali slávne, čierne mydlá. Ktoré z tých u nás dostupných by ste mi odporučili?

Komentáre

  1. Ja akosi mydlá absolútne nepoužívam. Maximálne na umývanie rúk ale aj to radšej tekuté mydlo. Neviem akosi som si odvykla :D Ale tá čierna farba je brutálna!

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si od nich načas tiež odvykla, no potom som sa k nim vrátila.

      Odstrániť
  2. Jedno černé mýdlo mám. Akorát je od značky Soaphoria, ale že by to byl nějaký zázrak, to bych neřekla.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dobrý deň, s mydlom sme maximálne spokojní...Kúpili sme ho priamo na Kréte, keď sme tam boli na dovolenke. Dcérka má psoriázu na dlaniach a chodidlách a naozaj jej umývanie s ním...Lepšie ako ktorékoľvek mastičky zakúpené v lekárni.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wow tak to ma veľmi teší, jednoduché riešenie ktoré funguje. Síce za ním treba trochu cestovať ale keď pomáha tak o to lepšie.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.